Ungvári és Váradi sikerek a Dohan-tornán
Utoljára módositva: 2019-09-01 18:02:24

A Szatmárnémeti Atletik SK női kézilabda-csapata a harmadik helyen zárt a junior III korosztályos tornán. A rangos Nagykárolyi megmérettetés nyolcadik kiírásán tizenkét lány és nyolc fiúcsapat.

A várakozásoknak megfelelő rangos ifjúsági kézilabda-tornát rendezett az elmúlt hétvégén Nagykárolyban a Mircea Dohan Sportklub és a Team Cristian Gațu Sportegyesület: a 8. alkalommal kiírt Mircea Dohan Emléktorna-Niro Kupa nemzetközi megmérettetésen tizenkét junior III korosztályos lánycsapat és nyolc junior II korosztályos fiúcsapat lépett a pályára pénteken és szombaton.

A várakozásoknak megfelelően a pénteki ünnepi megnyitón ott volt az 1974-es férfi kézilabda-világbajnokság legjobb játékosa, Cristian Gaţu, de nem hiányozhattak az 1970-ben és 1974-ben vb-győztes csapat játékosai közül Kicsid Gábriel, Radu Voina, Gheorghe Goran, Mihai Marinescu, Valentin Samungi. A kézilabda nagykárolyi „legendái” is tiszteletüket tették, így többek között Schlachetr Ferenc, Brém Árpád és Bogdan Georgescu is a „fogadóbizottság” tagjai között volt.

A megnyitót követően négy sportteremben zajlottak a csoportmeccsek, szombaton pedig a helyosztó mérkőzéseken léptek pályára a legjobb lány- és fiúcsapatok a Iuliu Maniu Műszaki Líceum sporttermében.

A szatmáriaknak is kijutott egy érem, hiszen az Atletik SK lánycsapata 23–16-ra győzött a bronzmérkőzésen a Nagybányai CSS2 együttese ellen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kibédi Albert edző tanítványainak egyébként a nagykárolyi torna egy főpróba volt, ugyanis a soron következő hétvégén már korosztályos bajnoki mérkőzésen lépnek pályára idehaza a Zilahi CSS ellen.

A nagykárolyi fináléban egyébként a Mátészalkai MTK és az Ungvári Karpaty rendkívül szoros meccset játszottak egymás ellen, a kárpátaljaiak végül 19–12-re nyertek, és vihették haza a győztesnek járó óriásserleget.

Az ungváriak egyébként egy nagyon erős küldöttséggel érkeztek Nagykárolyban, hiszen a fiúcsapatuk is döntőt játszott. A fináléban viszont a nagyváradi ellenfél bizonyult jobbnak, és 32–26-os sikerrel nyerték meg a tornát.

A tornasorozat egyébként ezzel nem rét véget, hiszen a ezen a héten szivecskézilabda-meccseket rendeznek majd 10 éven aluli lány- és fiúcsapatoknak. A nagykárolyi szervezők 32 csapat részvételét jelentették be, így közel 380 gyerek játszik majd szeptember 4-én és 5-én Nagykárolyban.

Lányok, junior III korosztály

1. Ungvári Karpaty

2. Mátészalkai MTK

3. Szatmárnémeti Atletik SK

4. Nagybányai CSS2

5. Nagybányai Marta SK

6. Nagyváradi Alpha SK.

A legtechnikásabb játékos: Karina Tovtyn (Karpaty).

A legjobb kapus: Szorádi Gréta (MTK).

Gólkirálynő: Boros Júlia (Alpha).

Fiúk, junior II korosztály

1. Nagyváradi Alpha SK

2. Ungvári Karpaty

3. Fehérgyarmati VSE

4. Nagybányai Extrem

5. Mátészalkai MTK

6. Nagybányai CSS2.

A legtechnikásabb játékos: Gál Gyula (Alpha).

A legjobb kapus: Denis Indrieș (Alpha).

Gólkirály: Vasilij Mikita (Karpaty).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...