Újabb ígéret az elkerülő út befejezésre
Utoljára módositva: 2018-07-06 11:07:55

Most ez év októberére ígérik a nagykárolyi elkerülő út befejezését a munkálatokat irányító CNAIR vezetői. Hogy mennyivel tarthatóbb ez a határidő, mint a korábbiak, az majd októberben kiderül.

Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) igazgatója, valamint Mihai Başulescu és Cristian Andrei alelnökök Szatmár megyei látogatásuk alkalmával Nagykárolyt is útba ejtették, hogy szemügyre vegyék a még mindig befejezetlen elkerülő út munkálatait.

A munkálatok itt továbbra is állnak, annak ellenére, hogy hónapokkal ezelőtt a CNAIR nyertest hirdetett azon a közbeszerzési pályázaton, amelyet ennek az útnak a befejezési munkálataira írtak ki. A licitre négy cég jelentkezett, s végül egy, a Strabag konszernhez tartozó kolozsvári cég, az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA nyerte el a munkát.

A befejezésre váró munkálatok összköltsége áfa nélkül 11,59 millió lej. A kolozsvári cégnek lehetősége van arra, hogy egyszázaléknyi munkarészt kiadjon alvállalkozónak, azonban a többit neki kell kiviteleznie. A CNAIR és az ARL cég közötti szerződés értelmében az elkerülő út hátralévő munkálatainak egészét el kell végeznie a kolozsvári cégnek. Erre három hónap áll rendelkezésére, míg a munkálatokra vállalt garancia 3 év. A nagykárolyi elkerülő utat még 2012 nyarán kezdték el építeni. A munkálatok összköltsége a CNADR adatai szerint 72 976 189 lej volt, amiből 62 029 761 lejt az Európai Unió a regionális fejlesztési alapból finanszírozott. A munkálatok befejezését eredetileg 2014. március 15-re ígérték, azonban sem azt, sem az utána következő további határidőket nem sikerült tartani. A nagykárolyi városvezetés most abban bízik, hogy ezzel az osztrák érdekeltségekbe tartozó céggel végre pont kerülhet a beruházás végére.

Az elkerülő úthoz kilátogató CNAIR-illetékesek legújabb ígérete szerint még ez év októberére befejezik a munkálatokat. Hogy ez mennyivel biztosabb határidő, mint a korábbiak, azt talán még a CNAIR-nél sem tudják. A nagykárolyiak egyebet sem tehetnek, csak reménykedhetnek, hogy ez most tényleg egy valós terminus.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...