Ünnepre hangolódás
Utoljára módositva: 2017-12-22 09:54:20

A várakozás öröme, karácsonyi hangulat lengte be a börvelyi iskola falait, amikor advent negyedik hetében ismét megrendezték a már hagyományosnak számító közös kézműves foglalkozást.

Az esemény ötletgazdája az intézmény vezetője, Molnár Éva igazgatónő volt, akinek nem titkolt célja, hogy ezekkel az alkalmakkal lehetővé tegye, hogy gyermek, szülő és pedagógus együtt tevékenykedve, az ünnepi hajszában „néhány órára elcsendesedve érezze meg a közös készülődés örömét”.

„Több mint tíz évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy karácsonyhoz közeledve legyen egy délután, amikor a szülők gyermekük mellett ülve, kezét vezetve, mint eleink idejében, amikor nem engedhették meg maguknak a drága fenyőfadíszeket, vagy csillogó-villogó lámpákat, kézzel készítsék el a fa ékességeit, Ezek a díszek, kézimunkák ízlésesek, híven tükrözik kultúránkat, kézműves értékeinket, gondolunk itt a gyöngyfűzésre vagy a papírhajtogatásra, varrásra. Az iskola munkaközössége nagy odafigyeléssel és gondosan tervezte meg az előkészületeket, hosszú hetek munkájával. Gyűjtögették, válogatták, kivitelezték az ötleteket, hogy a legszebbeket készítsék el. Apró fenyőfákat, filcdíszeket, hópelyheket, adventi koszorúkat, betlehemi csillagokat, filcből készült karácsonyfadíszeket varázsoltak az ügyes kezek, olykor nem kis munkával. Természetesen a hagyományos mézeskalácssütés sem maradhatott el, de a gyerekek nagy örömére még muffint és kókuszos süteményeket is kínáltak, amelyek elkészítésében szintén nagy odaadással vettek részt a jelenlévők, s elkészültük után boldogan fogyasztották el ezeket. A szülők közösségének támogatásával, irányításával finom tea, forró csokoládé is várta a vendégeket. Nagyon örülünk, hogy ismét egy sikeres rendezvényt tudtunk megszervezni, mely által még bensőségesebbé tettük az ünnepi várakozást” — mondta Molnár Éva igazgatónő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:10
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...