Ünnepelnek a könyvelők
Utoljára módositva: 2018-07-11 14:05:22

Kilencvenhét éve van román könyvelési szakma, július 13-án ünneplik az évfordulót.

I. Ferdinánd király uralkodása idején, 1921. július 13-án jelent meg az a törvény, amelyik elismerte és kiadta azt a királyi rendeletet, amelyik aztán szabályozta a könyvelői szakmai testületek tevékenységét; idén tizennegyedik alkalommal emlékeznek erre a szakma által igen fontosnak tartott dátumra Szatmárnémetiben is. Akkoriban az elsők között volt az ország a kereskedelem és az iparűzés számára igen fontos döntés meghozatalában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban voltak hasonló, szervezetten működő könyvviteli testületek.

Az évforduló kapcsán a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) szatmári fiókszervezete közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja a szaktársakat, hogy az ez alkalomból szervezett ünnepélyes találkozóra július 13-án, pénteken 15 órától kerül sor Szatmárnémetiben, az Országos Adóügynökség (ANAF) Romană téri székházának első emeletén található gyűlésteremben.

Az elmúlt közel száz év szakmai történelmével foglalkoznak majd a találkozón, de nagy hangsúlyt kap a múltban történtek mellett az is, hogy mi vár a jövőben a könyvvivői szakmára, milyen tendenciák várhatóak, a szakmát űzők hogyan tudnak alkalmazkodni ezekhez. Elismerést fognak kapni a könyvszakértő cégek vezetői, képviselői és munkatársai, valamint a Szatmár megyében tevékenykedő mérlegképes könyvelők.

A szakma csínját-bínját ismerő könyvelők munkáját a szatmári cégek is elismerik, köztudott álláspont részükről, hogy egy jó könyvelő az egyik alapja a sikeres és gyümölcsöző vállalkozásnak.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...