Ünnepre hangolódás
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:20

A várakozás öröme, karácsonyi hangulat lengte be a börvelyi iskola falait, amikor advent negyedik hetében ismét megrendezték a már hagyományosnak számító közös kézműves foglalkozást.

Az esemény ötletgazdája az intézmény vezetője, Molnár Éva igazgatónő volt, akinek nem titkolt célja, hogy ezekkel az alkalmakkal lehetővé tegye, hogy gyermek, szülő és pedagógus együtt tevékenykedve, az ünnepi hajszában „néhány órára elcsendesedve érezze meg a közös készülődés örömét”.

„Több mint tíz évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy karácsonyhoz közeledve legyen egy délután, amikor a szülők gyermekük mellett ülve, kezét vezetve, mint eleink idejében, amikor nem engedhették meg maguknak a drága fenyőfadíszeket, vagy csillogó-villogó lámpákat, kézzel készítsék el a fa ékességeit, Ezek a díszek, kézimunkák ízlésesek, híven tükrözik kultúránkat, kézműves értékeinket, gondolunk itt a gyöngyfűzésre vagy a papírhajtogatásra, varrásra. Az iskola munkaközössége nagy odafigyeléssel és gondosan tervezte meg az előkészületeket, hosszú hetek munkájával. Gyűjtögették, válogatták, kivitelezték az ötleteket, hogy a legszebbeket készítsék el. Apró fenyőfákat, filcdíszeket, hópelyheket, adventi koszorúkat, betlehemi csillagokat, filcből készült karácsonyfadíszeket varázsoltak az ügyes kezek, olykor nem kis munkával. Természetesen a hagyományos mézeskalácssütés sem maradhatott el, de a gyerekek nagy örömére még muffint és kókuszos süteményeket is kínáltak, amelyek elkészítésében szintén nagy odaadással vettek részt a jelenlévők, s elkészültük után boldogan fogyasztották el ezeket. A szülők közösségének támogatásával, irányításával finom tea, forró csokoládé is várta a vendégeket. Nagyon örülünk, hogy ismét egy sikeres rendezvényt tudtunk megszervezni, mely által még bensőségesebbé tettük az ünnepi várakozást” — mondta Molnár Éva igazgatónő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...