Újraindult a Könyvfészek program
Utoljára módositva: 2018-06-12 20:23:09

Ismételten kihelyezték a város több pontján a könyvfészkeket a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság munkatársai, hogy ezáltal is népszerűsítsék a friss levegőn történő olvasást.

A Könyvfészek program az igazgatóság egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő saját projektje. Mindazok, akik szeretnének a szabadban olvasgatni, június 11-től a kastély parkjában megtehetik. A kampány keretén belül faházikókat helyeztek el a park több pontján, amelyekben könyvek találhatóak. Ezeket a járókelők bátran kivehetik és a parkban olvasgathatják. Az igazgatóság munkatársai négy házikót helyeztek el, kettőt a kastély főbejáratának közelében, egyet a szökőkút mellett és egyet Károlyi Sándor szobrának környékén. Ahogy az előző évben is, idén is a gyerekeknek tartottak fenn egy házikót (a szobor mellett lévőt), így a kisebbek is találnak nekik szóló, számukra érdekes könyveket, olvasmányokat. A járókelők kedvükre válogathatnak a könyvek között, de kérik, hogy olvasás után tegyék vissza azokat a helyükre, hogy mások is élvezhessék a könyveket. Minden könyvfészekben 12 könyv található vegyesen, magyar, illetve román nyelven. A kampány egész nyáron tart. Az igazgatóság munkatársai tudatják ugyanakkor, hogy június 13-tól egy urnát helyeznek el a kastély főbejáratánál, amelybe könyveket lehet adományozni, így bárki támogathatja a kampányt, és hozzájárulhat a kínálat színesebbé tételéhez.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...