Ünnepre hangolódás
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:20

A várakozás öröme, karácsonyi hangulat lengte be a börvelyi iskola falait, amikor advent negyedik hetében ismét megrendezték a már hagyományosnak számító közös kézműves foglalkozást.

Az esemény ötletgazdája az intézmény vezetője, Molnár Éva igazgatónő volt, akinek nem titkolt célja, hogy ezekkel az alkalmakkal lehetővé tegye, hogy gyermek, szülő és pedagógus együtt tevékenykedve, az ünnepi hajszában „néhány órára elcsendesedve érezze meg a közös készülődés örömét”.

„Több mint tíz évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy karácsonyhoz közeledve legyen egy délután, amikor a szülők gyermekük mellett ülve, kezét vezetve, mint eleink idejében, amikor nem engedhették meg maguknak a drága fenyőfadíszeket, vagy csillogó-villogó lámpákat, kézzel készítsék el a fa ékességeit, Ezek a díszek, kézimunkák ízlésesek, híven tükrözik kultúránkat, kézműves értékeinket, gondolunk itt a gyöngyfűzésre vagy a papírhajtogatásra, varrásra. Az iskola munkaközössége nagy odafigyeléssel és gondosan tervezte meg az előkészületeket, hosszú hetek munkájával. Gyűjtögették, válogatták, kivitelezték az ötleteket, hogy a legszebbeket készítsék el. Apró fenyőfákat, filcdíszeket, hópelyheket, adventi koszorúkat, betlehemi csillagokat, filcből készült karácsonyfadíszeket varázsoltak az ügyes kezek, olykor nem kis munkával. Természetesen a hagyományos mézeskalácssütés sem maradhatott el, de a gyerekek nagy örömére még muffint és kókuszos süteményeket is kínáltak, amelyek elkészítésében szintén nagy odaadással vettek részt a jelenlévők, s elkészültük után boldogan fogyasztották el ezeket. A szülők közösségének támogatásával, irányításával finom tea, forró csokoládé is várta a vendégeket. Nagyon örülünk, hogy ismét egy sikeres rendezvényt tudtunk megszervezni, mely által még bensőségesebbé tettük az ünnepi várakozást” — mondta Molnár Éva igazgatónő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...