Újabb mentőöv a Transurbannak
Utoljára módositva: 2014-08-11 19:17:27

A szatmárnémeti tanács RMDSZ-frakciójának tagjai bár kifogásolták a költségvetés-kiegészítés egyes kitételeit, összességében mégis megszavazták a határozattervezetet a hétfői ülésen.

Újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant

Maskulik Csaba kért szót a hétfői szatmárnémeti tanácsülésen, mielőtt a költségvetés-kiegészítésről szavaztak volna, sokallta a városi focicsapat számára javasolt 300 ezer lejes költségvetés-kiegészítést. A tanácsos szerint a megyei és városi pénzekből közösen fenntartott Olimpia eddig mindig több pénzt kapott a várostól, mint a megyétől, annak ellenére, hogy utóbbi vállalta át a költségek nagyobbik hányadát, Maskulik szerint a megyei tanács vezetése baleknek nézi a városvezetést. Ennek ellenére nem lehet a büdzsékiegészítésre vonatkozó határozattervezet ellen szavazni, ismerte el a tanácsos, hiszen abban vannak olyan sarkalatos pontok is, amelyek nélkülözhetetlenek a város mindennapi életének fenntartásához, főként egyes iskolák és óvodák felújítását célzó uniós pénzekhez való hozzáférést illetően. Végül módosító javaslat sem született az eredeti elképzeléshez képest, így egyhangúlag szavazták meg a határozattervezetet. Dorel Coica megígérte, leellenőrzi, hogy valóban hiányosak-e az Olimpia FC-t érintő megyei tanácsi pénzátutalások.

A városi közszállítási vállalat költségvetését is kiegészítették hétfőn a tanácsosok, amit a polgármester javasolt jóváhagyásra, miközben ő maga is elégedetlen a Transurban nyújtotta szolgáltatásokkal. Egyre nagyobb összegű szubvenciót emészt fel a közszállítás, ismerte el Coica, és semmi sincs rendben a Gőzfűrész utcai cégnél, ám amíg végleges megoldást nem találnak a városvezetés által kötelezően fenntartandó közszállítás akut problémáinak kezelésére, addig bizony újra és újra meg kell menteni a csődtől a Transurbant.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...