Ünnepi művészetis koncert
Utoljára módositva: 2015-12-10 09:17:41

Idén sem maradt el az Aurel Popp Művészeti Líceum ünnepi koncertje: karácsonyi zeneművekkel és klasszikusokkal kívántak kellemes ünnepeket.

Kórusművektől és komolyzenei daraboktól zengett a templom

Rendkívül hangulatos, ünnepi komolyzenei daraboktól és kórusművektől zengett szerdán este a szatmárnémeti Adormirea Măicii Domnului ortodox templom, idén ugyanis itt rendezte meg az Aurel Popp Művészeti Líceum karácsonyi koncertjét.

A templom padjai már a kezdés előtt megteltek, olyan sokan — tanárok, diákok, szülők és barátok — voltak kíváncsiak a művészeti iskola hagyományos ünnepi összeállítására. A diákok pedig ki is tettek magukért: szebbnél szebb zenedarabokkal örvendeztették meg a közönséget.

A koncerten felcsendült az iskola Excelsior kórusának gyönyörű éneke, Mészáros Gergely Rudolf vezényletében, az estet pedig a művészeti iskola V–VIII. osztályos diákjaiból álló kórus fellépése, illetve a líceum zenekarának közreműködése tette még színesebbé, Ion Florea irányításával. A koncerten szólót játszott Ţimerman Graţian hatodikos diák, Kusnyer Angéla tanárnő növendéke, Rusu Thais hatodikos tanuló, Cuzdriorean Rodica tanárnő tanítványa, valamint Man Áron tizenegyedikes diák, Ion Florea növendéke — zongorán pedig Corina Săvian tanárnő kísérte a fellépőket.

A koncerten elhangzott karácsonyi, illetve híres és közkedvelt zeneművekkel az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai sok örömet szereztek szüleiknek, tanáraiknak, igazán kellemes, ünnepváró hangulatot varázsolva.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...