Újabb napközis csoport indulhat
Utoljára módositva: 2014-09-18 10:43:41

A hét eleji iskolakezdéssel járó különféle teendők elvégzése után a szatmárhegyi polgármesteri hivatalnak valószínűleg még lesz megoldandó feladata az óvodával kapcsolatban is. A helyi óvoda a megye azon kevés intézményeinek egyike, ahol napközis rendszerben is foglalkoznak a kicsikkel. Szatmárhegyen jelenleg a maximális 25 fős létszámmal indult a csoport, de amint Szűcs Szabolcs polgármester elmondta, a szülők részéről igény mutatkozik egy újabb csoport beindítására is. Ennek létrehozásához minimum 15 gyerek szükséges, úgy tűnik, a lészám meg is lenne, de a tanintézménynek már nincs rá pénze.

„A helyi tanács azonban vállalná ezeket a költségeket, konkrétan a két plusz óvónő és a kisegítő személyzet bérezését, elvégre a mi gyerekeinkről van szó. Sokan ingáznak Szatmárnémetibe, és nekik nagy segítség, hogy napközben van ki foglalkozzon a gyerekekkel” — nyilatkozta ottjártunkkor a polgármester. A napközis óvodában catering-rendszerben Szatmárnémetiből szállítják a napi 5 lejbe kerülő ebédet, ezenkívül az ovisok tízóraira megkapják a tejet és kiflit, délután pedig egy kis édesség egészíti ki a napi menüt.

És ha már a munkalehetőségekről szó esett, a polgármester elmondta, hogy egy hete beindult egy cipőgyártó vállalat helyi részlege, amely 20 helyi személynek biztosít munkahelyet. „Nálunk aki dolgozni akar, az talál munkát, vagy itt, vagy Szatmáron, ahova az új út elkészültével már hamarabb be lehet jutni” — jegyezte meg Szűcs, aki még hozzátette, Szatmárhegyen minimális a munkanélküliség, csupán hat család kap szociális segélyt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...