Újra nyomtatnak kártyákat
Utoljára módositva: 2019-11-16 10:52:29

Közel egy évig tartó kényszerszünet után tegnaptól ismét beindult az európai egészségügyi kártyák nyomtatása — tájékoztatta szerkesztőségünket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Az elmúlt év végén állt le az európai egészségbiztosítási kártyák nyomtatása Romániában, mert lejárt a szolgáltatóval kötött szerződés, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hosszú hónapokon keresztül, ideiglenesen csak igazolást adott azoknak, akik igényelték az okmányt. A pénztár szerint ez nem jelentett gondot: az igazolást ugyanúgy elfogadták külföldön, mint a kártyát.

Most azonban jó hírrel szolgált az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, pénteken ugyanis életbe lépett az új, 3 évre szóló szerződés, így mostantól ismét a hagyományos, műanyag kártyát állítják ki az igénylőknek.

Az európai egészségbiztosítási kártya igényléséhez egy típuskérvényt kell kitölteni, és ezt a személyazonossági igazolvány fénymásolatával és munkahelyi igazolással — esetenként tanulói igazolással vagy nyugdíjszelvénnyel — együtt benyújtani, Szatmár megyei lakosok esetében a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár székhelyén (Szatmárnémeti, Lucian Blaga sugárút 64. szám).

A műanyag lapocska továbbra is kizárólag ingyenes sürgősségi ellátásra jogosít fel, rendelők, klinikák szolgáltatásainak bérmentes igénybevételére nem. Jól jön viszont, ha nyaralásra, üzleti útra, rövid kirándulásra vagy külföldi tanulmányútra készülnek a lakosok, mert segít abban, hogy időt, fáradságot és pénzt takarítsanak meg, ha megbetegednek vagy valamilyen sérülést szenvednek külföldön, ami sürgős ellátást igényel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...