Ünnepeltek a mikolai iskola kisdiákjai is
Utoljára módositva: 2019-10-03 10:26:09

A mikolai Gellért Sándor Általános Iskola II. B és III. C osztálya is megünnepelte a „nagy mesemondó”, Benedek Elek születésének évfordulóján a magyar népmese napját.

Tasnádi Klaudia II. B osztályos tanítónő gazdag bemutatót tartott a témában, mesélt az ünnep eredetéről, a mesegyűjtő kilétéről és a népmese fogalmáról. A részt vevő tanulókat a mesehősökhöz hasonlította, akik folyton mozgásban vannak, kalandoznak, s bárhol járnak, új ismereteket és tapasztalatokat szereznek, amelyek a maguk épülésére, jellemük fejlődésére hasznosíthatók. Ezt követte vezetése alatt egy Népmesekvíz, amelyben a helyes megfejtés segítette őket az újabb fordulóhoz.

Ezután Orosz Zita III. C osztályos tanítónő vette át a stafétát, aki meseolvasásra buzdítva a tanulókat hozzájárult a gyermekek szókincsének gyarapításához, fantáziájuk gazdagításához. Irányítása alatt a gyerekek kiválasztva kedvenc mesehősüket alkalmat kaptak azonosulni velük, dramatizálás során a mesehősök bőrébe bújva átélhették a népmesék eseményeit, felelevenítve a népmeséhez tartozó tudnivalókat.

Természetesen a mesenézés sem maradhatott el, hiszen a tevékenységnek az iskola Dokumentációs és Információs Központja adott helyet, amely teljes felszereléssel rendelkezik, a technika összes eszközével, s vezetője Ştef Monica tanárnő. A gyermekek megnevezték kedvenc népmeséjük címét, és valamennyi mese megtekinthető volt.

Az intézmény vezetője, Dobos Csaba iskolaigazgató úr elismerését fejezte ki a tevékenység kapcsán úgy a pedagógusok, mint a tanulók felé. Az ünneplés nagyon jó hangulatban telt, örömet okozva a mikolai kisdiákok számára.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...