Újabb kanyarós megbetegedések
Utoljára módositva: 2019-03-23 09:03:59

Március 18. és 22. között 71 új kanyarós esetet regisztráltak az ország 12 megyéjében és Bukarestben, derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központjának honlapján közzétett adatokból.

Az intézmény adatai szerint március 22-éig összesen 16 211 kanyarós esetet regisztráltak Romániában, és 62 halálos áldozata van ennek a betegségnek.

A 71 új esetből 31-et Szilágy megyében jegyeztek, 11-et Prahova megyében, 9-et Teleorman megyében, négyet Bihar megyében, hármat-hármat Buzău megyében és Bukarestben, kettőt-kettőt Dâmboviţa, Călăraşi és Ilfov megyében, illetve egyet-egyet Konstanca, Kolozs, Dolj és Olt megyében.

A járvány megjelenése óta a legtöbb beteg a beoltatlan gyerekek közül került ki. A kanyaró vírus által okozott fertőző betegség, amely sok esetben szövődményekkel jár. Az orvosi statisztikák szerint négy megbetegedett személy közül egynek kórházi kezelésre van szüksége, ezer betegből pedig egy esetében a kanyaró halálos kimenetelű.

 

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...