Újjáalakítaná az USL-t Tăriceanu
Utoljára módositva: 2016-05-08 17:20:24

Az USL 2.0 lehetne a garancia arra, hogy az őszi parlamenti választásokat követően ismét jó kormánya legyen Romániának. Victor Ponta Facebook-bejegyzésben üdvözölte a kezdeményezést.

Călin Popescu Tăriceanu

Az ALDE elnöke, Călin Popescu Tăriceanu szombaton Galacon, az általa vezetett párt jelöltjeit bemutató gyűlésén beszélt terveiről. Kifejtette: arra számít, hogy újjáalakul a PSD és a liberálisok által több mint négy éve megalakított szövetség, az USL, kihangsúlyozva, hogy ma a liberális alakulat az ALDE, így az általa vezetett pártnak kell kormányra kerülnie a szociáldemokraták partnereként. „Egy ilyen kormány nem folytathatja tovább, az az elvárásom, és remélem, hogy az önöké is az, hogy a szociáldemokraták és a liberálisok közötti szilárd szövetség, az USL, melyre szavaztak, újjáalakul a PSD és az ALDE között, és hogy ősszel megnyerjük a parlamenti választásokat annak érdekében, hogy az elmúlt három év jó kormányzását folytatni tudjuk, azt a kormányzást, melyet, sajnos, megszakított a Cioloş-Iohannis-kormány” — fejtette ki Tăriceanu Galacon a News.ro hírportál tájékoztatása szerint. Az ALDE elnöke egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „a románok meggyőződtek arról, hogy mit jelent a technokrata kormány”, hozzátéve: a hatékony vezetést az garantálná, ha egy PSD-ALDE szövetség kerülne hatalomra. A Ziare.com tájékoztatása szerint Tăriceanu egy nyílt levélben arra szólította fel a liberálisokat, hogy csatlakozzanak az ALDE-hez, azt állítva, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) „elcsúszott a szélsőjobb irányába”. Az elnök arról is beszélt Galacon, hogy optimizmussal tekint a küszöbön álló helyhatósági választások elé, mely véleménye szerint jó felkészülési lehetőséget jelent az év végi parlamenti választásokra.

Victor Ponta

Victor Ponta ex-miniszerelnök, a PSD volt elnöke a Facebook-on reagált a hírre: „Üdvözlendő és korrekt kezdeményezés — főképp, hogy május hetedike van, az a nap, melyen 2012-ben az USL-kormány megkezdte az ország újjáépítése érdekében tett erőfeszítéseit!”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...