Újabb napközis csoport indulhat
Utoljára módositva: 2014-09-18 10:43:41

A hét eleji iskolakezdéssel járó különféle teendők elvégzése után a szatmárhegyi polgármesteri hivatalnak valószínűleg még lesz megoldandó feladata az óvodával kapcsolatban is. A helyi óvoda a megye azon kevés intézményeinek egyike, ahol napközis rendszerben is foglalkoznak a kicsikkel. Szatmárhegyen jelenleg a maximális 25 fős létszámmal indult a csoport, de amint Szűcs Szabolcs polgármester elmondta, a szülők részéről igény mutatkozik egy újabb csoport beindítására is. Ennek létrehozásához minimum 15 gyerek szükséges, úgy tűnik, a lészám meg is lenne, de a tanintézménynek már nincs rá pénze.

„A helyi tanács azonban vállalná ezeket a költségeket, konkrétan a két plusz óvónő és a kisegítő személyzet bérezését, elvégre a mi gyerekeinkről van szó. Sokan ingáznak Szatmárnémetibe, és nekik nagy segítség, hogy napközben van ki foglalkozzon a gyerekekkel” — nyilatkozta ottjártunkkor a polgármester. A napközis óvodában catering-rendszerben Szatmárnémetiből szállítják a napi 5 lejbe kerülő ebédet, ezenkívül az ovisok tízóraira megkapják a tejet és kiflit, délután pedig egy kis édesség egészíti ki a napi menüt.

És ha már a munkalehetőségekről szó esett, a polgármester elmondta, hogy egy hete beindult egy cipőgyártó vállalat helyi részlege, amely 20 helyi személynek biztosít munkahelyet. „Nálunk aki dolgozni akar, az talál munkát, vagy itt, vagy Szatmáron, ahova az új út elkészültével már hamarabb be lehet jutni” — jegyezte meg Szűcs, aki még hozzátette, Szatmárhegyen minimális a munkanélküliség, csupán hat család kap szociális segélyt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...