Ünnep a Szent Egyed Közösségben
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:44:30

Húsz éves megalakulását ünnepli a napokban a szatmári Szent Egyed Közösség. Ennek alkalmával ma délután 5 órától a szatmárnémeti Kálvária római katolikus templomban imára gyűlnek össze a lelkiségi mozgalom tagjai, a tevékenységüket segítő barátaik s az érdeklődők. Mint a szervezőktől megtudtuk a világ nagyon sok országában jelen lévő lelkiségi mozgalom Rómában alakult 1968–ban. Egy gimnázium néhány diákja Andrea Riccardi vezetésével elmentek a városszéli barakknegyedekhez s az utcán felnövő gyermekeknek iskolát szerveztek. A közösség jelenleg több mint 70 országban, több mint hatvanezer önkéntessel van jelen a szegénységben élő emberek között. Mint a szervezőktől megtudtuk a Szentszék által elismert laikus közösség titkára, Alberto Quattrucci is jelen lesz e jeles napon a Kálvária templomban. A szatmáriak húsz éves tevékenységéről Kocsis Katalin óvónő–alapító tag, s Szilágyi Edit tanárnő beszél az egybegyűlteknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...