Újrázni készül Pataki Csaba
Utoljára módositva: 2020-02-21 09:00:23

Benyújtották jelölési dossziéjukat mindazok, akik a következő mandátumban kezdőként vagy újrázóként, de megyei tanácsosok lennének — folytatni akarja az elkezdett munkát Pataki Csaba is.

Újrázók és ilyetén minőségükben abszolút kezdők, összesen tizenheten — Kereskényi Sándor, Balogh Sándor, Tasnádi István, Erdei Róbert, Mărginean Éva, Gindele Imre, Giurgiu Kovács Mónika, Gál Gyöngyi, Kovács Máté, Muresan István, Fanea Imola, Barta Zoltán, Nagy Szabolcs, Nagy Sándor, Kallós Zoltán, Véron András és Pataki Csaba — nyújtották be jelölési dossziéjukat, azaz futnak neki a megmérettetésnek, hogy az elkövetkező négy évben a megyei grémium RMDSZ-frakcióját erősítsék, illetve magát a tanácsot elnököljék.
A jelenlegi tanácsosi csapat egyrészt földrajzilag lefedte a megyét, másrészt szinte valamennyi szakterületet, s nem mellékesen egy nagyon jó légkörben, egymás munkáját valóban kiegészítve, segítve dolgozott — fogalmaz Pataki Csaba, hangsúlyozva azt is: a következő mandátumban szeretnék növelni a frakció létszámát. „A mostani tanácsosok nagy része újrázásra készül — akárcsak jómagam —, míg Seer Gyula a sárközújlaki helyi tanácsi tisztségre pályázik, az ottani ügyes csapatot erősítve. Bartos Bertalan pedig nem is visszavonul, inkább kicsit oldalra lép, hiszen komoly szaktudására a következőkben is számítunk, és aktív része marad csapatunknak. Kellemes meglepetés, hogy a jelentkezők között négy hölgy is van, ugyanis ilyen sok soha nem volt, s jó dolog az is, hogy ilyen sok lendületes fiatal is Szatmár megyéért akar dolgozni. Mindezek azt igazolják — ha esetleg valaha bárki is kételkedett volna benne —, hogy mi komolyan gondoljuk: az ajtó nyitva áll. S talán apróságnak tűnhet, de nagyon nem mellékes: a jelölteknek fejenként 1000 támogatói aláírást kellett összegyűjteniük, amit valamennyien bőven túlteljesítettek, és több mint 19 000 támogatói aláírással megerősítve nyújthattam be én tanácselnök-jelölési dossziémat. Mert a munkát folytatni akarom: nagyon sok, összességében 300 millió euró értékű pályázatunk van, amelyeket végig is kell vinni, nem elég csak megnyerni; mint ahogy sok, részben megvalósult beruházásunk is (útfelújítások, az ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítése, a megyei kórház új épülete). Nem akarok fél munkát végezni. Úgy érzem, az emberek támogatnak, ellenszavazat nélkül kiállnak mellettem. Aki nyitott szemmel jár, az 2016-hoz viszonyítva látja a fejlődést.
Természetesen az a bizonyos ajtó nyitva marad a Német Demokrata Fórum irányába is, hiszen ez mindig így volt, s ugyanazt az együttműködést akarjuk folytatni, ami 30 éve jellemzi kapcsolatunkat. Ugyanakkor a Magyar Polgári Párttal is egyeztetünk, elhatárolódva a szélsőséges résztől. Tanácselnökségem során az ő polgármestereik által vezetett településekre is úgy tekintettem, mint sajátjainkra. Nem voltak negatívan diszkriminálva, hiszem számomra, számunkra az a lényeges, hogy minden megyebeli embernek, lakosnak növeljük az életminőségét. Nagyon színes megye Szatmár, de addig van egyensúly és vannak egyensúlyban a közberuházások, amíg kisebbségi vezetője van a megyének. Máskülönben az egész közösséggel szemben történnek turpisságok. Példaként említhetem, hogy a kaplonyi, a mezőfényi, a csanálosi út pályázata azért csak 2018-ban indult el, mert a 2014-es választások hevében ‘elcserélődtek’ az akkori megyevezetők által a lunaforrási sípálya beruházására. Mi a négy év alatt minden közösség igényére próbáltunk jó megoldást találni, ezt a kiegyensúlyozott, nyugodt hangvételű, fejlesztő politikát akarjuk folytatni. Elvem: csak akkor várhatok el tiszteletet, ha én is mindenkit tisztelek. A személyesen engem ért támadásokra sokszor nem reagálok, de ha a csapatot, a csapatomat támadják, ott nem ismerek pardont” — mondja.
A megyei tanácsosjelölteket február 28-án délután, Kelemen Hunor szövetségi elnök vezetésével rangsorolja a Megyei Küldöttek Tanácsa.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...