Újabb vita a községszépségversenyről
Utoljára módositva: 2014-04-29 16:21:00

Elfogadták a költségvetés módosításáról szóló határozattervezetet, azonban a községszépségverseny szabályzatáról egy órán át vitáztak, majd az ügy elnapolásáról döntöttek a tanácsosok.

 

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén — az április 4-i tanácsülést követően — ismét napirendre tűzték a községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezet vitáját. A jogi bizottság azt javasolta, hogy minden évben legyen egy bizonyos tematikája a versenynek, idén a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetőségének javaslatára az „Együtt a piknikért, a természet barátai” elnevezést viselné a verseny. A javaslat heves vitát váltott ki a tanácsosok körében, s végül ismét elnapolták a döntést. A legtöbb bizottság elutasította a módosító javaslatot, arra hivatkozva, míg sok községben járdák sincsenek építve, s nincs ivóvíz-hálózat, nem a piknikövezet kialakítására kell összpontosítani. Adrian Ştef elnök és Mircea Govor alelnök rámutattak, hogy olyan szabályzatot szeretnének elfogadtatni, mely arra sarkallná a községek lakosait, hogy tegyék szebbé lakókörnyezetüket. Első lépésként jó ötletnek tartják a piknikövezet kialakítását, annál is inkább, mert azt törvény írja elő. Govor kihangsúlyozta, hogy a községszépségversenyt a megye lakosainak jóléte érdekében dolgozták ki, s a községek szépítése által a megye turisztikai vonzereje is megnőhet. A megye vezetői elmondták, az év elején minden önkormányzat kapott 3000 lej támogatást a község szépítésére, melyből megítélésük szerint már el lehet kezdeni a piknikövezetek kialakítását, s a szociális munkások önkéntes munkájával minimális költségvetéssel meg lehet felelni az elvárásoknak. Mărginean Éva tanácsos a pró és kontra érveket meghallgatva megjegyezte, vannak olyan lakosai a megyének, akik 300 éve azon fáradoznak, hogy a portájuk, lakóhelyük tiszta és gondozott legyen. Ezen megjegyzéstől Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke dühbe gurult, s kijelentette — elfeledve azt, hogy a korábbi mandátumban is alelnöki tisztséget töltött be —, hogy azért fejlődtek egyes községek jobban, mint mások, mert a PDL-RMDSZ kormány idején szinte minden vidékfejlesztési pályázatot az érintett községek nyertek meg. Itt már elfajult a vita, több tanácsos is felállt, hogy tiltakozásképpen elhagyja a gyűléstermet. A tanácsosok végül a határozathozatal elnapolásáról döntöttek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...