Újabb pályázatok révén szépítenék Nagykárolyt
Utoljára módositva: 2018-04-17 09:07:12

„Nagyon fontos pályázatok leadása előtt áll a nagykárolyi önkormányzat. Olyan projektek ezek, amelyek révén tovább alakulhat, szépülhet a város, és arra is van esélyünk, hogy megismételjük azt a nagyszabású fejlődést, amit a kastély felújításával kezdtünk meg” — hangsúlyozta Kovács Jenő polgármester a tegnap megtartott rendkívüli tanácsülésen.

Nagykároly elöljárója annak kapcsán tájékoztatta a tanácsosokat a tervezett pályázatok leadásáról, hogy a tanácsosok elfogadták a Somos szabadidőpark létrehozását célzó tervezet egyik módosítási javaslatát. Mint ismeretes, egy nagyszabású szabadtéri pihenőövezet kialakítását tervezik, amelynek összértéke 645 980 lej lesz. A projekt révén tavacskát, ligetet, szabadtéri fitneszparkot, sütögetőket stb. alakítanak majd ki az egykori állatpiac szomszédságában.

E mellett a projekt mellett a további pályázati lehetőségekről is szólt a polgármester. Április utolsó napján lehet majd feltölteni a Regionális Operatív Program következő kiírására azokat a pályázatokat, amelyeken az utóbbi hónapokban dolgoztak a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai. Ezen projektek értelmében új szociális lakások, egy uszoda, egy új könyvtár, illetve mélygarázs kialakítását, valamint az 1-es Számú Általános Iskola rehabilitációját célozza meg az önkormányzat.

Carmen Egli, a pályázatokat készítő csapat vezetője a tanácsülés keretében tájékoztatásul elmondta, hogy nagyon kevés a rendelkezésükre álló pénzalap, amelyet meg lehet pályázni, azonban remélik, hogy az már az ő javukra billenti a mérleg nyelvét, hogy az elsők között fogják leadni a pályázatukat az elektronikus rendszeren keresztül. Nagyon sokáig tartott a szükséges engedélyek begyűjtése: a környezetvédelmi engedélyek, illetve a telekkönyvi lapok összeállítása, igénylése szinte hónapokat vett igénybe.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...