Újabb kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat
Utoljára módositva: 2012-07-30 19:28:18

Kilenc millió lejes kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat a városfejlesztési terv és néhány határon átívelő projekt folytatásához. Egy határozattervezetet halasztottak el a 17-ből.

További résztámogatást szavaztak meg a lakónegyedek aszfaltozására

Kovács Jenő távollétében tartotta meg a Nagykárolyi Városi Tanács hétfőn havi rendes ülését, ugyanis vasárnap elhunyt a polgármester édesapja. A döntéshozók egyperces csenddel adóztak az emléke előtt.

A 17 napirendi pontot felsorakoztató ülést Johann Müller NDF-es tanácsos vezette le. A szociálliberális döntéshozók már a tanácsülés elején nemtetszésüket fejezték ki az értekezlet időpontja miatt, ugyanis elmondásuk szerint a referendum miatt nem volt idejük kellőképpen felkészülni. Az ülést ennek ellenére megtartották, és egy kivételével minden határozattervezetet elfogadtak a tanácsosok. A kulturális turizmus népszerűsítését megcélzó gróf Károlyi Alapítvány létesítését a jövő havi tanácsülésre halasztották.

Az első napirendi pont egy 9 millió lejes visszatérítendő kölcsön felvételére vonatkozott. A 15 évre felvételre kerülő hitelből a városfejlesztési terv további munkálatait, továbbá néhány határon átívelő EU-s projektet finanszíroznának.

A továbbiakban először a Mihai Viteazul I-es és II-es lakónegyedeket érintő út és járdafelújítások, valamint parkolók létesítésének résztámogatásáról esett szó. A tanácsosok 448 115 lejt (+ áfa) szavaztak meg erre a célra.

A Gencsi úton és a Május 1 utcákon szükséges gázvezeték-hálózat útvonalának módosítását az E.ON gázszolgáltató fogja elvégezni az elkövetkező időszakban. Ehhez azonban az önkormányzat hozzájárulására is szükség van. A tegnapi ülésen a döntéshozó testület 10 540 lejt szavazott meg a munkálatok finanszírozására. Emellett az elmúlt időszakban felújított szociális kantin áramellátásáról is határoztak a tanácsosok, 33 680 lejes összeget hagytak jóvá.

A polgármesteri hivatalnak előreláthatólag még idén ősztől otthont adó, egykori Aranyszarvas fogadó épületének elektromos energiával való ellátására vonatkozott az ülés hatodik napirendi pontja. Erre a célra a testület döntésének értelmében 75 280 lejt különít el az önkormányzat.

A hagyományokhoz híven kisebb vitát váltott ki a Ianculeşti nap megrendezésére elkülönített összeg értéke, végül a közigazgatásilag Nagykárolyhoz tartozó település ünnepségére 10 ezer lejt szavaztak meg a tanácsosok, az USL-s döntéshozók tartózkodása mellett.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...