Ülésezett Kolcs község tanácsa
Utoljára módositva: 2016-07-21 17:30:55

Az ülésen aránylag kevés vita volt, de ebből következően kevés határozat született Kolcs község helyi tanácsának ülésén. A leglényegesebb kérdés a polgármesteri hivatal épületének bővítése volt.

Ülésezett Kolcs község helyi tanácsa, több tervezetről is tárgyaltak a képviselők

Aránylag nyugodt körülmények között zajlott le Kolcs község helyi tanácsának soros ülése, ami annak is köszönhető, hogy a bizottsági üléseken megtárgyalták a részleteket. Szó esett az orvosi rendelőkről. Szamoskrassón két gyógyszertár és egy orvosi rendelő működik, ezek kértek helyiségeket bérbevételre, hogy azokban fejtsék ki a tevékenységeiket. Dönteniük kellett a tanácsosoknak a szamoslippói orvosi rendelő bérbeadásáról is. Ott már hosszabb ideje rendel egy doktornő, de ő nem fizet bérleti díjat a helyi tanácsnak. Most jelentkezett egy másik doktornő, aki orvosi rendelőt és gyógyszertárat akar működtetni úgy, hogy európai uniós pályázat révén szerelné fel modern eszközökkel, hogy a lehető legtöbb vizsgálatot lehessen helyben elvégezni és a betegeknek ne le kelljen városra utazni laboratóriumi és egyéb vizsgálatokra. A tanácsosok ragaszkodtak ahhoz, hogy olyan szerződést kössenek a családorvosokkal, amiben szerepel, hogy nemcsak néhány órát rendel az orvos, hanem ha orvos nem is, de asszisztensnő a nap minden időszakában legyen szolgálatban, hogy biztosítani tudja a kezeléseket. Végül abban maradtak, hogy versenytárgyaláson dől majd el, hogy melyik jelentkező veheti bérbe az orvosi rendelőt.

Egy másik téma: egy vállalkozó koncesszióba akar venni minimum egy, de inkább három hektár földet, hogy azon előbb egy termény-, később egy zöldség- és gyümölcsátvevő központot létesítsen. A tanácsosok pozitívan álltak a kezdeményezéshez, hiszen a helyiek lenne hol eladják a terményeiket és munkahelyek is teremtődnének. Egyesek soknak tartják a három hektárt, mert jöhet még más vállalkozó is területigénnyel, de annak már nem lesz szabad földterület. Ebben az esetben is abban maradtak, hogy licitre bocsájtják a területet és megvárják, hogy jelentkeznek-e mások is hasonló igénnyel.

Régi téma Kolcs községben, hogy a megvásárolt községházát fel kellene újítani, és mivel eléggé szűkös, fel kellene mögé építeni egy B-szárnyat, ami össze lenne kötve a modernizált régi épülettel. A régi épület modernizálására lehetne pénz szerezni pályázati úton, a B-szárny felépítése helyi bevételi forrásból vagy banki kölcsönből valósítható meg. Tegnap abban maradtak, hogy kell a B-szárny, de amennyiben azt helyi forrásokból építik fel, nem marad pénz semmi egyébre, amennyiben kölcsönből dolgoznának, annak visszafizetése jelentene terhet. Ennek a témának a megvitatása még folytatódik.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...