Újabb útfelújítások kezdődnek
Utoljára módositva: 2019-07-29 17:25:26

A napokban kezdődik négy megyei rangú útszakasz felújítása, és a lunaforrási sípálya utolsó fázisának munkálatai is zajlanak.

Az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében négy megyei rangú útszakasz felújítási és javítási munkálatait startoltatta el Ioan Rus megyei tanácsi alelnök, a gyakorlati kivitelezés pedig a napokban kezdődik meg a 194A jelzésű út – Batiz közötti szakaszon („Tetves), amely 3,2 millió lejből újul meg; a 109M jelzésű út Batarcs és Valea Seacă közötti szakasza alapjaitól újul meg, szélesítik és útpadkázzák az 5,7 millió lejbe kerülő munkálatok során. Szintén alapjaitól modernizálják és szélesítik a Kaplonyt Nagykárollyal összekötő 108C megyei utat, több mint öt millió lejből, amely a kaplonyi ferences plébániatemplomig húzódik, míg a Szamosdarát Pusztadaróccal összekötő 194 B jelzésű útszakasz 5,7 millió lejből kap új és modern köntöst — tudatta a megyei tanács közleménye.

Jó ütemben haladnak ugyanakkor a lunaforrási sípálya utolsó fázisának munkálatai: a lesiklópálya mentén, a sziklás talajban már kezd körvonalazódni az a 250 méter hosszúságú technikai csatorna, amely a hóágyúk működtetéséhez, valamint a lesiklópálya megvilágításához szükséges víz-, sűrített levegő- és áramkábeleket „rejti” majd el.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...