Újabb útfelújítások kezdődnek
Utoljára módositva: 2019-07-29 17:25:26

A napokban kezdődik négy megyei rangú útszakasz felújítása, és a lunaforrási sípálya utolsó fázisának munkálatai is zajlanak.

Az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében négy megyei rangú útszakasz felújítási és javítási munkálatait startoltatta el Ioan Rus megyei tanácsi alelnök, a gyakorlati kivitelezés pedig a napokban kezdődik meg a 194A jelzésű út – Batiz közötti szakaszon („Tetves), amely 3,2 millió lejből újul meg; a 109M jelzésű út Batarcs és Valea Seacă közötti szakasza alapjaitól újul meg, szélesítik és útpadkázzák az 5,7 millió lejbe kerülő munkálatok során. Szintén alapjaitól modernizálják és szélesítik a Kaplonyt Nagykárollyal összekötő 108C megyei utat, több mint öt millió lejből, amely a kaplonyi ferences plébániatemplomig húzódik, míg a Szamosdarát Pusztadaróccal összekötő 194 B jelzésű útszakasz 5,7 millió lejből kap új és modern köntöst — tudatta a megyei tanács közleménye.

Jó ütemben haladnak ugyanakkor a lunaforrási sípálya utolsó fázisának munkálatai: a lesiklópálya mentén, a sziklás talajban már kezd körvonalazódni az a 250 méter hosszúságú technikai csatorna, amely a hóágyúk működtetéséhez, valamint a lesiklópálya megvilágításához szükséges víz-, sűrített levegő- és áramkábeleket „rejti” majd el.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...