Újabb vita a községszépségversenyről
Utoljára módositva: 2014-04-29 16:21:00

Elfogadták a költségvetés módosításáról szóló határozattervezetet, azonban a községszépségverseny szabályzatáról egy órán át vitáztak, majd az ügy elnapolásáról döntöttek a tanácsosok.

 

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén — az április 4-i tanácsülést követően — ismét napirendre tűzték a községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezet vitáját. A jogi bizottság azt javasolta, hogy minden évben legyen egy bizonyos tematikája a versenynek, idén a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetőségének javaslatára az „Együtt a piknikért, a természet barátai” elnevezést viselné a verseny. A javaslat heves vitát váltott ki a tanácsosok körében, s végül ismét elnapolták a döntést. A legtöbb bizottság elutasította a módosító javaslatot, arra hivatkozva, míg sok községben járdák sincsenek építve, s nincs ivóvíz-hálózat, nem a piknikövezet kialakítására kell összpontosítani. Adrian Ştef elnök és Mircea Govor alelnök rámutattak, hogy olyan szabályzatot szeretnének elfogadtatni, mely arra sarkallná a községek lakosait, hogy tegyék szebbé lakókörnyezetüket. Első lépésként jó ötletnek tartják a piknikövezet kialakítását, annál is inkább, mert azt törvény írja elő. Govor kihangsúlyozta, hogy a községszépségversenyt a megye lakosainak jóléte érdekében dolgozták ki, s a községek szépítése által a megye turisztikai vonzereje is megnőhet. A megye vezetői elmondták, az év elején minden önkormányzat kapott 3000 lej támogatást a község szépítésére, melyből megítélésük szerint már el lehet kezdeni a piknikövezetek kialakítását, s a szociális munkások önkéntes munkájával minimális költségvetéssel meg lehet felelni az elvárásoknak. Mărginean Éva tanácsos a pró és kontra érveket meghallgatva megjegyezte, vannak olyan lakosai a megyének, akik 300 éve azon fáradoznak, hogy a portájuk, lakóhelyük tiszta és gondozott legyen. Ezen megjegyzéstől Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke dühbe gurult, s kijelentette — elfeledve azt, hogy a korábbi mandátumban is alelnöki tisztséget töltött be —, hogy azért fejlődtek egyes községek jobban, mint mások, mert a PDL-RMDSZ kormány idején szinte minden vidékfejlesztési pályázatot az érintett községek nyertek meg. Itt már elfajult a vita, több tanácsos is felállt, hogy tiltakozásképpen elhagyja a gyűléstermet. A tanácsosok végül a határozathozatal elnapolásáról döntöttek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...