Ünnepelt a rekettyések közössége
Utoljára módositva: 2019-05-25 10:10:18

A nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület tanévzáró gálaműsorát tartották számos szülő, nagyszülő jelenlétében tegnap késő délután.

A Nagykárolyi Városi Színházban otthonra lelt alkalmon sorra álltak a színpadra a kis rekettyések, azaz a néptánccsoport legkisebbjei. Szilágysági táncokkal és tüneményességükkel mindenkit elvarázsoltak. A Rekettye Utánpótláson volt a sor, ők moldvai táncokkal rukkoltak elő — a zenészek kíséretében. Zárásként a Rekettye Tánccsoport tagjai léptek a színpadra, mégpedig somogyi táncokkal.

Maier Raimond oktató tanítványai nagy sikert arattak ez alkalommal is. A mozgásalapú produkciók között a rekettyés zenészek is ízelítőt adtak a tudásukból. Szatmári dallamokat szólaltattak meg a citerások, azaz Bakó Dorottya, Korber-Trucza Krisztina, Szabó Fanni, Görög Anita, Gerebenes Mirela, Herman Hanna, Czier Fanni, Székely Viola, Erika, Veibel Áron. Utánuk következtek a furulyások, azaz Gindele Ingrid és Botos Ádám (furulya), illetve Székely István (koboz). Ők moldvai dallamokat szolgáltattak. Dunántúli ugróssal készültek a hegedűsök, azaz Szabó Szonja, Serban Szófia, Marincas Máté, Boros Kevin, Kis Szintia és Veibel Fruzsina. Színpadra álltak még gyerekdalokkal a furulyások (Porcs Dóri és Gindele Ingrid), illetve első alkalommal mutatták meg a tudásukat a kis hegedűsök (Bátori Vivien, Szeremi Bíborka és Fabian Luca). Jöttek még a citerások, mégpedig érpataki gyerekdalokkal (Volfer Flóra, Marosán Hunor, Kátai Dániel), széki muzsikával Szabó Szonja kis hegedűs, majd moldvai táncdallamokat szólaltattak meg a furulyások (Dávid Fruzsi, Lakatos Bianka, Székely Viola, Gyerkes Csilla, Varga Zsófi, Baracsi Júlia). Somogyi ugrós dallamokkal a citerások (Lebedy Róza, Sarkadi Zsófia, Varga Örs, Kátai Dániel); hegedűsök: Palatkai muzsika (Görög Anita és Veibel Áron); furulya: moldvai táncdallamok (Corbeanu Péter és Székely András); citera: mezőföldi népdalok (Baracsi Júlia, Székely Viola, Varga Zsófia, Varga Dóra, Borsi Gerda, Harmathi Bíborka, Boros Bianca, Süveges Lénárd).

Zárásként pedig össztáncot mutatott be az egész rekettyés közösség.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...