Ünnepi angyali mesében volt részünk
Utoljára módositva: 2015-12-24 12:00:34

Ünnepi angyali mese hallatszott az elmúlt hetekben szerkesztőségünk környékén. Ajándékokkal érkeztek az angyalok, angyali mosoly csillant fel a gyermekek arcán és boldogabb ajándékozók pillanthatnak ma az angyalok felé. Olvasóinak az idén is varázsoltak.

 

A nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolában és a Stella Maris Integrációs Központban tanuló nehéz sorsú gyermekek ünnepi műsorral készültek

A Szatmári Friss Újság olvasói és az ASIEE – Asociaţia Împreună-Egymásért Egyesület közreműködésével közel ötven, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolában, valamint a Stella Maris Integrációs Központban tanuló nehéz sorsú gyermek fogalmazta meg kívánságát. A levélírás fontos feladatnak bizonyult, hiszen a különböző foglalkozásokon ez több motivációt adott a gyermekek számára, hogy helyesebben írjanak, fogalmazzanak, rajzoljanak, kézműves tárgyakat készítsenek.

 

„Soha ne mondjátok, hogy nincsenek angyalok, nézzétek meg ezeket a csomagokat, nektek hozták! Sok-sok angyal! Úgy néznek ki, mint Magdi néni vagy Béla bácsi, vagy mint bárki más, céljuk, hogy másokon segítsenek” — kezdte el az ajándékosztást Hompoth Mária iskolai mediátor, a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ korábbi vezetője.

 

Játék és mosoly

A mi mesénk a feltétel nélküli ajándékozásról, azokról az emberekről szól, akiknek lehetőségük van az ajándékozásra, és azokról a gyermekekről és családjaikról, akiknek nemhogy az ajándékozás lehetősége, hanem bizonyos esetekben a mindennapi betevő sem adatik meg, csak a mesék nyújthatnak alkalmat az ünnepre. Azok a mesék, amelyek a segítő emberek révén közelebb hozhatják a valóságot, a közel száz ajándék, ami szerkesztőségünkbe összegyűlt is egy ilyen történet. Az „angyalok” pedig felelősséggel tartoznak azokért, akiken módjukban áll segíteni. A vallási és erkölcsi nevelés támogatása pedig hozzájárul ahhoz, hogy közösségünkben több olyan ember legyen, aki nem a társadalomból kirekesztve éli mindennapjait, hanem annak hasznos tagjává válhat. Ez a küldetéstudat vezérli az ASIEE – Asociaţia Împreună-Egymásért Egyesület, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola és a Stella Maris Integrációs Központ munkatársait, az itt dolgozó önkénteseket, az időnként csatlakozó segítőket.

Karácsonyfa, hegedűszó lágy dallamai, „Ne hagyjátok a templomot (…)!” szól Reményik Sándor verséből gyermeki hangon a figyelmeztetés, mosolyok, ölelések, a meglepetés és meglepődés öröme, kíváncsi tekintetek fogadják az ideérkezőt, mindenki érzi, hogy ez egy ünnepi mese. Egy olyan történet, amelyben a Szatmári Friss Újság „Szépítsük meg együtt a nagykárolyi nehéz sorsú gyermekek karácsonyát! Legyen Ön egyikőjük „Angyala”!” nevű karácsonyi kezdeményezése révén az „angyalok” leveleket olvasva kívánságokat teljesítettek. Voltak visszatérő és eddig ismeretlen angyalok, távolról vagy a szerkesztőségből érkezők, olyan angyal, aki mindhárom évben eljött, vagy gyönyörű levelet küldött, vagy jó tanáccsal szolgált, vagy gondoskodóan a blokkot is a csomagban hagyta, ha véletlenül nem lenne jó a meleg cipő mérete. Viszont egy közös volt bennük, mindnyájan varázsoltak egy mosolyt, egy szebb karácsonyt és reményt arra, hogy angyalok még mindig élnek köztünk. Köszönjük, hogy ez ismét kiderülhetett!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:10
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...