Útátadási ünnepség lesz Lázáriban szombaton
Utoljára módositva: 2015-06-26 15:12:35

Egész napos, éjszakába nyúló ünnepség keretében adják át ezen a szombaton a leaszfaltozott utat Nagypeleske és Zajta között. Az országhatár is nyitva lesz a rendezvények ideje alatt.

 

Lázáriak és zajtaiak közösen ünneplik szombaton Zajtán azt, hogy egy újabb lépéssel került egymáshoz közelebb a két szomszédos, ám az ország– és a schengeni határ által elválasztott település: elkészült az aszfaltos út Lázári és Zajta között.

 

Ünnepi beszédek

 

Az útátadási ünnepség június 27-én, Zajtán, a Sváb csűrben kezdődik. A közép-európai (magyar) idő szerint fél kettőkor kezdődő gyülekezőt követően délután két órakor vonulnak ki a határátkelőhöz a Demecseri Fúvószenekar és a Vitéz Gaál Lajos Kulturális Egyesület mazsorettjeinek kíséretében. Az út megnyitását jelképező szalagátvágást Perényi Zsigmond magyarországi európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, nemzetközi ügyekkel megbízott helyettes államtitkár ejti meg. A szalagátvágás után a Sváb csűrben beszédekkel folytatódik az ünnepség, itt szót kap majd Seszták Oszkár, a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei közgyűlés elnöke és Baracsi Endre alelnök, Pataki Csaba RMDSZ-es szenátor, Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője, Lengyel István lázári elöljáró és Kosztya Zoltán zajtai polgármester, valamint Sadam Soltys, a Lázárival testvértelepülési kapcsolatot ápoló lengyelországi Slopnice város polgármestere.

 

Szórakoztató programok

 

Magyar idő szerint délután fél öttől már az ünneplésen lesz a hangsúly, a Sváb csűrben ugyanis kulturális programsorozat kezdődik. Fellépnek: a Béres András Kör gyerek– és felnőtt tánccsoportja, az Erdőhát Tánccsoport, az Egri Csodaszarvas Néptáncegyüttes, a Hajnalpelika Együttes, a Halleglóra Énekegyüttes, a Méhteleki Néptánccsoport, a Szárazberki Hármashatár Egyesület hagyományőrző csoportja, a Vitéz Gaál Lajos Kulturális Egyesület énekkara, tánccsoportja és mazsorettjei, valamint a Zajtai Hagyományőrző Együttes.

Ugyancsak magyar idő szerint fél nyolctól a Hajnalpelika Kisszínpad Kulturális Egyesület humoros előadásán szórakozhatnak az ünneplők, a Kokas Banda közreműködésével pedig egy órával később táncház kezdődik.

Az ünnepség napján, június 27-én, szombaton kelet–európai (román) idő szerint délelőtt tizenegy órától vasárnap hajnali egy óráig lesz nyitva a határ Zajta és a Lázárihoz tartozó Nagypeleske között, személyi igazolvány birtokában akár autóval is át lehet majd itt hajtani.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...