Újabb kínai városban vezettek be intézkedéseket az “illetlen szokások” visszaszorítására
Utoljára módositva: 2019-07-03 15:04:38

A kelet-kínai Santung tartomány székhelye, Csinan is csatlakozott azoknak a kínai városnak a sorához, amelyek az “illetlen szokások” elleni harc jegyében nemrégiben tiltásokat vezetett be egyes, helytelennek ítélt viselkedési formák ellen – írta szerdán az ECNS kínai hírportál.

 

A forrásvizeiről ismert, 6 millió lakosú Csinan március óta egyebek mellett olyan szokásokat igyekszik felszámolni, mint az előretolakodás, meleg időben a felsőruházat feltűrése, a köpködés, a hangoskodás, a szemét kidobása a járművek ablakán, valamint a dohányzást tiltó táblák figyelmen kívül hagyása.

A felsőruházat feltűrésén azt a szokást kell érteni, amikor férfiak az ingüket a hőségben egészen a hónaljukig tekerik fel, felfedve ezáltal a felsőtestük nagy részét. A Kínában elterjedtnek számító ruhaviseletet a köznyelvben “pekingi bikiniként” emlegetik.

A ECNS cikke szerint a tiltás betartását a szabályoknak a köztudatba ültetésén túl a nyilvános megszégyenítés eszközével is biztosítani kívánják, ennek részleteit azonban az írás nem közli.

A Kína északkeleti részén fekvő Liaoning tartomány székhelyén, Senjangban is életbe léptettek korábban hasonló tiltásokat, például a felsőtest felfedésére, illetve a köztereken történő heverészésre vonatkozóan. A Pekingtől keletre található, 15 milliós Tiencsinben pedig már pénzbírságot is bevezettek olyan esetekre, ha valaki a hatósági felszólítás ellenére sem hajlandó korrigálni az öltözékén – a kiszabható bírság 50 és 200 jüan (2000 és 8000 forint) között alakulhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...