Újraindult a Könyvfészek program
Utoljára módositva: 2018-06-12 20:23:09

Ismételten kihelyezték a város több pontján a könyvfészkeket a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság munkatársai, hogy ezáltal is népszerűsítsék a friss levegőn történő olvasást.

A Könyvfészek program az igazgatóság egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő saját projektje. Mindazok, akik szeretnének a szabadban olvasgatni, június 11-től a kastély parkjában megtehetik. A kampány keretén belül faházikókat helyeztek el a park több pontján, amelyekben könyvek találhatóak. Ezeket a járókelők bátran kivehetik és a parkban olvasgathatják. Az igazgatóság munkatársai négy házikót helyeztek el, kettőt a kastély főbejáratának közelében, egyet a szökőkút mellett és egyet Károlyi Sándor szobrának környékén. Ahogy az előző évben is, idén is a gyerekeknek tartottak fenn egy házikót (a szobor mellett lévőt), így a kisebbek is találnak nekik szóló, számukra érdekes könyveket, olvasmányokat. A járókelők kedvükre válogathatnak a könyvek között, de kérik, hogy olvasás után tegyék vissza azokat a helyükre, hogy mások is élvezhessék a könyveket. Minden könyvfészekben 12 könyv található vegyesen, magyar, illetve román nyelven. A kampány egész nyáron tart. Az igazgatóság munkatársai tudatják ugyanakkor, hogy június 13-tól egy urnát helyeznek el a kastély főbejáratánál, amelybe könyveket lehet adományozni, így bárki támogathatja a kampányt, és hozzájárulhat a kínálat színesebbé tételéhez.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...