Újabb ígéret az elkerülő út befejezésre
Utoljára módositva: 2018-07-06 11:07:55

Most ez év októberére ígérik a nagykárolyi elkerülő út befejezését a munkálatokat irányító CNAIR vezetői. Hogy mennyivel tarthatóbb ez a határidő, mint a korábbiak, az majd októberben kiderül.

Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) igazgatója, valamint Mihai Başulescu és Cristian Andrei alelnökök Szatmár megyei látogatásuk alkalmával Nagykárolyt is útba ejtették, hogy szemügyre vegyék a még mindig befejezetlen elkerülő út munkálatait.

A munkálatok itt továbbra is állnak, annak ellenére, hogy hónapokkal ezelőtt a CNAIR nyertest hirdetett azon a közbeszerzési pályázaton, amelyet ennek az útnak a befejezési munkálataira írtak ki. A licitre négy cég jelentkezett, s végül egy, a Strabag konszernhez tartozó kolozsvári cég, az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA nyerte el a munkát.

A befejezésre váró munkálatok összköltsége áfa nélkül 11,59 millió lej. A kolozsvári cégnek lehetősége van arra, hogy egyszázaléknyi munkarészt kiadjon alvállalkozónak, azonban a többit neki kell kiviteleznie. A CNAIR és az ARL cég közötti szerződés értelmében az elkerülő út hátralévő munkálatainak egészét el kell végeznie a kolozsvári cégnek. Erre három hónap áll rendelkezésére, míg a munkálatokra vállalt garancia 3 év. A nagykárolyi elkerülő utat még 2012 nyarán kezdték el építeni. A munkálatok összköltsége a CNADR adatai szerint 72 976 189 lej volt, amiből 62 029 761 lejt az Európai Unió a regionális fejlesztési alapból finanszírozott. A munkálatok befejezését eredetileg 2014. március 15-re ígérték, azonban sem azt, sem az utána következő további határidőket nem sikerült tartani. A nagykárolyi városvezetés most abban bízik, hogy ezzel az osztrák érdekeltségekbe tartozó céggel végre pont kerülhet a beruházás végére.

Az elkerülő úthoz kilátogató CNAIR-illetékesek legújabb ígérete szerint még ez év októberére befejezik a munkálatokat. Hogy ez mennyivel biztosabb határidő, mint a korábbiak, azt talán még a CNAIR-nél sem tudják. A nagykárolyiak egyebet sem tehetnek, csak reménykedhetnek, hogy ez most tényleg egy valós terminus.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...