Újabb vita a községszépségversenyről
Utoljára módositva: 2014-04-29 16:21:00

Elfogadták a költségvetés módosításáról szóló határozattervezetet, azonban a községszépségverseny szabályzatáról egy órán át vitáztak, majd az ügy elnapolásáról döntöttek a tanácsosok.

 

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén — az április 4-i tanácsülést követően — ismét napirendre tűzték a községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezet vitáját. A jogi bizottság azt javasolta, hogy minden évben legyen egy bizonyos tematikája a versenynek, idén a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetőségének javaslatára az „Együtt a piknikért, a természet barátai” elnevezést viselné a verseny. A javaslat heves vitát váltott ki a tanácsosok körében, s végül ismét elnapolták a döntést. A legtöbb bizottság elutasította a módosító javaslatot, arra hivatkozva, míg sok községben járdák sincsenek építve, s nincs ivóvíz-hálózat, nem a piknikövezet kialakítására kell összpontosítani. Adrian Ştef elnök és Mircea Govor alelnök rámutattak, hogy olyan szabályzatot szeretnének elfogadtatni, mely arra sarkallná a községek lakosait, hogy tegyék szebbé lakókörnyezetüket. Első lépésként jó ötletnek tartják a piknikövezet kialakítását, annál is inkább, mert azt törvény írja elő. Govor kihangsúlyozta, hogy a községszépségversenyt a megye lakosainak jóléte érdekében dolgozták ki, s a községek szépítése által a megye turisztikai vonzereje is megnőhet. A megye vezetői elmondták, az év elején minden önkormányzat kapott 3000 lej támogatást a község szépítésére, melyből megítélésük szerint már el lehet kezdeni a piknikövezetek kialakítását, s a szociális munkások önkéntes munkájával minimális költségvetéssel meg lehet felelni az elvárásoknak. Mărginean Éva tanácsos a pró és kontra érveket meghallgatva megjegyezte, vannak olyan lakosai a megyének, akik 300 éve azon fáradoznak, hogy a portájuk, lakóhelyük tiszta és gondozott legyen. Ezen megjegyzéstől Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke dühbe gurult, s kijelentette — elfeledve azt, hogy a korábbi mandátumban is alelnöki tisztséget töltött be —, hogy azért fejlődtek egyes községek jobban, mint mások, mert a PDL-RMDSZ kormány idején szinte minden vidékfejlesztési pályázatot az érintett községek nyertek meg. Itt már elfajult a vita, több tanácsos is felállt, hogy tiltakozásképpen elhagyja a gyűléstermet. A tanácsosok végül a határozathozatal elnapolásáról döntöttek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...