Ünnep a Szent Egyed Közösségben
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:44:30

Húsz éves megalakulását ünnepli a napokban a szatmári Szent Egyed Közösség. Ennek alkalmával ma délután 5 órától a szatmárnémeti Kálvária római katolikus templomban imára gyűlnek össze a lelkiségi mozgalom tagjai, a tevékenységüket segítő barátaik s az érdeklődők. Mint a szervezőktől megtudtuk a világ nagyon sok országában jelen lévő lelkiségi mozgalom Rómában alakult 1968–ban. Egy gimnázium néhány diákja Andrea Riccardi vezetésével elmentek a városszéli barakknegyedekhez s az utcán felnövő gyermekeknek iskolát szerveztek. A közösség jelenleg több mint 70 országban, több mint hatvanezer önkéntessel van jelen a szegénységben élő emberek között. Mint a szervezőktől megtudtuk a Szentszék által elismert laikus közösség titkára, Alberto Quattrucci is jelen lesz e jeles napon a Kálvária templomban. A szatmáriak húsz éves tevékenységéről Kocsis Katalin óvónő–alapító tag, s Szilágyi Edit tanárnő beszél az egybegyűlteknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...