Ülésezett Kolcs község tanácsa
Utoljára módositva: 2016-07-21 17:30:55

Az ülésen aránylag kevés vita volt, de ebből következően kevés határozat született Kolcs község helyi tanácsának ülésén. A leglényegesebb kérdés a polgármesteri hivatal épületének bővítése volt.

Ülésezett Kolcs község helyi tanácsa, több tervezetről is tárgyaltak a képviselők

Aránylag nyugodt körülmények között zajlott le Kolcs község helyi tanácsának soros ülése, ami annak is köszönhető, hogy a bizottsági üléseken megtárgyalták a részleteket. Szó esett az orvosi rendelőkről. Szamoskrassón két gyógyszertár és egy orvosi rendelő működik, ezek kértek helyiségeket bérbevételre, hogy azokban fejtsék ki a tevékenységeiket. Dönteniük kellett a tanácsosoknak a szamoslippói orvosi rendelő bérbeadásáról is. Ott már hosszabb ideje rendel egy doktornő, de ő nem fizet bérleti díjat a helyi tanácsnak. Most jelentkezett egy másik doktornő, aki orvosi rendelőt és gyógyszertárat akar működtetni úgy, hogy európai uniós pályázat révén szerelné fel modern eszközökkel, hogy a lehető legtöbb vizsgálatot lehessen helyben elvégezni és a betegeknek ne le kelljen városra utazni laboratóriumi és egyéb vizsgálatokra. A tanácsosok ragaszkodtak ahhoz, hogy olyan szerződést kössenek a családorvosokkal, amiben szerepel, hogy nemcsak néhány órát rendel az orvos, hanem ha orvos nem is, de asszisztensnő a nap minden időszakában legyen szolgálatban, hogy biztosítani tudja a kezeléseket. Végül abban maradtak, hogy versenytárgyaláson dől majd el, hogy melyik jelentkező veheti bérbe az orvosi rendelőt.

Egy másik téma: egy vállalkozó koncesszióba akar venni minimum egy, de inkább három hektár földet, hogy azon előbb egy termény-, később egy zöldség- és gyümölcsátvevő központot létesítsen. A tanácsosok pozitívan álltak a kezdeményezéshez, hiszen a helyiek lenne hol eladják a terményeiket és munkahelyek is teremtődnének. Egyesek soknak tartják a három hektárt, mert jöhet még más vállalkozó is területigénnyel, de annak már nem lesz szabad földterület. Ebben az esetben is abban maradtak, hogy licitre bocsájtják a területet és megvárják, hogy jelentkeznek-e mások is hasonló igénnyel.

Régi téma Kolcs községben, hogy a megvásárolt községházát fel kellene újítani, és mivel eléggé szűkös, fel kellene mögé építeni egy B-szárnyat, ami össze lenne kötve a modernizált régi épülettel. A régi épület modernizálására lehetne pénz szerezni pályázati úton, a B-szárny felépítése helyi bevételi forrásból vagy banki kölcsönből valósítható meg. Tegnap abban maradtak, hogy kell a B-szárny, de amennyiben azt helyi forrásokból építik fel, nem marad pénz semmi egyébre, amennyiben kölcsönből dolgoznának, annak visszafizetése jelentene terhet. Ennek a témának a megvitatása még folytatódik.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...