Ünnepeljünk együtt idén is!
Utoljára módositva: 2019-03-05 12:29:08

Nagyszabású ünnepséggel emlékeznek az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára idén is Szatmárnémetiben március 15–én.

Gőzerővel folyik a készülődés az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc idei emlékünnepségére Szatmárnémetiben, amely hagyományosan a Villanyóránál kezdődik, ahol 16 óra 30 perckor koszorúzzák meg az Ormos–ház falán elhelyezett Petőfi Sándor emléktáblát, majd a bihardiószegi huszárok és a mezőfényi fúvósok vezetésével elindul a felvonulás előbb a Széchenyi-szoborig, a annak megkoszorúzását követően az István-térig. A Petőfi szobornál 17 órakor kezdődik a koszorúzással egybekötött megemlékezés — a Szózat eléneklését követően imát mond nm. ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és nt. Király Lajos szatmári református esperes, szavalatok hangzanak el, majd Pataki Csaba, a Szatmár megyei tanács elnöke köszönti az egybegyűlteket. Magyarország kormányának gondolatait tolmácsolja és ünnepi beszédet mond Magyar Levente miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár – Külgazdasági és Külügyminisztérium, majd Kereskényi Gábor polgármester köszöntője hangzik el, a rendezvény pedig koszorúzással és a himnusz eléneklésével zárul.
Kora este, 18 óra 30 perctől ünnepi műsorral várják a szervezők a érdeklődőket az Északi Színházban — itt dr. Süli Attila őrnagy, a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutatója tart előadást, majd átadják a Szatmárnémeti RMDSZ 2019. évi Ezüst Tulipán díjait, s az est a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Jelen című ünnepi műsorával zárul.
A lapunknak nyilatkozó Kereskényi Gábor úgy fogalmazott: „Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt — legyünk minél többen és ünnepeljük együtt március 15-ét!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...