Ünnepi angyali mesében volt részünk
Utoljára módositva: 2015-12-24 12:00:34

Ünnepi angyali mese hallatszott az elmúlt hetekben szerkesztőségünk környékén. Ajándékokkal érkeztek az angyalok, angyali mosoly csillant fel a gyermekek arcán és boldogabb ajándékozók pillanthatnak ma az angyalok felé. Olvasóinak az idén is varázsoltak.

 

A nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolában és a Stella Maris Integrációs Központban tanuló nehéz sorsú gyermekek ünnepi műsorral készültek

A Szatmári Friss Újság olvasói és az ASIEE – Asociaţia Împreună-Egymásért Egyesület közreműködésével közel ötven, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolában, valamint a Stella Maris Integrációs Központban tanuló nehéz sorsú gyermek fogalmazta meg kívánságát. A levélírás fontos feladatnak bizonyult, hiszen a különböző foglalkozásokon ez több motivációt adott a gyermekek számára, hogy helyesebben írjanak, fogalmazzanak, rajzoljanak, kézműves tárgyakat készítsenek.

 

„Soha ne mondjátok, hogy nincsenek angyalok, nézzétek meg ezeket a csomagokat, nektek hozták! Sok-sok angyal! Úgy néznek ki, mint Magdi néni vagy Béla bácsi, vagy mint bárki más, céljuk, hogy másokon segítsenek” — kezdte el az ajándékosztást Hompoth Mária iskolai mediátor, a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ korábbi vezetője.

 

Játék és mosoly

A mi mesénk a feltétel nélküli ajándékozásról, azokról az emberekről szól, akiknek lehetőségük van az ajándékozásra, és azokról a gyermekekről és családjaikról, akiknek nemhogy az ajándékozás lehetősége, hanem bizonyos esetekben a mindennapi betevő sem adatik meg, csak a mesék nyújthatnak alkalmat az ünnepre. Azok a mesék, amelyek a segítő emberek révén közelebb hozhatják a valóságot, a közel száz ajándék, ami szerkesztőségünkbe összegyűlt is egy ilyen történet. Az „angyalok” pedig felelősséggel tartoznak azokért, akiken módjukban áll segíteni. A vallási és erkölcsi nevelés támogatása pedig hozzájárul ahhoz, hogy közösségünkben több olyan ember legyen, aki nem a társadalomból kirekesztve éli mindennapjait, hanem annak hasznos tagjává válhat. Ez a küldetéstudat vezérli az ASIEE – Asociaţia Împreună-Egymásért Egyesület, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola és a Stella Maris Integrációs Központ munkatársait, az itt dolgozó önkénteseket, az időnként csatlakozó segítőket.

Karácsonyfa, hegedűszó lágy dallamai, „Ne hagyjátok a templomot (…)!” szól Reményik Sándor verséből gyermeki hangon a figyelmeztetés, mosolyok, ölelések, a meglepetés és meglepődés öröme, kíváncsi tekintetek fogadják az ideérkezőt, mindenki érzi, hogy ez egy ünnepi mese. Egy olyan történet, amelyben a Szatmári Friss Újság „Szépítsük meg együtt a nagykárolyi nehéz sorsú gyermekek karácsonyát! Legyen Ön egyikőjük „Angyala”!” nevű karácsonyi kezdeményezése révén az „angyalok” leveleket olvasva kívánságokat teljesítettek. Voltak visszatérő és eddig ismeretlen angyalok, távolról vagy a szerkesztőségből érkezők, olyan angyal, aki mindhárom évben eljött, vagy gyönyörű levelet küldött, vagy jó tanáccsal szolgált, vagy gondoskodóan a blokkot is a csomagban hagyta, ha véletlenül nem lenne jó a meleg cipő mérete. Viszont egy közös volt bennük, mindnyájan varázsoltak egy mosolyt, egy szebb karácsonyt és reményt arra, hogy angyalok még mindig élnek köztünk. Köszönjük, hogy ez ismét kiderülhetett!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:20
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...