Uszkár lett a hétvége legszebb kutyája
Utoljára módositva: 2019-04-14 19:29:57

Hármas kutyakiállítás, azaz egy országos és két nemzetközi verseny helyszíne volt a hétvégén Szatmárnémeti. Az Ecaterina Teodoroiu utcai Someşul-stadionban szombaton és vasárnap 22 országból mintegy 661 kutyát értékelt a nemzetközi zsűri.

Nagy hagyományuk van már Szatmárnémetiben a kutyakiállításoknak, a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete idén 43. alkalommal rendezte meg a nívós kutyaküllemversenyt. Ebben az esztendőben összesen 22 országból (Románia, Magyarország, Ukrajna, Lengyelország, Szlovákia, Oroszország, Litvánia, Csehország, Ausztria, Lettország, Belgium, Dánia, Izrael, Szerbia, Reunion — Franciaország egyik tengerentúli megyéje Madagaszkár közelében —, Fehéroroszország, Görögország, Thaiföld, Franciaország, Németország, Montenegró és Svájc) érkeztek versenyzők, hogy valamilyen elismerést szerezhessenek kedvencüknek vagy éppen tenyészetük legszebb példányának.

A kiállításra idén szám szerint 661 kutyát regisztráltak, ezúttal a közép-ázsiai juhászkutyából és a cane corsóból volt a legtöbb, mindkettőből 33 egyedet jegyeztek. Ugyanakkor a fajták sokasága ezúttal is jelentős volt, a belga juhásztól kezdve a kuvaszon, a pulin, a német juhászon, az ausztrál pásztorkutyán, a pireneusi masztiffon vagy a német boxeren át egészen a szibériai huskyig stb. számos eb megmutathatta magát.

Dr. Molnár Zsolt, a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesületének elnöke elismerően beszélt szerkesztőségünknek az idei felhozatalról, bár elismerte, hogy idén mintegy százzal kevesebb kutyát regisztráltak, mint tavaly, de ez köszönhető annak is, hogy egy héttel korábban Besztercén volt verseny, ahonnan sokan már nem tudtak átnevezni ide is. „Idén 43. alkalommal sikerült megrendezni a szatmári kutyakiállítást, amely idén is egy hármas kiállítás volt, szombaton egy országos és egy nemzetközi, vasárnap pedig egy nemzetközi kiállításra került sor. A 22 ország résztvevői közül a legtöbben hazaiak, illetve a szomszédos országokból érkeztek, de van néhány egészen távoli pontja is a világnak, ahonnan érkeztek résztvevők. Ez valószínűleg a földrajzi elhelyezkedésünknek, illetve a verseny hírnevének is köszönhető. Sajnos idén nem volt annyi kutya, mint a tavaly, valószínűleg azért, mert túl sok kiállítás van Európa-szerte, de akár a környéken is, szinte minden hétvégére jut egy. Ezért idén mintegy százzal kevesebb résztevőnk van, mint egy évvel korábban.

Nemzetközi bírói társaság dönt a versenyen, a terület szép, az időjárás kedvező, mi pedig igyekszünk évről évre színvonalasabbá tenni a rendezvényt, idén például egy LED-fallal tettük érdekesebbé a kiállítást, hogy a résztvevők még több információhoz jussanak, de idővel jó volna egy elegánsabb, szebb területet találni a rendezvény lebonyolításához” — nyilatkozta dr. Molnár Zsolt.

Ami a három verseny eredményeit illeti: a szombati országos verseny felnőtt kategóriájának győztese egy vizsla, míg a junior kategória győztese egy amerikai akita lett; a szombati nemzetközi versenyen felnőtt kategóriában egy angol cocker spániel, míg junior kategóriában egy afgán agár győzött, vasárnap pedig a nemzetközi versenyen a felnőttek között egy uszkár, míg a juniorok között egy cane corso lett a győztes.

Vasárnap megválasztották Szatmár megye legszebb kutyáját is, amely Antal Zsombor rövidszőrű német vizslája lett, majd a kutyakiállítás nagydíját is átadták: a három verseny legszebb kutyájának a vasárnapi nemzetközi C.A.C.I.B. verseny legszebbjének ítélt, Szlovákiából érkezett uszkárt választották.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...