Ünnepelnek a könyvelők
Utoljára módositva: 2018-07-11 14:05:22

Kilencvenhét éve van román könyvelési szakma, július 13-án ünneplik az évfordulót.

I. Ferdinánd király uralkodása idején, 1921. július 13-án jelent meg az a törvény, amelyik elismerte és kiadta azt a királyi rendeletet, amelyik aztán szabályozta a könyvelői szakmai testületek tevékenységét; idén tizennegyedik alkalommal emlékeznek erre a szakma által igen fontosnak tartott dátumra Szatmárnémetiben is. Akkoriban az elsők között volt az ország a kereskedelem és az iparűzés számára igen fontos döntés meghozatalában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban voltak hasonló, szervezetten működő könyvviteli testületek.

Az évforduló kapcsán a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) szatmári fiókszervezete közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja a szaktársakat, hogy az ez alkalomból szervezett ünnepélyes találkozóra július 13-án, pénteken 15 órától kerül sor Szatmárnémetiben, az Országos Adóügynökség (ANAF) Romană téri székházának első emeletén található gyűlésteremben.

Az elmúlt közel száz év szakmai történelmével foglalkoznak majd a találkozón, de nagy hangsúlyt kap a múltban történtek mellett az is, hogy mi vár a jövőben a könyvvivői szakmára, milyen tendenciák várhatóak, a szakmát űzők hogyan tudnak alkalmazkodni ezekhez. Elismerést fognak kapni a könyvszakértő cégek vezetői, képviselői és munkatársai, valamint a Szatmár megyében tevékenykedő mérlegképes könyvelők.

A szakma csínját-bínját ismerő könyvelők munkáját a szatmári cégek is elismerik, köztudott álláspont részükről, hogy egy jó könyvelő az egyik alapja a sikeres és gyümölcsöző vállalkozásnak.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...