USR: Mindent meg fogunk tenni, hogy a népszavazás jó kimenetelű legyen
Utoljára módositva: 2019-03-20 14:07:10

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) mindent meg fog tenni, hogy ‘jó kimenetelű legyen’ az igazságügyi referendum, nyilatkozta szerdán Ionuţ Moşteanu képviselő.

Moşteanu kifejtette, pártja már két éve kérte, hogy szervezzenek népszavazást az igazságszolgáltatás témakörében, és a Büntetőügyesek nélküli közéletet nevet viselő kampány során már összegyűjtöttek egymillió aláírást.’Nagyon sok román állampolgár van, akik össze akarnak fogni, és aktív kampányba akarnak kezdeni ezért a referendumért. Azt hiszem, ez az igazság perce, amikor a román állampolgárok azt üzenik a jelenlegi kormánynak: uraim, azért kaptak politikai hatalmat, hogy fejlesszék az országot, a gazdaságot, nem pedig azért, hogy megváltoztassák az igazságügyi törvényeket és megússzák a börtönbüntetést. És biztos mi leszünk az elsők, akik mindent meg fogunk tenni, hogy a kezdeményezés jó kimenetelű legyen’ – mondta az USR képviselője.

Klaus Iohannis államfő azt nyilatkozta kedden, ‘már csaknem elhatározta’, hogy népszavazást ír ki május 26-ára, az európai parlamenti választások napjára.

“Már keményen dolgozunk ezen, elemezzük az adatokat, a változatokat, a jogi részt, és már csaknem elhatároztam, hogy népszavazást írok ki május 26-ára, az európai parlamenti választások napjára’ – mondta az államfő egy, a One World România által szervezett eseményen, és hozzátette: ‘még némi időre van szüksége’, hogy végleges döntést hozzon.

Ugyanakkor azon véleményét is kifejtette, miszerint ‘a PSD a demokrácia balesete’, amelyet azzal lehet elhárítani, hogy az emberek elmennek szavazni. ‘Egy óránál nem telik többe, hogy éljünk szavazati jogunkkal. Másképp nem működik. A választásoktól való távolmaradással átengedjük a lehetőséget másoknak, hogy helyettünk döntsenek’ – fejtette ki Iohannis.

Ionuţ Moşteanu szerint Iohannis elnök tanácsosaival együtt már a népszavazás kiírásának részletein dolgozik, és az USR képviselői készen állnak, hogy részt vegyenek a referendumot előkészítő megbeszélésen, amennyiben az államfő hívatja őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...