Ünnep a BBTE-n
Utoljára módositva: 2013-12-20 09:40:53

Karácsonyi ünnepséggel köszöntötték a téli vakációt a Babeş–Bolyai kihelyezett karán.

 

Sokan követték figyelemmel a hangulatos előadásokat

Ahogy az előző években, idén is ünnepi műsorral búcsúztak a tanintézménytől a téli szünet előtti utolsó egyetemi napon a Babes–Bolyai Tudományegyetem Szatmári Kihelyezett Karának hallgatói. Amint azt Végh Balázs Bélától, a főiskola vezetőjétől megtudtuk, a hagyományos fellépéseket mindenki várja, mivel kitűnő hangulatú a rendezvény minden évben. Körülbelül 20 perces előadással készül az ünnepségre minden évfolyam, az eseményre pedig meghívják a tanárokat és a gyakorlatvezető pedagógusokat is. Idén egy érdekes bábelőadással tették még színesebbé a produkciók sorát — a főiskola bábcsoportja Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című darabjával lepte meg a népes publikumot. Szintén a hagyományhoz tartozik az, hogy egy lelkészt is meghívnak az előadásokra, idén pedig a választásuk a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum iskolalelkészére, a „Spiri”-ként emlegetett Miclaus Claudiura esett. A jezsuita atya köszöntőjében karácsony üzenetéről elmélkedett. Rámutatott: bár napjainkban sokak számára az anyagiakról, a boltokban vásárolt ajándékokról szól az ünnep, a jeles nap lényege viszont más, karácsony értelme az örömhír, hogy megszületett a világ Megváltója.

 

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...