Ünnepelnek a könyvelők
Utoljára módositva: 2018-07-11 14:05:22

Kilencvenhét éve van román könyvelési szakma, július 13-án ünneplik az évfordulót.

I. Ferdinánd király uralkodása idején, 1921. július 13-án jelent meg az a törvény, amelyik elismerte és kiadta azt a királyi rendeletet, amelyik aztán szabályozta a könyvelői szakmai testületek tevékenységét; idén tizennegyedik alkalommal emlékeznek erre a szakma által igen fontosnak tartott dátumra Szatmárnémetiben is. Akkoriban az elsők között volt az ország a kereskedelem és az iparűzés számára igen fontos döntés meghozatalában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban voltak hasonló, szervezetten működő könyvviteli testületek.

Az évforduló kapcsán a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) szatmári fiókszervezete közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja a szaktársakat, hogy az ez alkalomból szervezett ünnepélyes találkozóra július 13-án, pénteken 15 órától kerül sor Szatmárnémetiben, az Országos Adóügynökség (ANAF) Romană téri székházának első emeletén található gyűlésteremben.

Az elmúlt közel száz év szakmai történelmével foglalkoznak majd a találkozón, de nagy hangsúlyt kap a múltban történtek mellett az is, hogy mi vár a jövőben a könyvvivői szakmára, milyen tendenciák várhatóak, a szakmát űzők hogyan tudnak alkalmazkodni ezekhez. Elismerést fognak kapni a könyvszakértő cégek vezetői, képviselői és munkatársai, valamint a Szatmár megyében tevékenykedő mérlegképes könyvelők.

A szakma csínját-bínját ismerő könyvelők munkáját a szatmári cégek is elismerik, köztudott álláspont részükről, hogy egy jó könyvelő az egyik alapja a sikeres és gyümölcsöző vállalkozásnak.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...