Újra Csík-csapat az Olimpia
Utoljára módositva: 2014-10-29 14:16:15

A labdarúgó második ligában szereplő Szatmárnémeti Olimpia vezetősége szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Cosmin Bodea helyett ismét Csík Tibor az együttes vezetőedzője.

Ioan Câmpean, Csík Tibor és Dan Băbuţ az Olmpia sajtótájékoztatóján

Mikor július elején teljesen váratlanul, Csík Tibor helyett a belényesi születésű Cosmin Bodeát nevezték ki a Szatmárnémeti Olimpia vezetőedzőjévé, a sporttal foglalkozó média munkatársai között egyfajta tippverseny zajlott le arra vonatkozóan, hogy az új tréner meddig fog ülni a második ligás csapat kispadján. Szinte senki nem jósolt sok időt Bodeának, az általános vélemény az volt, hogy „nem éli meg” a téli szünetet. Nos a tréner még addig sem vezetheti a csapatot, ugyanis a klub vezetőségének szerdai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a szakemberrel történt keddi tárgyalás után békésen elváltak útjaik, Csík Tibor pedig visszatért vezetőedzőnek, a segítői a második csapatot irányító Mircea Bolba valamint az utánpótlásnál tevékenykedő Ioan Dragomir lesz.

Bodea számára becsületbeli ügy volt a lemondás, nem kényszerítettük rá, de belátta, hogy a gyenge eredmények miatt nincs más választása. Egyrészt veszteség a távozása, hiszen karakteres személy, jó szakember volt, rendet tett a csapatban, megpróbált egy más stílust adni a játéknak. Sajnos az eredmények nem őt igazolták, ezért váltásra volt szükség – magyarázta Dan Băbuţ, a klub elnöke. – Természetesen Tibi számra nem ismeretlen a csapat, mindent tud róla korábbról is, meg az utóbbi hónapokban technikai igazgatóként is rálátása volt az együttesre. Az ő és a két segéde kinevezésével meglesz a kapocs, az együttműködés az első és a második csapat valamint a kadett és junior együttesek között. Nekem meggyőződésem, hogy ez a váltás jókora lendületet ad majd az Olimpiának, a csapat felébred, és Tibivel az élen visszatér oda, ahol a helye van. A közeljövőben kedvező a program is, hiszen a soron következő öt meccsünkön négyszer hazai pályán szerepelünk”.

Ioan Câmpean, az igazgatótanács elnöke elmondta, a gyenge eredményekért őt is felelősség terheli, ugyanis a nyáron ő volt az, aki javasolta az edzőváltást, abból az elgondolásból, hogy Csík technikai igazgatóként tartotta volna a kapcsolatot a felnőtt és a második együttes valamint a junior csapatok között, ugyanis ezen a téren gyengén álltak a nyáron. „A junior A csapatnál aztán voltak is eredmények, hiszen első helyen állnak jelenleg, és szerintem a télen több fiatalt is fel lehet majd hozni a nagyokhoz. Bodeától egy új lendületet vártunk, csinált is jó dolgokat, de voltak rossz húzásai is, a csapat pedig nem jól szerepelt, és ilyenkor az edzőnek kell vállalni a felelősséget. Eredetileg a téli szünetben döntöttük volna a hogyantovábbról, de a szurkolók, a vezetőség részéről elfogyott a türelem, és most kellett váltani, ami remélem jó lépés, de ezt majd az idő dönti el. Csík Tibi személyen igazán az Olimpiát jelenti, és én elnézést is kérek tőle, hogy a nyáron voltak nézetletéréseink a leváltása kapcsán” – gyakorolt némi önkritikát Câmpean, aki célként a rájátszást jelentő első hatba kerülést jelölte meg, ugyanakkor hozzátette, ha ez nem sikerül, akkor lemond tisztségéről. Erre reagálva Băbuţ megjegyezte, az egész vezetőségé a felelősség, ami pedig Csíket illeti, őt soha nem teszik ki a klubtól, előbb fog ő elmenni, mint hogy ez megtörténjen.

Természetesen megszólalt a régi-új vezetőedző is, aki elsőként megjegyezte, nem mondható, hogy boldog lenne, hiszen jó volt az együttműködés Bodeával, jól megértették egymást, és kölcsönösen tanultak is egymástól. „A gárda helyzete nehéz, de nem kétségbeejtő, a csapaton nincs mit változtatni, a programunk jó, csak gólokat kell lőni, ebben a tekintetben eddig sokszor szerencsénk sem volt” – foglalta össze mondandóját Csík Tibor, aki még hozzátette, hogy mindig kényelmetlenül érezte magát, mikor a szurkolók az eredménytelenség láttán őt követelték vissza a kispadra, Bodeának pedig a távozásra szólították fel nem éppen virágnyelven. Az Olimpia jelenleg a 11 csapatos második csoportban a 9. helyen áll 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel, a gólkülönbsége 6-12.

Az Oli az alapszakasz odavágó körének utolsó fordulójában szombaton hazai pályán fogadja a tatrangi csapatot, majd még lejátszanak öt fordulót a visszavágó körből is. A szatmári gárda vendégül látja a Karánsebest (november 8.), a Câmpinát (november 22.) és a Mioveni-t (december 6.), az egyetlen kiszállás Pankotára lesz (november 29.), közben november 15-én a Csík-csapat szabadnapos lesz.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...