Újabb szigorítások a KRESZ-ben?
Utoljára módositva: 2013-02-25 10:45:22

A közvitára bocsátott törvénymódosítási javaslat szerint a külföldről vásárolt gépjárműveket 30 napon belül forgalomba kellene íratni, a ki nem fizetett bírságokért felfüggesztenék a jogosítványt.

Újabb szigorítást terveznek a KRESZ-ben

Alig több mint egy hónapja lépett hatályba a közlekedési szabályzat módosítására és kiegészítésére vonatkozó törvénytervezet (KRESZ), mely feltételként szabja meg a jogosítványszerzést mopedekkel való közlekedés esetében is, valamint orvosi vizsgálatot ír elő a jogosítványok érvényességi idejének meghosszabbításakor, a belügyminisztérium újabb változtatásokra készül, ami elsősorban a külföldről vásárolt autók hazai forgalomba íratását szabályozná. A pénteken közvitára bocsátott törvénytervezet értelmében a külföldről vásárolt autókat az adásvételi szerződés megkötése után számított 30 napon belül be kellene jegyeztessék a tulajdonosok. Ellenkező esetben 1400 lej fölötti büntetéseket is kiszabhat a rendőrség. A módosító javaslat szerint felfüggesztenék azon gépjárművezetők jogosítványát, akik elmulasztják a közlekedési bírság befizetését a törvény által előírt határidőn belül. A tervezet kitér arra is, hogy amennyiben a jogosítvány felfüggesztésének ideje alatt az illető továbbra is közlekedik gépjárművével, bűnvádi eljárást indíthatnak ellene. Ez utóbbi javaslat hátterében az állhat, hogy a rendőrségi statisztikák szerint országos viszonylatban a közlekedési bírságok mindössze 26 százalékát fizetik csak be a szabálysértésen ért sofőrök.

Mészáros Petra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...