Ünnepi műsorral búcsúztak a művészetis nyolcadikosok
Utoljára módositva: 2014-06-13 18:53:50

Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatán végzett 17 VIII.-os diák ünnepi műsort mutatott be csütörtök délután.

Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadikosai

Színvonalas előadással örvendeztették meg a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadikos diákjai a csütörtök délutáni ünnepségen a szülőket, rokonokat, barátokat és a tanári kart. A tanintézmény Jean Monet termében felcsendült a Gaudeamus, amikor Bartha Gyöngyi osztályfőnökkel az élen bevonult a VIII. B tizenhét diákja. A zene szakos diákok bemutatták, hogy mit tanultak az elmúlt évek során: gitár-, zongora-, fuvola- és trombitaszólók hangzottak el, sokak szemébe könnycseppeket csalogatva. Emellett énekes és verses összeállítással búcsúztak a tanulók az általános iskolai évektől, majd osztályfőnökük mondott köszöntőbeszédet. „Kívánom, hogy az itt szerzett tudásotokat kamatoztassátok” — hangsúlyozta Bartha Gyöngyi, utalva arra, hogy a magyar tagozatos diákok többsége már felvételizett a művészeti líceum kilencedik osztályába.

Schuller Elza magyar szakos tanár okleveleket nyújtott át a diákoknak, akik az elmúlt négy év során aktívan részt vettek az iskolai ünnepségek alkalmával összeállított előadásokon, illetve a színjátszó csoportokban. A csütörtök délutáni előadást követően a jelenlevők megtekintették a képzőművészet szakos nyolcadikosok kiállítását az iskola folyosóján.

A ballagási ünnepséget egyébként csütörtök délelőtt rendezték az iskola udvarán, ahol a tizenhét magyar tagozatos diák mellett huszonhárom román tagozatos nyolcadikos is búcsúzott az általános iskolától. Corina Chindriş igazgató és Bertók Béla aligazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd díjazták a legjobb tanulókat. Costescu Narcisa (VIII. A) volt az évfolyamelső, míg a magyar tagozat első díját Blatniczki Dóra érdemelte ki, aki 9,85-ös átlaggal zárta ezt a tanévet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...