Újabb pályázatok révén szépítenék Nagykárolyt
Utoljára módositva: 2018-04-17 09:07:12

„Nagyon fontos pályázatok leadása előtt áll a nagykárolyi önkormányzat. Olyan projektek ezek, amelyek révén tovább alakulhat, szépülhet a város, és arra is van esélyünk, hogy megismételjük azt a nagyszabású fejlődést, amit a kastély felújításával kezdtünk meg” — hangsúlyozta Kovács Jenő polgármester a tegnap megtartott rendkívüli tanácsülésen.

Nagykároly elöljárója annak kapcsán tájékoztatta a tanácsosokat a tervezett pályázatok leadásáról, hogy a tanácsosok elfogadták a Somos szabadidőpark létrehozását célzó tervezet egyik módosítási javaslatát. Mint ismeretes, egy nagyszabású szabadtéri pihenőövezet kialakítását tervezik, amelynek összértéke 645 980 lej lesz. A projekt révén tavacskát, ligetet, szabadtéri fitneszparkot, sütögetőket stb. alakítanak majd ki az egykori állatpiac szomszédságában.

E mellett a projekt mellett a további pályázati lehetőségekről is szólt a polgármester. Április utolsó napján lehet majd feltölteni a Regionális Operatív Program következő kiírására azokat a pályázatokat, amelyeken az utóbbi hónapokban dolgoztak a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai. Ezen projektek értelmében új szociális lakások, egy uszoda, egy új könyvtár, illetve mélygarázs kialakítását, valamint az 1-es Számú Általános Iskola rehabilitációját célozza meg az önkormányzat.

Carmen Egli, a pályázatokat készítő csapat vezetője a tanácsülés keretében tájékoztatásul elmondta, hogy nagyon kevés a rendelkezésükre álló pénzalap, amelyet meg lehet pályázni, azonban remélik, hogy az már az ő javukra billenti a mérleg nyelvét, hogy az elsők között fogják leadni a pályázatukat az elektronikus rendszeren keresztül. Nagyon sokáig tartott a szükséges engedélyek begyűjtése: a környezetvédelmi engedélyek, illetve a telekkönyvi lapok összeállítása, igénylése szinte hónapokat vett igénybe.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...