Ünnepre hangolódás
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:20

A várakozás öröme, karácsonyi hangulat lengte be a börvelyi iskola falait, amikor advent negyedik hetében ismét megrendezték a már hagyományosnak számító közös kézműves foglalkozást.

Az esemény ötletgazdája az intézmény vezetője, Molnár Éva igazgatónő volt, akinek nem titkolt célja, hogy ezekkel az alkalmakkal lehetővé tegye, hogy gyermek, szülő és pedagógus együtt tevékenykedve, az ünnepi hajszában „néhány órára elcsendesedve érezze meg a közös készülődés örömét”.

„Több mint tíz évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy karácsonyhoz közeledve legyen egy délután, amikor a szülők gyermekük mellett ülve, kezét vezetve, mint eleink idejében, amikor nem engedhették meg maguknak a drága fenyőfadíszeket, vagy csillogó-villogó lámpákat, kézzel készítsék el a fa ékességeit, Ezek a díszek, kézimunkák ízlésesek, híven tükrözik kultúránkat, kézműves értékeinket, gondolunk itt a gyöngyfűzésre vagy a papírhajtogatásra, varrásra. Az iskola munkaközössége nagy odafigyeléssel és gondosan tervezte meg az előkészületeket, hosszú hetek munkájával. Gyűjtögették, válogatták, kivitelezték az ötleteket, hogy a legszebbeket készítsék el. Apró fenyőfákat, filcdíszeket, hópelyheket, adventi koszorúkat, betlehemi csillagokat, filcből készült karácsonyfadíszeket varázsoltak az ügyes kezek, olykor nem kis munkával. Természetesen a hagyományos mézeskalácssütés sem maradhatott el, de a gyerekek nagy örömére még muffint és kókuszos süteményeket is kínáltak, amelyek elkészítésében szintén nagy odaadással vettek részt a jelenlévők, s elkészültük után boldogan fogyasztották el ezeket. A szülők közösségének támogatásával, irányításával finom tea, forró csokoládé is várta a vendégeket. Nagyon örülünk, hogy ismét egy sikeres rendezvényt tudtunk megszervezni, mely által még bensőségesebbé tettük az ünnepi várakozást” — mondta Molnár Éva igazgatónő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...