Ünnepi műsorral búcsúztak a művészetis nyolcadikosok
Utoljára módositva: 2014-06-13 18:53:50

Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatán végzett 17 VIII.-os diák ünnepi műsort mutatott be csütörtök délután.

Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadikosai

Színvonalas előadással örvendeztették meg a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum magyar tagozatos nyolcadikos diákjai a csütörtök délutáni ünnepségen a szülőket, rokonokat, barátokat és a tanári kart. A tanintézmény Jean Monet termében felcsendült a Gaudeamus, amikor Bartha Gyöngyi osztályfőnökkel az élen bevonult a VIII. B tizenhét diákja. A zene szakos diákok bemutatták, hogy mit tanultak az elmúlt évek során: gitár-, zongora-, fuvola- és trombitaszólók hangzottak el, sokak szemébe könnycseppeket csalogatva. Emellett énekes és verses összeállítással búcsúztak a tanulók az általános iskolai évektől, majd osztályfőnökük mondott köszöntőbeszédet. „Kívánom, hogy az itt szerzett tudásotokat kamatoztassátok” — hangsúlyozta Bartha Gyöngyi, utalva arra, hogy a magyar tagozatos diákok többsége már felvételizett a művészeti líceum kilencedik osztályába.

Schuller Elza magyar szakos tanár okleveleket nyújtott át a diákoknak, akik az elmúlt négy év során aktívan részt vettek az iskolai ünnepségek alkalmával összeállított előadásokon, illetve a színjátszó csoportokban. A csütörtök délutáni előadást követően a jelenlevők megtekintették a képzőművészet szakos nyolcadikosok kiállítását az iskola folyosóján.

A ballagási ünnepséget egyébként csütörtök délelőtt rendezték az iskola udvarán, ahol a tizenhét magyar tagozatos diák mellett huszonhárom román tagozatos nyolcadikos is búcsúzott az általános iskolától. Corina Chindriş igazgató és Bertók Béla aligazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd díjazták a legjobb tanulókat. Costescu Narcisa (VIII. A) volt az évfolyamelső, míg a magyar tagozat első díját Blatniczki Dóra érdemelte ki, aki 9,85-ös átlaggal zárta ezt a tanévet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...