Ungvári és Váradi sikerek a Dohan-tornán
Utoljára módositva: 2019-09-01 18:02:24

A Szatmárnémeti Atletik SK női kézilabda-csapata a harmadik helyen zárt a junior III korosztályos tornán. A rangos Nagykárolyi megmérettetés nyolcadik kiírásán tizenkét lány és nyolc fiúcsapat.

A várakozásoknak megfelelő rangos ifjúsági kézilabda-tornát rendezett az elmúlt hétvégén Nagykárolyban a Mircea Dohan Sportklub és a Team Cristian Gațu Sportegyesület: a 8. alkalommal kiírt Mircea Dohan Emléktorna-Niro Kupa nemzetközi megmérettetésen tizenkét junior III korosztályos lánycsapat és nyolc junior II korosztályos fiúcsapat lépett a pályára pénteken és szombaton.

A várakozásoknak megfelelően a pénteki ünnepi megnyitón ott volt az 1974-es férfi kézilabda-világbajnokság legjobb játékosa, Cristian Gaţu, de nem hiányozhattak az 1970-ben és 1974-ben vb-győztes csapat játékosai közül Kicsid Gábriel, Radu Voina, Gheorghe Goran, Mihai Marinescu, Valentin Samungi. A kézilabda nagykárolyi „legendái” is tiszteletüket tették, így többek között Schlachetr Ferenc, Brém Árpád és Bogdan Georgescu is a „fogadóbizottság” tagjai között volt.

A megnyitót követően négy sportteremben zajlottak a csoportmeccsek, szombaton pedig a helyosztó mérkőzéseken léptek pályára a legjobb lány- és fiúcsapatok a Iuliu Maniu Műszaki Líceum sporttermében.

A szatmáriaknak is kijutott egy érem, hiszen az Atletik SK lánycsapata 23–16-ra győzött a bronzmérkőzésen a Nagybányai CSS2 együttese ellen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kibédi Albert edző tanítványainak egyébként a nagykárolyi torna egy főpróba volt, ugyanis a soron következő hétvégén már korosztályos bajnoki mérkőzésen lépnek pályára idehaza a Zilahi CSS ellen.

A nagykárolyi fináléban egyébként a Mátészalkai MTK és az Ungvári Karpaty rendkívül szoros meccset játszottak egymás ellen, a kárpátaljaiak végül 19–12-re nyertek, és vihették haza a győztesnek járó óriásserleget.

Az ungváriak egyébként egy nagyon erős küldöttséggel érkeztek Nagykárolyban, hiszen a fiúcsapatuk is döntőt játszott. A fináléban viszont a nagyváradi ellenfél bizonyult jobbnak, és 32–26-os sikerrel nyerték meg a tornát.

A tornasorozat egyébként ezzel nem rét véget, hiszen a ezen a héten szivecskézilabda-meccseket rendeznek majd 10 éven aluli lány- és fiúcsapatoknak. A nagykárolyi szervezők 32 csapat részvételét jelentették be, így közel 380 gyerek játszik majd szeptember 4-én és 5-én Nagykárolyban.

Lányok, junior III korosztály

1. Ungvári Karpaty

2. Mátészalkai MTK

3. Szatmárnémeti Atletik SK

4. Nagybányai CSS2

5. Nagybányai Marta SK

6. Nagyváradi Alpha SK.

A legtechnikásabb játékos: Karina Tovtyn (Karpaty).

A legjobb kapus: Szorádi Gréta (MTK).

Gólkirálynő: Boros Júlia (Alpha).

Fiúk, junior II korosztály

1. Nagyváradi Alpha SK

2. Ungvári Karpaty

3. Fehérgyarmati VSE

4. Nagybányai Extrem

5. Mátészalkai MTK

6. Nagybányai CSS2.

A legtechnikásabb játékos: Gál Gyula (Alpha).

A legjobb kapus: Denis Indrieș (Alpha).

Gólkirály: Vasilij Mikita (Karpaty).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...