Ünnepeltek az óváriak szombaton
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:10:13

Másodjára tartották meg a Tordai Demeter Napot, ami egyben Óvári Napja is. A református templomban istentiszteletet tartottak, délután szórakoztató műsorra került sor az Epreskertben.

 

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás Tordai Demeter szobránál

Szombaton a református templomban Igaz Árpád helyi lelkipásztor hirdetett igét, azt a bibliai történetet boncolgatva, amikor Jézus feltámadása után találkozott tanítványaival. Lukács evangélista könyvének utolsó fejezetében arról olvashatunk, amikor a tanítványok számára eljött az idő, hogy megtanulják, hogyan kell Jézus nélkül élni és hirdetni mindazt, amit tanultak tőle. Az emberek ma is érezhetik és tapasztalhatják, hogy a mindenható Isten oltalmazza, tanácsokkal és intelmekkel látja el azokat, akik hozzá fordulnak. Jézus mennybemenetelekor tizenegy tanítvány kezdte el a keresztény anyaszentegyház megalakítását. A mai világban, ahol van élő hit, vágyakozás, ott jelen van Jézus is. Nem arról kell beszélni, hogy hányan vagyunk, hanem arról, hogy milyen erős a hit. A feltámadt Jézust a tanítványai félelemmel fogadták. Ma is ott van mindennapi életünkben a félelem és a kétségbeesés. Minden nap új kihívást hoz, amivel szembe kell nézni, azzal a reménnyel, hogy ott van mellettünk a megváltó Jézus.

A helyi ortodox felekezet képviseletében Coţi Iosif, mint minden alkalommal, magyar nyelven szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte, hogy az emberek nem feledkeznek meg születésnapjukról és névnapjukról, így van ez két éve Óváriban is, amikor a falunapon a falu névnapját ünnepelik. Coţi Pál apostol A szeretet himnusza című írását elemezte, a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet, arra a megtartó kincsre, ami egyre jobban hiányzik az emberekből, és ez meglátszik azok életében, mert elidegenednek egymástól és a szenvedélyek rabjai lesznek.

 

Programok

 

A csengeri Makovecz Imre Általános és Zeneiskola mazsorettjeivel az élen vonultak végig a résztvevők a templomtól az Epreskertig, az itt felállított színpadon változatos műsor szórakoztatta őket. Jól szerepeltek az óvári óvodások és iskolások, akik rendszeresen részt vesznek kulturális műsorokon, elnyerte a közönség tetszését a Csengeri Művelődési Központ és az ópályi hagyományőrző csoport műsora, a koncerteken pedig megtalálták kedvenceiket az idősek és a fiatalok is. A színpad körül ételeket és italokat kínáltak, amelyekre volt is igény.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...