Újabb iskolabővítés és -korszerűsítés Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-11-18 12:52:31

Nagykárolyban javában zajlik az az iskolabővítési program, amely révén megújul a város egyik legszebb iskolaépülete, a 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola. Az Országos Településfejlesztési Programból (PNDL) finanszírozott projektek közül az egyik leglátványosabb fázisban ennek az intézménynek a korszerűsítése tart.

„A Vasile Lucaciu Általános Iskola kibővítése egy új épületszárnnyal P+2 (részben), illetve a meglévő, a nagykárolyi Vasile Lucaciu utca 16–18. szám alatti épület modernizálása” elnevezésű projektet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében finanszírozzák, és a központi költségvetésből 13,22 millió lejt, azaz mintegy 3,1 millió eurót különítettek el erre a célra. Az iskola főépületén végzett munkán kívül az első emelethez és a földszinti részhez új betonoszlopokat öntöttek, valamint a pincét is megerősítették. Ezzel a munkával párhuzamosan a tornatermünkön is dolgoznak. Itt már lecserélték a tetőszerkezetet, zajlik az öltözők építése, ugyanakkor a sportterem belső részének a felújítása is megtörténik” — sorolta a munkálatokat Tóth Enikő aligazgató.

Emellett egy újabb nagykárolyi tanintézményben is sor kerül korszerűsítésre és bővítésre. Csütörtökön Kolozsváron írta alá Kovács Jenő nagykárolyi polgármester azt a finanszírozási szerződést, amelynek értelmében, egy újabb PNDL-s projekt keretében az 1-es Számú Általános Iskola felújítására is sor kerül.

„A projekt célja, hogy növeljük a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek iskolába járási kedvét. A projekt eredményeképpen mintegy 8 millió lej értékben felújítjuk az 1-es Számú Általános Iskola épületét, és a belső szárnyához közeli részen sporttermeket alakíttatunk ki. Remélem, jövőre minél hamarabb sort keríthetünk ennek a beruházásnak a kivitelezésére” — nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...