Út a foglalkoztatáshoz
Utoljára módositva: 2014-06-30 15:53:00

EU-s projektből finanszírozott képzések által biztosítanának munkát vidéken a létminimum alatt élők számára Szatmár megyében is.

Hasznos tájékoztatással szolgáltak a svábházi projektindítón

A bukaresti Project Consulting Age Kft., a Szatmár megyei Kisiparosok Kamarája, Turc község és a Szatmár megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség alkotta kvartett képviselői olyan képzési hálózat létrehozását jelentették be tegnap, amellyel a vidéken munkanélkülivé vált személyeknek, vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatva is a létminimum alatt élőknek segítenének.

A kezdeményezők úgy tervezik — derült ki a tegnapi projektmegnyitón —, hogy az első szakaszban legkevesebb kétszáz személyt részesítenek majd olyan képzésben, amelyik által a jelenlegi, nehezen kiszámítható munkaerőpiacon is megtalálják a helyüket. Tanfolyamokat, szakmai átképzéseket olyan területeken terveznek nyújtani az elkövetkező másfél évben, amelyek valamelyest sikerágazatnak számítanak ma, így kárpitosi, kereskedelmi dolgozói, vendéglátóipari dolgozói, nyaralóüzemeltetői, adatfeldolgozói vagy éppen pincéri állásban segíthetnek elhelyezkedni.

Aki szeretne részt venni valamilyen szakmai átképzésen, állandó lakhelyének polgármesteri hivatalában vagy a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szatmárnémeti, nagykárolyi, tasnádi, turci vagy erdődi kirendeltségében jelentkezhet, bővebb tájékoztatást a lehetőségekről ugyanitt kaphat.

Vállalkozás is

A projekt során bátorítanák és segítenék olyan vidéki, családi vállalkozások létrehozását is, amelyeket a román vidékfejlesztési alap, vagy valamelyik európai uniós pénzalap támogatásával hívnának életre. Nem csak a vállalkozás létrehozásában nyújtanának segítséget, de a vállalkozói tudnivalókról is tájékoztatnák azokat, akik kortól függetlenül kisvállalkozókként szeretnének megélni.

A projektben részt vevő intézmények képviselői szerint legkevesebb félezer szatmári lakos életminőségén javíthatnak a projekt tizenhat hónapos futamidejének végeztével.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...