Újabb mentőöv a Transurbannak
Utoljára módositva: 2014-08-11 19:17:27

A szatmárnémeti tanács RMDSZ-frakciójának tagjai bár kifogásolták a költségvetés-kiegészítés egyes kitételeit, összességében mégis megszavazták a határozattervezetet a hétfői ülésen.

Újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant

Maskulik Csaba kért szót a hétfői szatmárnémeti tanácsülésen, mielőtt a költségvetés-kiegészítésről szavaztak volna, sokallta a városi focicsapat számára javasolt 300 ezer lejes költségvetés-kiegészítést. A tanácsos szerint a megyei és városi pénzekből közösen fenntartott Olimpia eddig mindig több pénzt kapott a várostól, mint a megyétől, annak ellenére, hogy utóbbi vállalta át a költségek nagyobbik hányadát, Maskulik szerint a megyei tanács vezetése baleknek nézi a városvezetést. Ennek ellenére nem lehet a büdzsékiegészítésre vonatkozó határozattervezet ellen szavazni, ismerte el a tanácsos, hiszen abban vannak olyan sarkalatos pontok is, amelyek nélkülözhetetlenek a város mindennapi életének fenntartásához, főként egyes iskolák és óvodák felújítását célzó uniós pénzekhez való hozzáférést illetően. Végül módosító javaslat sem született az eredeti elképzeléshez képest, így egyhangúlag szavazták meg a határozattervezetet. Dorel Coica megígérte, leellenőrzi, hogy valóban hiányosak-e az Olimpia FC-t érintő megyei tanácsi pénzátutalások.

A városi közszállítási vállalat költségvetését is kiegészítették hétfőn a tanácsosok, amit a polgármester javasolt jóváhagyásra, miközben ő maga is elégedetlen a Transurban nyújtotta szolgáltatásokkal. Egyre nagyobb összegű szubvenciót emészt fel a közszállítás, ismerte el Coica, és semmi sincs rendben a Gőzfűrész utcai cégnél, ám amíg végleges megoldást nem találnak a városvezetés által kötelezően fenntartandó közszállítás akut problémáinak kezelésére, addig bizony újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...