Ünnep a BBTE-n
Utoljára módositva: 2013-12-20 09:40:53

Karácsonyi ünnepséggel köszöntötték a téli vakációt a Babeş–Bolyai kihelyezett karán.

 

Sokan követték figyelemmel a hangulatos előadásokat

Ahogy az előző években, idén is ünnepi műsorral búcsúztak a tanintézménytől a téli szünet előtti utolsó egyetemi napon a Babes–Bolyai Tudományegyetem Szatmári Kihelyezett Karának hallgatói. Amint azt Végh Balázs Bélától, a főiskola vezetőjétől megtudtuk, a hagyományos fellépéseket mindenki várja, mivel kitűnő hangulatú a rendezvény minden évben. Körülbelül 20 perces előadással készül az ünnepségre minden évfolyam, az eseményre pedig meghívják a tanárokat és a gyakorlatvezető pedagógusokat is. Idén egy érdekes bábelőadással tették még színesebbé a produkciók sorát — a főiskola bábcsoportja Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című darabjával lepte meg a népes publikumot. Szintén a hagyományhoz tartozik az, hogy egy lelkészt is meghívnak az előadásokra, idén pedig a választásuk a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum iskolalelkészére, a „Spiri”-ként emlegetett Miclaus Claudiura esett. A jezsuita atya köszöntőjében karácsony üzenetéről elmélkedett. Rámutatott: bár napjainkban sokak számára az anyagiakról, a boltokban vásárolt ajándékokról szól az ünnep, a jeles nap lényege viszont más, karácsony értelme az örömhír, hogy megszületett a világ Megváltója.

 

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...