Újabb pályázatok révén szépítenék Nagykárolyt
Utoljára módositva: 2018-04-17 09:07:12

„Nagyon fontos pályázatok leadása előtt áll a nagykárolyi önkormányzat. Olyan projektek ezek, amelyek révén tovább alakulhat, szépülhet a város, és arra is van esélyünk, hogy megismételjük azt a nagyszabású fejlődést, amit a kastély felújításával kezdtünk meg” — hangsúlyozta Kovács Jenő polgármester a tegnap megtartott rendkívüli tanácsülésen.

Nagykároly elöljárója annak kapcsán tájékoztatta a tanácsosokat a tervezett pályázatok leadásáról, hogy a tanácsosok elfogadták a Somos szabadidőpark létrehozását célzó tervezet egyik módosítási javaslatát. Mint ismeretes, egy nagyszabású szabadtéri pihenőövezet kialakítását tervezik, amelynek összértéke 645 980 lej lesz. A projekt révén tavacskát, ligetet, szabadtéri fitneszparkot, sütögetőket stb. alakítanak majd ki az egykori állatpiac szomszédságában.

E mellett a projekt mellett a további pályázati lehetőségekről is szólt a polgármester. Április utolsó napján lehet majd feltölteni a Regionális Operatív Program következő kiírására azokat a pályázatokat, amelyeken az utóbbi hónapokban dolgoztak a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai. Ezen projektek értelmében új szociális lakások, egy uszoda, egy új könyvtár, illetve mélygarázs kialakítását, valamint az 1-es Számú Általános Iskola rehabilitációját célozza meg az önkormányzat.

Carmen Egli, a pályázatokat készítő csapat vezetője a tanácsülés keretében tájékoztatásul elmondta, hogy nagyon kevés a rendelkezésükre álló pénzalap, amelyet meg lehet pályázni, azonban remélik, hogy az már az ő javukra billenti a mérleg nyelvét, hogy az elsők között fogják leadni a pályázatukat az elektronikus rendszeren keresztül. Nagyon sokáig tartott a szükséges engedélyek begyűjtése: a környezetvédelmi engedélyek, illetve a telekkönyvi lapok összeállítása, igénylése szinte hónapokat vett igénybe.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...