Újranyitja kapuit a nagykárolyi Macondo Szobaszínház
Utoljára módositva: 2014-04-16 12:29:31

Két színielőadás, két koncert, egy filmvetítés és egy képzőművészeti jellegű kiállítás lesz megtekinthető az újjáalakult nagykárolyi Macondo Szobaszínház megnyitóünnepségén.

 

Teodora Păcurar színházi produkcióval érkezik a megnyitóra

Új helyszínen folytatja működését Szatmár megye első szobaszínháza – derült ki a Macondo Színház alapítójának, Paul Sarvadinak a tájékoztatásából. Egy hosszabb szünet után a szobaszínház április 19-én és 22-én két színielőadással, egy filmvetítéssel, két koncerttel és egy meglehetősen érdekes kiállítással várja az érdeklődőket. A szobaszínház maximum 20 férőhelyes, így akik szeretnének jelen lenni az eseményeken, lehetőleg minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat a macondotheatre@gmail.com e-mail-címen.

A produkciókról

A 2014-ben készült Dristor egy független rövidfilm, amely egy városi történetet mutat be a társadalom által kirekesztett fiatalokról. Rendező: Ioan George Pancencu, forgatókönyvírók: Ioan George Pancencu és Adrian Drăghia. A filmben Teodora Păcurar személyében egy nagykárolyi színművész is szerepel.

„A mi szerencsés vasárnapunk” egy „one-woman show” Teodora Păcurar előadásában, amelyet a színművész Franz Xaver Kroetz német író, forgatókönyvíró egyik művének alapján állított össze 2013-ban. A színművész egy anya szerepét játssza, aki fel akarja kutatni gyerekének édesapját, meggyőződve arról, hogy egy mesés életet fog élni a férfi mellett.

A Loading egy performansz jellegű előadás Rácz Endre színművész rendezésében és előadásában. Az alaphelyzet közismert: egy „tutorial” (oktatói videó) első perceit nézzük, amelyre reakcióként általában mindenki megnyomja a „skip” (kihagy) billentyűt. Az előadásban viszont mindez más forgatókönyv szerint zajlik…

Fluidian zenei produkcióval lép fel

A „Hangtájak” című előadás egy meditatív zenei utazás egy olyan világban, amelyben az érdeklődők szabadon engedhetik képzeletüket. Fluidian (Emil Gherasim) zenei összhangzások terén kísérletezik, ahogy arra produkciójának a címe is utal: hangtájakat keres.

Stike TM (Molnár István) koncertje tradicionális és klasszikus fúvóshangszerek hangzását fonja egybe a zenészek által jól ismert „looping” technikával. Az előadó repertoárja változatos, közismert slágerek, valamint népzenei dallamok váltják egymást.

Homokkönyek: Pol nem költő és nem is képzőművész, ám a kiállításában megtekinthető alkotások egyszerre versek és dekoratív elemek. A tárlatot különböző méretű, formájú és műfajú könyvekből állította össze.

Macondo Színház, megnyitó, program

Szombat, április 19.:

16 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

17 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

18 óra: filmvetítés: Dristor – 40 perc (a vetítés után beszélgetés következik a film rendezőjével és egyik szereplőjével, Teodora Păcurarral).

20.30 óra: koncert: Fluidian: Hangtájak – 50 perc

Kedd, április 22.:

14 óra: Homokkönyvek – kiállítás.

16 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

17 óra: „One-man show” Rácz Endrével: Loading – 30 perc, angol nyelvű előadás.

18 óra: „One-woman show” Teodora Păcurarral: A mi szerencsés vasárnapunk (Franz Xaver Kroetz) – 40 perc, román nyelvű előadás.

19 óra: filmvetítés: Dristor – 40 perc.

20 óra: „One-man show” Rácz Endrével: Loading – 30 perc, angol nyelvű előadás.

20.30 óra: koncert: Stike TM – 40 perc.

21.30 óra: koncert: Fluidian: Hangtájak – 50 perc.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...