Újraválasztották Vincze Lorántot a FUEN élére
Utoljára módositva: 2019-06-15 20:13:10

Ismét bizalmat szavaztak Európa legnagyobb kisebbségi ernyőszervezetének küldöttei Vincze Loránt jelenlegi elnöknek, az RMDSZ jelöltjének.

Vincze 2016 óta tölti be az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN elnöki tisztségét, szombaton, június 15-én Pozsonyban, a FUEN 70 éves ünnepi kongresszusának küldöttgyűlésén egyetlen jelöltként nagy többséggel választották újra, így további három évig az ernyőszervezet elnöke marad.

„A FUEN az utóbbi három évben szolidaritást vállalt a kisebb és az Unión kívüli kisebbségekkel, a Minority SafePack kezdeményezéssel a kisebbségi jogokra helyezte a hangsúlyt, és tevékenysége láthatóbbá vált. A következő mandátumom alatt a FUEN a tagszervezetei és az európai kisebbségek igényeit szolgáló szervezetté kívánom alakítani, a lobbimunka folytatásával pedig eredményes és hatékony érdekérvényesítést tűzünk ki célul az európai politikai porondon is” – fogalmazott az újraválasztott elnök.

Vincze Loránt a 2019. május 26-i európai parlamenti választásokon EP-képviselői mandátumot szerzett az RMDSZ jelöltjeként, a két tisztséget párhuzamosan fogja betölteni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...