Ünnepelnek a könyvelők
Utoljára módositva: 2018-07-11 14:05:22

Kilencvenhét éve van román könyvelési szakma, július 13-án ünneplik az évfordulót.

I. Ferdinánd király uralkodása idején, 1921. július 13-án jelent meg az a törvény, amelyik elismerte és kiadta azt a királyi rendeletet, amelyik aztán szabályozta a könyvelői szakmai testületek tevékenységét; idén tizennegyedik alkalommal emlékeznek erre a szakma által igen fontosnak tartott dátumra Szatmárnémetiben is. Akkoriban az elsők között volt az ország a kereskedelem és az iparűzés számára igen fontos döntés meghozatalában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban voltak hasonló, szervezetten működő könyvviteli testületek.

Az évforduló kapcsán a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) szatmári fiókszervezete közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja a szaktársakat, hogy az ez alkalomból szervezett ünnepélyes találkozóra július 13-án, pénteken 15 órától kerül sor Szatmárnémetiben, az Országos Adóügynökség (ANAF) Romană téri székházának első emeletén található gyűlésteremben.

Az elmúlt közel száz év szakmai történelmével foglalkoznak majd a találkozón, de nagy hangsúlyt kap a múltban történtek mellett az is, hogy mi vár a jövőben a könyvvivői szakmára, milyen tendenciák várhatóak, a szakmát űzők hogyan tudnak alkalmazkodni ezekhez. Elismerést fognak kapni a könyvszakértő cégek vezetői, képviselői és munkatársai, valamint a Szatmár megyében tevékenykedő mérlegképes könyvelők.

A szakma csínját-bínját ismerő könyvelők munkáját a szatmári cégek is elismerik, köztudott álláspont részükről, hogy egy jó könyvelő az egyik alapja a sikeres és gyümölcsöző vállalkozásnak.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...