Újabb napközis csoport indulhat
Utoljára módositva: 2014-09-18 10:43:41

A hét eleji iskolakezdéssel járó különféle teendők elvégzése után a szatmárhegyi polgármesteri hivatalnak valószínűleg még lesz megoldandó feladata az óvodával kapcsolatban is. A helyi óvoda a megye azon kevés intézményeinek egyike, ahol napközis rendszerben is foglalkoznak a kicsikkel. Szatmárhegyen jelenleg a maximális 25 fős létszámmal indult a csoport, de amint Szűcs Szabolcs polgármester elmondta, a szülők részéről igény mutatkozik egy újabb csoport beindítására is. Ennek létrehozásához minimum 15 gyerek szükséges, úgy tűnik, a lészám meg is lenne, de a tanintézménynek már nincs rá pénze.

„A helyi tanács azonban vállalná ezeket a költségeket, konkrétan a két plusz óvónő és a kisegítő személyzet bérezését, elvégre a mi gyerekeinkről van szó. Sokan ingáznak Szatmárnémetibe, és nekik nagy segítség, hogy napközben van ki foglalkozzon a gyerekekkel” — nyilatkozta ottjártunkkor a polgármester. A napközis óvodában catering-rendszerben Szatmárnémetiből szállítják a napi 5 lejbe kerülő ebédet, ezenkívül az ovisok tízóraira megkapják a tejet és kiflit, délután pedig egy kis édesség egészíti ki a napi menüt.

És ha már a munkalehetőségekről szó esett, a polgármester elmondta, hogy egy hete beindult egy cipőgyártó vállalat helyi részlege, amely 20 helyi személynek biztosít munkahelyet. „Nálunk aki dolgozni akar, az talál munkát, vagy itt, vagy Szatmáron, ahova az új út elkészültével már hamarabb be lehet jutni” — jegyezte meg Szűcs, aki még hozzátette, Szatmárhegyen minimális a munkanélküliség, csupán hat család kap szociális segélyt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...