Ünnepi műsorral búcsúztak a művészetis nyolcadikosok
Utoljára módositva: 2014-06-13 18:53:50

Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatán végzett 17 VIII.-os diák ünnepi műsort mutatott be csütörtök délután.

Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadikosai

Színvonalas előadással örvendeztették meg a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadikos diákjai a csütörtök délutáni ünnepségen a szülőket, rokonokat, barátokat és a tanári kart. A tanintézmény Jean Monet termében felcsendült a Gaudeamus, amikor Bartha Gyöngyi osztályfőnökkel az élen bevonult a VIII. B tizenhét diákja. A zene szakos diákok bemutatták, hogy mit tanultak az elmúlt évek során: gitár-, zongora-, fuvola- és trombitaszólók hangzottak el, sokak szemébe könnycseppeket csalogatva. Emellett énekes és verses összeállítással búcsúztak a tanulók az általános iskolai évektől, majd osztályfőnökük mondott köszöntőbeszédet. „Kívánom, hogy az itt szerzett tudásotokat kamatoztassátok” — hangsúlyozta Bartha Gyöngyi, utalva arra, hogy a magyar tagozatos diákok többsége már felvételizett a művészeti líceum kilencedik osztályába.

Schuller Elza magyar szakos tanár okleveleket nyújtott át a diákoknak, akik az elmúlt négy év során aktívan részt vettek az iskolai ünnepségek alkalmával összeállított előadásokon, illetve a színjátszó csoportokban. A csütörtök délutáni előadást követően a jelenlevők megtekintették a képzőművészet szakos nyolcadikosok kiállítását az iskola folyosóján.

A ballagási ünnepséget egyébként csütörtök délelőtt rendezték az iskola udvarán, ahol a tizenhét magyar tagozatos diák mellett huszonhárom román tagozatos nyolcadikos is búcsúzott az általános iskolától. Corina Chindriş igazgató és Bertók Béla aligazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd díjazták a legjobb tanulókat. Costescu Narcisa (VIII. A) volt az évfolyamelső, míg a magyar tagozat első díját Blatniczki Dóra érdemelte ki, aki 9,85-ös átlaggal zárta ezt a tanévet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...