Ünnepeltek az óváriak szombaton
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:10:13

Másodjára tartották meg a Tordai Demeter Napot, ami egyben Óvári Napja is. A református templomban istentiszteletet tartottak, délután szórakoztató műsorra került sor az Epreskertben.

 

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás Tordai Demeter szobránál

Szombaton a református templomban Igaz Árpád helyi lelkipásztor hirdetett igét, azt a bibliai történetet boncolgatva, amikor Jézus feltámadása után találkozott tanítványaival. Lukács evangélista könyvének utolsó fejezetében arról olvashatunk, amikor a tanítványok számára eljött az idő, hogy megtanulják, hogyan kell Jézus nélkül élni és hirdetni mindazt, amit tanultak tőle. Az emberek ma is érezhetik és tapasztalhatják, hogy a mindenható Isten oltalmazza, tanácsokkal és intelmekkel látja el azokat, akik hozzá fordulnak. Jézus mennybemenetelekor tizenegy tanítvány kezdte el a keresztény anyaszentegyház megalakítását. A mai világban, ahol van élő hit, vágyakozás, ott jelen van Jézus is. Nem arról kell beszélni, hogy hányan vagyunk, hanem arról, hogy milyen erős a hit. A feltámadt Jézust a tanítványai félelemmel fogadták. Ma is ott van mindennapi életünkben a félelem és a kétségbeesés. Minden nap új kihívást hoz, amivel szembe kell nézni, azzal a reménnyel, hogy ott van mellettünk a megváltó Jézus.

A helyi ortodox felekezet képviseletében Coţi Iosif, mint minden alkalommal, magyar nyelven szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte, hogy az emberek nem feledkeznek meg születésnapjukról és névnapjukról, így van ez két éve Óváriban is, amikor a falunapon a falu névnapját ünnepelik. Coţi Pál apostol A szeretet himnusza című írását elemezte, a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet, arra a megtartó kincsre, ami egyre jobban hiányzik az emberekből, és ez meglátszik azok életében, mert elidegenednek egymástól és a szenvedélyek rabjai lesznek.

 

Programok

 

A csengeri Makovecz Imre Általános és Zeneiskola mazsorettjeivel az élen vonultak végig a résztvevők a templomtól az Epreskertig, az itt felállított színpadon változatos műsor szórakoztatta őket. Jól szerepeltek az óvári óvodások és iskolások, akik rendszeresen részt vesznek kulturális műsorokon, elnyerte a közönség tetszését a Csengeri Művelődési Központ és az ópályi hagyományőrző csoport műsora, a koncerteken pedig megtalálták kedvenceiket az idősek és a fiatalok is. A színpad körül ételeket és italokat kínáltak, amelyekre volt is igény.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...