Ünnepeltek a mikolai iskola kisdiákjai is
Utoljára módositva: 2019-10-03 10:26:09

A mikolai Gellért Sándor Általános Iskola II. B és III. C osztálya is megünnepelte a „nagy mesemondó”, Benedek Elek születésének évfordulóján a magyar népmese napját.

Tasnádi Klaudia II. B osztályos tanítónő gazdag bemutatót tartott a témában, mesélt az ünnep eredetéről, a mesegyűjtő kilétéről és a népmese fogalmáról. A részt vevő tanulókat a mesehősökhöz hasonlította, akik folyton mozgásban vannak, kalandoznak, s bárhol járnak, új ismereteket és tapasztalatokat szereznek, amelyek a maguk épülésére, jellemük fejlődésére hasznosíthatók. Ezt követte vezetése alatt egy Népmesekvíz, amelyben a helyes megfejtés segítette őket az újabb fordulóhoz.

Ezután Orosz Zita III. C osztályos tanítónő vette át a stafétát, aki meseolvasásra buzdítva a tanulókat hozzájárult a gyermekek szókincsének gyarapításához, fantáziájuk gazdagításához. Irányítása alatt a gyerekek kiválasztva kedvenc mesehősüket alkalmat kaptak azonosulni velük, dramatizálás során a mesehősök bőrébe bújva átélhették a népmesék eseményeit, felelevenítve a népmeséhez tartozó tudnivalókat.

Természetesen a mesenézés sem maradhatott el, hiszen a tevékenységnek az iskola Dokumentációs és Információs Központja adott helyet, amely teljes felszereléssel rendelkezik, a technika összes eszközével, s vezetője Ştef Monica tanárnő. A gyermekek megnevezték kedvenc népmeséjük címét, és valamennyi mese megtekinthető volt.

Az intézmény vezetője, Dobos Csaba iskolaigazgató úr elismerését fejezte ki a tevékenység kapcsán úgy a pedagógusok, mint a tanulók felé. Az ünneplés nagyon jó hangulatban telt, örömet okozva a mikolai kisdiákok számára.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...