Újjáalakítaná az USL-t Tăriceanu
Utoljára módositva: 2016-05-08 17:20:24

Az USL 2.0 lehetne a garancia arra, hogy az őszi parlamenti választásokat követően ismét jó kormánya legyen Romániának. Victor Ponta Facebook-bejegyzésben üdvözölte a kezdeményezést.

Călin Popescu Tăriceanu

Az ALDE elnöke, Călin Popescu Tăriceanu szombaton Galacon, az általa vezetett párt jelöltjeit bemutató gyűlésén beszélt terveiről. Kifejtette: arra számít, hogy újjáalakul a PSD és a liberálisok által több mint négy éve megalakított szövetség, az USL, kihangsúlyozva, hogy ma a liberális alakulat az ALDE, így az általa vezetett pártnak kell kormányra kerülnie a szociáldemokraták partnereként. „Egy ilyen kormány nem folytathatja tovább, az az elvárásom, és remélem, hogy az önöké is az, hogy a szociáldemokraták és a liberálisok közötti szilárd szövetség, az USL, melyre szavaztak, újjáalakul a PSD és az ALDE között, és hogy ősszel megnyerjük a parlamenti választásokat annak érdekében, hogy az elmúlt három év jó kormányzását folytatni tudjuk, azt a kormányzást, melyet, sajnos, megszakított a Cioloş-Iohannis-kormány” — fejtette ki Tăriceanu Galacon a News.ro hírportál tájékoztatása szerint. Az ALDE elnöke egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „a románok meggyőződtek arról, hogy mit jelent a technokrata kormány”, hozzátéve: a hatékony vezetést az garantálná, ha egy PSD-ALDE szövetség kerülne hatalomra. A Ziare.com tájékoztatása szerint Tăriceanu egy nyílt levélben arra szólította fel a liberálisokat, hogy csatlakozzanak az ALDE-hez, azt állítva, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) „elcsúszott a szélsőjobb irányába”. Az elnök arról is beszélt Galacon, hogy optimizmussal tekint a küszöbön álló helyhatósági választások elé, mely véleménye szerint jó felkészülési lehetőséget jelent az év végi parlamenti választásokra.

Victor Ponta

Victor Ponta ex-miniszerelnök, a PSD volt elnöke a Facebook-on reagált a hírre: „Üdvözlendő és korrekt kezdeményezés — főképp, hogy május hetedike van, az a nap, melyen 2012-ben az USL-kormány megkezdte az ország újjáépítése érdekében tett erőfeszítéseit!”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...