Újabb utcákat aszfaltoznának Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2016-12-21 09:03:48

Lezajlott az év utolsó tanácsülése tegnap Nagykárolyban. A gyűlés — talán a közelgő karácsonyi ünnepek okán — szokatlanul csendes hangulatban zajlott, elmaradtak a csörték.

 

Meglehetősen gyors ütemben zajlott le az idei év utolsó tanácsülése Nagykárolyban

Diákok és tanárok jutalmazásáról hoztak döntést tegnap délben megtartott testületi ülésükön a nagykárolyi tanácsosok. A kérdéssel foglalkozó napirendi pont szerint összesen 36 390 lejt osztanak szét azon diákok között, akik az elmúlt év tantárgyversenyein kiválóan helytálltak, képviselve tanintézményüket és nem utolsósorban Nagykárolyt. Nemcsak a diákok, hanem az őket felkészítő pedagógusok is pénzjutalmat vehetnek át a csütörtökön 15 órától a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal nagy gyűléstermében sorra kerülő ünnepségen.

A felkészítő tanárok egyenként 300 lejes jutalomban részesülnek, míg az országos tantárgyversenyeken részt vevő diákok mindegyike 200 lejt kap. Azok a diákok, akik dobogós helyezéssel végeztek egy adott tantárgyversenyen, az alábbiak szerint lesznek jutalmazva: az első helyezésért 1000 lejt, a második helyért 800 lejt, míg a harmadik helyezésért 600 lejt vehetnek át a tanulók. Az országos tantárgyversenyen dicséretben részesülő tanulók 400 lejt kapnak. A díjazási ceremónián 28 tanár és 59 tanuló veheti át jutalmát. A kezdeményezéssel az önkormányzatnak az a célja, hogy ily módon is értékelje a tanárok és a diákok munkáját és erőfeszítését.

Újabb utcákban is aszfaltozhatnak

A tegnapi tanácsülés végén Kovács Jenő polgármester tájékoztatta a tanácsosokat arról, hogy amennyiben nem lesz fellebbezés a döntéssel kapcsolatban, december 29-én megkötik a szerződést a „Nagy Aszfaltozás” munkálataira legkedvezőbb árajánlatot tevő kivitelezővel. A perecsenyi cég által tett ajánlat olyannyira kedvező, mondta Kovács, hogy a munkálatokra szánt keretösszeg felét sikerül megtakarítaniuk, ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy további aszfaltozási csomagot készítsenek elő, mely további utcákat foglal magában.

Az elképzelések szerint 21 régi aszfaltborítású utca (Basarab, Bicaz, Kifli, Cuza Vodă, Dacia, Davila, Dorului, Eliberării, Haiducilor, B. P. Hașdeu (1/2), Jászi Oszkár, Károli Gáspár, Lacului, Mikes Kelemen, Nuferilor, Pârvan, Zsinagóga, Tineretului, Trandafirilor és Vidu), 20 földes utca (Bârsan, Cerbului, Câmpului, Densușeanu, Enescu, G. Galilei, Ghica, Grădinarilor, Iza, Lăutarilor, Livezilor, Makár Alajos, Morii, Odobescu, Privighetorii, Rebreanu, Romulus, S. O. Iosif, Trubadurilor és a Văcărescu fele), valamint a Szőlős Teremi és Ianculeşti völgyként ismert része is aszfaltburkolatot kap az új aszfaltozási csomagban, amire minél hamarabb szeretne újabb licitet kiírni az önkormányzat.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...