Újranyitja kapuit a nagykárolyi Macondo Szobaszínház
Utoljára módositva: 2014-04-16 12:29:31

Két színielőadás, két koncert, egy filmvetítés és egy képzőművészeti jellegű kiállítás lesz megtekinthető az újjáalakult nagykárolyi Macondo Szobaszínház megnyitóünnepségén.

 

Teodora Păcurar színházi produkcióval érkezik a megnyitóra

Új helyszínen folytatja működését Szatmár megye első szobaszínháza – derült ki a Macondo Színház alapítójának, Paul Sarvadinak a tájékoztatásából. Egy hosszabb szünet után a szobaszínház április 19-én és 22-én két színielőadással, egy filmvetítéssel, két koncerttel és egy meglehetősen érdekes kiállítással várja az érdeklődőket. A szobaszínház maximum 20 férőhelyes, így akik szeretnének jelen lenni az eseményeken, lehetőleg minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat a macondotheatre@gmail.com e-mail-címen.

A produkciókról

A 2014-ben készült Dristor egy független rövidfilm, amely egy városi történetet mutat be a társadalom által kirekesztett fiatalokról. Rendező: Ioan George Pancencu, forgatókönyvírók: Ioan George Pancencu és Adrian Drăghia. A filmben Teodora Păcurar személyében egy nagykárolyi színművész is szerepel.

„A mi szerencsés vasárnapunk” egy „one-woman show” Teodora Păcurar előadásában, amelyet a színművész Franz Xaver Kroetz német író, forgatókönyvíró egyik művének alapján állított össze 2013-ban. A színművész egy anya szerepét játssza, aki fel akarja kutatni gyerekének édesapját, meggyőződve arról, hogy egy mesés életet fog élni a férfi mellett.

A Loading egy performansz jellegű előadás Rácz Endre színművész rendezésében és előadásában. Az alaphelyzet közismert: egy „tutorial” (oktatói videó) első perceit nézzük, amelyre reakcióként általában mindenki megnyomja a „skip” (kihagy) billentyűt. Az előadásban viszont mindez más forgatókönyv szerint zajlik…

Fluidian zenei produkcióval lép fel

A „Hangtájak” című előadás egy meditatív zenei utazás egy olyan világban, amelyben az érdeklődők szabadon engedhetik képzeletüket. Fluidian (Emil Gherasim) zenei összhangzások terén kísérletezik, ahogy arra produkciójának a címe is utal: hangtájakat keres.

Stike TM (Molnár István) koncertje tradicionális és klasszikus fúvóshangszerek hangzását fonja egybe a zenészek által jól ismert „looping” technikával. Az előadó repertoárja változatos, közismert slágerek, valamint népzenei dallamok váltják egymást.

Homokkönyek: Pol nem költő és nem is képzőművész, ám a kiállításában megtekinthető alkotások egyszerre versek és dekoratív elemek. A tárlatot különböző méretű, formájú és műfajú könyvekből állította össze.

Macondo Színház, megnyitó, program

Szombat, április 19.:

16 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

17 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

18 óra: filmvetítés: Dristor – 40 perc (a vetítés után beszélgetés következik a film rendezőjével és egyik szereplőjével, Teodora Păcurarral).

20.30 óra: koncert: Fluidian: Hangtájak – 50 perc

Kedd, április 22.:

14 óra: Homokkönyvek – kiállítás.

16 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

17 óra: „One-man show” Rácz Endrével: Loading – 30 perc, angol nyelvű előadás.

18 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

19 óra: filmvetítés: Dristor – 40 perc.

20 óra: „One-man show” Rácz Endrével: Loading – 30 perc, angol nyelvű előadás.

20.30 óra: koncert: Stike TM – 40 perc.

21.30 óra: koncert: Fluidian: Hangtájak – 50 perc.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...