Ünnepi műsor a Szatmárnémeti Északi Színházban
Utoljára módositva: 2013-03-12 15:26:56

A változatos március 15-i programsorozat keretében a Szatmárnémeti Északi Színházban este 18:30-tól pódium-előadással egybekötött ünnepi megemlékezést tartank, melyre a szereplők mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A nagyváradi Kiss Stúdió Színház művészeinek előadásában műsorra kerülő pódiumestre, akárcsak a nemzeti ünnep más eseményeire, a belépés ingyenes.

A szatmárnémeti István-téri Petőfi szobornál megrendezett hagyományos ünnepi megemlékezés idén is az Északi Színház Nagytermében folytatódik. Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére és tiszteletére rendezett ingyenes gálaest 2013. március 15-én, pénteken 18.30 órától kezdődik.

Az egybegyűlteknek Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke mond ünnepi köszöntőt, majd dr. Hermann Róbert főtanácsos, a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatóhelyettese, az 1848-49-es forradalom történetének a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett kutatója tart előadást a forradalomról. A korábbi évekhez hasonlóan idén is március 15-én fogják átadni a szatmárnémeti RMDSZ szervezet 2013. évi díjait.

Az ünnepséget a nagyváradi Kiss Stúdió Színház Fényes ég alatt című pódiumjátéka zárja, amely az 1848-49-es magyar szabadságharc történetét követi nyomon, a magyar irodalom gyöngyszemei által. A pódiumjáték előadói Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos.

A nemzeti ünnep alkalmából megrendezésre kerülő megemlékezést és ünnepségsorozatot a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szent István Kör, valamint a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezi. Társszervezők: az Identitas Alapítvány, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a Bartók Béla Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, az Ady Endre Társaság, a szatmárnémeti Székesegyház Kórusa, a Dsida Jenő Cserkészcsapat, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Kaplonyi Fúvószenekar.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...