Ulmban mutatják be Haller György festményeit
Utoljára módositva: 2018-02-20 09:50:10

Nagykároly után Ulmban, a Dunamenti Svábok Központi Múzeumában kerül kiállításra az a festménygyűjtemény, amelyet Stefan Gnandt képzőművész állított össze Haller György (1883–1934) festő munkáiból a család kérésére. A nagykárolyi kiállításra Muhi Sándor szatmárnémeti képzőművész, grafikus, művészeti szakíró közreműködésének hála a helyiek körében eddig szinte teljesen ismeretlen alkotóművész egyénisége, rendkívül gazdag munkássága vált hozzáférhetővé, emberközelivé. Haller, a nagykárolyi származású festőművész életműve tegnap került kiállításra Németországban, s egészen április végéig lesz látogatható ott. Évtizedek munkája fekszik ennek a kiállítási anyagnak az összeállításában, amelyet az elhunyt művész családja végzett el, végül Stefan Gnandt rendszerezett s dolgozott össze kiállítási anyaggá. Az ulmi tárlat a harmadik az események sorában, az első Budatétényben volt, ahol Haller élt, majd azt a nagykárolyi tárlatmegnyitó követte még 2014-ben.

„Egy gazdag monográfiát volt szerencsém megismerni a munka során, amelynek 64 képét a közönség is megtekintheti. Ez a kiállítás tulajdonképpen az első reprezentatív felvonultatása a mezőteremi Haller György műveinek. A válogatást eléggé megnehezítette a művész technikai sokszínűsége, viszont kijelenthetem, hogy a kastély felújítást követő megnyitása óta ez a legnagyobb fontosságú anyag, ami ki lett itt állítva” — mondta akkor lapunknak nyilatkozva Gnandt. Haller György munkásságát az alábbi linken tudja megnézni és nyomon követni: http://www.haller-gyorgy.eoldal.hu/.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...