Ünnepeltek az óváriak szombaton
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:10:13

Másodjára tartották meg a Tordai Demeter Napot, ami egyben Óvári Napja is. A református templomban istentiszteletet tartottak, délután szórakoztató műsorra került sor az Epreskertben.

 

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás Tordai Demeter szobránál

Szombaton a református templomban Igaz Árpád helyi lelkipásztor hirdetett igét, azt a bibliai történetet boncolgatva, amikor Jézus feltámadása után találkozott tanítványaival. Lukács evangélista könyvének utolsó fejezetében arról olvashatunk, amikor a tanítványok számára eljött az idő, hogy megtanulják, hogyan kell Jézus nélkül élni és hirdetni mindazt, amit tanultak tőle. Az emberek ma is érezhetik és tapasztalhatják, hogy a mindenható Isten oltalmazza, tanácsokkal és intelmekkel látja el azokat, akik hozzá fordulnak. Jézus mennybemenetelekor tizenegy tanítvány kezdte el a keresztény anyaszentegyház megalakítását. A mai világban, ahol van élő hit, vágyakozás, ott jelen van Jézus is. Nem arról kell beszélni, hogy hányan vagyunk, hanem arról, hogy milyen erős a hit. A feltámadt Jézust a tanítványai félelemmel fogadták. Ma is ott van mindennapi életünkben a félelem és a kétségbeesés. Minden nap új kihívást hoz, amivel szembe kell nézni, azzal a reménnyel, hogy ott van mellettünk a megváltó Jézus.

A helyi ortodox felekezet képviseletében Coţi Iosif, mint minden alkalommal, magyar nyelven szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte, hogy az emberek nem feledkeznek meg születésnapjukról és névnapjukról, így van ez két éve Óváriban is, amikor a falunapon a falu névnapját ünnepelik. Coţi Pál apostol A szeretet himnusza című írását elemezte, a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet, arra a megtartó kincsre, ami egyre jobban hiányzik az emberekből, és ez meglátszik azok életében, mert elidegenednek egymástól és a szenvedélyek rabjai lesznek.

 

Programok

 

A csengeri Makovecz Imre Általános és Zeneiskola mazsorettjeivel az élen vonultak végig a résztvevők a templomtól az Epreskertig, az itt felállított színpadon változatos műsor szórakoztatta őket. Jól szerepeltek az óvári óvodások és iskolások, akik rendszeresen részt vesznek kulturális műsorokon, elnyerte a közönség tetszését a Csengeri Művelődési Központ és az ópályi hagyományőrző csoport műsora, a koncerteken pedig megtalálták kedvenceiket az idősek és a fiatalok is. A színpad körül ételeket és italokat kínáltak, amelyekre volt is igény.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...