Újabb mentőöv a Transurbannak
Utoljára módositva: 2014-08-11 19:17:27

A szatmárnémeti tanács RMDSZ-frakciójának tagjai bár kifogásolták a költségvetés-kiegészítés egyes kitételeit, összességében mégis megszavazták a határozattervezetet a hétfői ülésen.

Újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant

Maskulik Csaba kért szót a hétfői szatmárnémeti tanácsülésen, mielőtt a költségvetés-kiegészítésről szavaztak volna, sokallta a városi focicsapat számára javasolt 300 ezer lejes költségvetés-kiegészítést. A tanácsos szerint a megyei és városi pénzekből közösen fenntartott Olimpia eddig mindig több pénzt kapott a várostól, mint a megyétől, annak ellenére, hogy utóbbi vállalta át a költségek nagyobbik hányadát, Maskulik szerint a megyei tanács vezetése baleknek nézi a városvezetést. Ennek ellenére nem lehet a büdzsékiegészítésre vonatkozó határozattervezet ellen szavazni, ismerte el a tanácsos, hiszen abban vannak olyan sarkalatos pontok is, amelyek nélkülözhetetlenek a város mindennapi életének fenntartásához, főként egyes iskolák és óvodák felújítását célzó uniós pénzekhez való hozzáférést illetően. Végül módosító javaslat sem született az eredeti elképzeléshez képest, így egyhangúlag szavazták meg a határozattervezetet. Dorel Coica megígérte, leellenőrzi, hogy valóban hiányosak-e az Olimpia FC-t érintő megyei tanácsi pénzátutalások.

A városi közszállítási vállalat költségvetését is kiegészítették hétfőn a tanácsosok, amit a polgármester javasolt jóváhagyásra, miközben ő maga is elégedetlen a Transurban nyújtotta szolgáltatásokkal. Egyre nagyobb összegű szubvenciót emészt fel a közszállítás, ismerte el Coica, és semmi sincs rendben a Gőzfűrész utcai cégnél, ám amíg végleges megoldást nem találnak a városvezetés által kötelezően fenntartandó közszállítás akut problémáinak kezelésére, addig bizony újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...