Újabb kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat
Utoljára módositva: 2012-07-30 19:28:18

Kilenc millió lejes kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat a városfejlesztési terv és néhány határon átívelő projekt folytatásához. Egy határozattervezetet halasztottak el a 17-ből.

További résztámogatást szavaztak meg a lakónegyedek aszfaltozására

Kovács Jenő távollétében tartotta meg a Nagykárolyi Városi Tanács hétfőn havi rendes ülését, ugyanis vasárnap elhunyt a polgármester édesapja. A döntéshozók egyperces csenddel adóztak az emléke előtt.

A 17 napirendi pontot felsorakoztató ülést Johann Müller NDF-es tanácsos vezette le. A szociálliberális döntéshozók már a tanácsülés elején nemtetszésüket fejezték ki az értekezlet időpontja miatt, ugyanis elmondásuk szerint a referendum miatt nem volt idejük kellőképpen felkészülni. Az ülést ennek ellenére megtartották, és egy kivételével minden határozattervezetet elfogadtak a tanácsosok. A kulturális turizmus népszerűsítését megcélzó gróf Károlyi Alapítvány létesítését a jövő havi tanácsülésre halasztották.

Az első napirendi pont egy 9 millió lejes visszatérítendő kölcsön felvételére vonatkozott. A 15 évre felvételre kerülő hitelből a városfejlesztési terv további munkálatait, továbbá néhány határon átívelő EU-s projektet finanszíroznának.

A továbbiakban először a Mihai Viteazul I-es és II-es lakónegyedeket érintő út és járdafelújítások, valamint parkolók létesítésének résztámogatásáról esett szó. A tanácsosok 448 115 lejt (+ áfa) szavaztak meg erre a célra.

A Gencsi úton és a Május 1 utcákon szükséges gázvezeték-hálózat útvonalának módosítását az E.ON gázszolgáltató fogja elvégezni az elkövetkező időszakban. Ehhez azonban az önkormányzat hozzájárulására is szükség van. A tegnapi ülésen a döntéshozó testület 10 540 lejt szavazott meg a munkálatok finanszírozására. Emellett az elmúlt időszakban felújított szociális kantin áramellátásáról is határoztak a tanácsosok, 33 680 lejes összeget hagytak jóvá.

A polgármesteri hivatalnak előreláthatólag még idén ősztől otthont adó, egykori Aranyszarvas fogadó épületének elektromos energiával való ellátására vonatkozott az ülés hatodik napirendi pontja. Erre a célra a testület döntésének értelmében 75 280 lejt különít el az önkormányzat.

A hagyományokhoz híven kisebb vitát váltott ki a Ianculeşti nap megrendezésére elkülönített összeg értéke, végül a közigazgatásilag Nagykárolyhoz tartozó település ünnepségére 10 ezer lejt szavaztak meg a tanácsosok, az USL-s döntéshozók tartózkodása mellett.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...