Újabb mentőöv a Transurbannak
Utoljára módositva: 2014-08-11 19:17:27

A szatmárnémeti tanács RMDSZ-frakciójának tagjai bár kifogásolták a költségvetés-kiegészítés egyes kitételeit, összességében mégis megszavazták a határozattervezetet a hétfői ülésen.

Újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant

Maskulik Csaba kért szót a hétfői szatmárnémeti tanácsülésen, mielőtt a költségvetés-kiegészítésről szavaztak volna, sokallta a városi focicsapat számára javasolt 300 ezer lejes költségvetés-kiegészítést. A tanácsos szerint a megyei és városi pénzekből közösen fenntartott Olimpia eddig mindig több pénzt kapott a várostól, mint a megyétől, annak ellenére, hogy utóbbi vállalta át a költségek nagyobbik hányadát, Maskulik szerint a megyei tanács vezetése baleknek nézi a városvezetést. Ennek ellenére nem lehet a büdzsékiegészítésre vonatkozó határozattervezet ellen szavazni, ismerte el a tanácsos, hiszen abban vannak olyan sarkalatos pontok is, amelyek nélkülözhetetlenek a város mindennapi életének fenntartásához, főként egyes iskolák és óvodák felújítását célzó uniós pénzekhez való hozzáférést illetően. Végül módosító javaslat sem született az eredeti elképzeléshez képest, így egyhangúlag szavazták meg a határozattervezetet. Dorel Coica megígérte, leellenőrzi, hogy valóban hiányosak-e az Olimpia FC-t érintő megyei tanácsi pénzátutalások.

A városi közszállítási vállalat költségvetését is kiegészítették hétfőn a tanácsosok, amit a polgármester javasolt jóváhagyásra, miközben ő maga is elégedetlen a Transurban nyújtotta szolgáltatásokkal. Egyre nagyobb összegű szubvenciót emészt fel a közszállítás, ismerte el Coica, és semmi sincs rendben a Gőzfűrész utcai cégnél, ám amíg végleges megoldást nem találnak a városvezetés által kötelezően fenntartandó közszállítás akut problémáinak kezelésére, addig bizony újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...