Ünnepre hangolódás
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:20

A várakozás öröme, karácsonyi hangulat lengte be a börvelyi iskola falait, amikor advent negyedik hetében ismét megrendezték a már hagyományosnak számító közös kézműves foglalkozást.

Az esemény ötletgazdája az intézmény vezetője, Molnár Éva igazgatónő volt, akinek nem titkolt célja, hogy ezekkel az alkalmakkal lehetővé tegye, hogy gyermek, szülő és pedagógus együtt tevékenykedve, az ünnepi hajszában „néhány órára elcsendesedve érezze meg a közös készülődés örömét”.

„Több mint tíz évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy karácsonyhoz közeledve legyen egy délután, amikor a szülők gyermekük mellett ülve, kezét vezetve, mint eleink idejében, amikor nem engedhették meg maguknak a drága fenyőfadíszeket, vagy csillogó-villogó lámpákat, kézzel készítsék el a fa ékességeit, Ezek a díszek, kézimunkák ízlésesek, híven tükrözik kultúránkat, kézműves értékeinket, gondolunk itt a gyöngyfűzésre vagy a papírhajtogatásra, varrásra. Az iskola munkaközössége nagy odafigyeléssel és gondosan tervezte meg az előkészületeket, hosszú hetek munkájával. Gyűjtögették, válogatták, kivitelezték az ötleteket, hogy a legszebbeket készítsék el. Apró fenyőfákat, filcdíszeket, hópelyheket, adventi koszorúkat, betlehemi csillagokat, filcből készült karácsonyfadíszeket varázsoltak az ügyes kezek, olykor nem kis munkával. Természetesen a hagyományos mézeskalácssütés sem maradhatott el, de a gyerekek nagy örömére még muffint és kókuszos süteményeket is kínáltak, amelyek elkészítésében szintén nagy odaadással vettek részt a jelenlévők, s elkészültük után boldogan fogyasztották el ezeket. A szülők közösségének támogatásával, irányításával finom tea, forró csokoládé is várta a vendégeket. Nagyon örülünk, hogy ismét egy sikeres rendezvényt tudtunk megszervezni, mely által még bensőségesebbé tettük az ünnepi várakozást” — mondta Molnár Éva igazgatónő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 20:50
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...