Utazd be Európát ingyen!
Utoljára módositva: 2018-06-12 20:27:06

Július 1-jén már 18 éves vagy? Akkor tiéd a világ, pontosabban Európa — és szó szerint, ugyanis június végéig pályázhatsz ingyenes Interrail vasúti bérletre, hogy a DiscoverEU elnevezésű új uniós kezdeményezés keretében felfedezd a vén kontinenst.

A jelentkezés előfeltétele, hogy a pályázó 2018. július 1-jén 18 éves és európai uniós állampolgár legyen, valamint hogy utazását idén nyárra (július 1. és október 31. közé) tervezze. A fiatalok egyedül vagy többedmagukkal is utazhatnak, alaphelyzetben vasúton, különleges esetekben azonban alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, kivételes esetekben pedig a repülés is lehetséges; a „vakáció” legfeljebb 30 napos lehet, és maximum négy külföldi úti célt választhatnak ki az utazni szándékozók. A jelentkezés közép-európai idő szerint június 12., 12 óra és június 26., 12 óra között zajlik a https://europa.eu/youth/discovereu_ro honlapon, a jelentkezőket pedig az Európai Bizottság rangsorolja majd. A kibocsátott utazási igazolványok száma országonként változik az ország lakosságának függvényében — Romániában 576-ot osztanak ki. És ez még nem minden, ugyanis az élmény teljesebbé tételéhez az erdélyi magyar fiatalok elnyerhetik szállás-, étel- és egyéb költségeiket Winkler Gyula EP-képviselő és a MIÉRT közös pályázatán, amelyre július 7., 12 óra és július 17., 12 óra között lehet jelentkezni a miert.ro és winklergyula.ro weboldalakon. Ők a DiscoverEU utazási igazolványának értékével egyenértékű támogatást biztosítanak a nyerteseknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...