Út a foglalkoztatáshoz
Utoljára módositva: 2014-06-30 15:53:00

EU-s projektből finanszírozott képzések által biztosítanának munkát vidéken a létminimum alatt élők számára Szatmár megyében is.

Hasznos tájékoztatással szolgáltak a svábházi projektindítón

A bukaresti Project Consulting Age Kft., a Szatmár megyei Kisiparosok Kamarája, Turc község és a Szatmár megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség alkotta kvartett képviselői olyan képzési hálózat létrehozását jelentették be tegnap, amellyel a vidéken munkanélkülivé vált személyeknek, vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatva is a létminimum alatt élőknek segítenének.

A kezdeményezők úgy tervezik — derült ki a tegnapi projektmegnyitón —, hogy az első szakaszban legkevesebb kétszáz személyt részesítenek majd olyan képzésben, amelyik által a jelenlegi, nehezen kiszámítható munkaerőpiacon is megtalálják a helyüket. Tanfolyamokat, szakmai átképzéseket olyan területeken terveznek nyújtani az elkövetkező másfél évben, amelyek valamelyest sikerágazatnak számítanak ma, így kárpitosi, kereskedelmi dolgozói, vendéglátóipari dolgozói, nyaralóüzemeltetői, adatfeldolgozói vagy éppen pincéri állásban segíthetnek elhelyezkedni.

Aki szeretne részt venni valamilyen szakmai átképzésen, állandó lakhelyének polgármesteri hivatalában vagy a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szatmárnémeti, nagykárolyi, tasnádi, turci vagy erdődi kirendeltségében jelentkezhet, bővebb tájékoztatást a lehetőségekről ugyanitt kaphat.

Vállalkozás is

A projekt során bátorítanák és segítenék olyan vidéki, családi vállalkozások létrehozását is, amelyeket a román vidékfejlesztési alap, vagy valamelyik európai uniós pénzalap támogatásával hívnának életre. Nem csak a vállalkozás létrehozásában nyújtanának segítséget, de a vállalkozói tudnivalókról is tájékoztatnák azokat, akik kortól függetlenül kisvállalkozókként szeretnének megélni.

A projektben részt vevő intézmények képviselői szerint legkevesebb félezer szatmári lakos életminőségén javíthatnak a projekt tizenhat hónapos futamidejének végeztével.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...