Utcaszínház-fesztivál
Utoljára módositva: 2013-09-06 18:59:00

Egynapos fesztivál keretében kóstolhat bele a nagykárolyi közönség az utcaszínház világába október 5-én. Kiss Zita főszervezőt kérdeztük.

Kiss Zita kulturális referens

Hagyományteremtő jelleggel szervezik az első Vándor Utcaszínház Fesztivált Nagykárolyban. A rendezvény helyszíne a Károlyi-kastély parkja lesz, tudtuk meg az ötletgazdától, Kiss Zitától, a Kulturális Központ referensétől.

Október 5-én, 14.30 órától kezdődik a rendezvény, ünnepélyes megnyitóval. Ezt követően 15 órától a Vándorok elnevezésű helyi magyar amatőr színjátszó csoport mutatja be A lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját.

15.30-tól a Kulturális Központ zenetanárának, Szűcs Józsefnek a tanítványai — Vitéz Júlia, Nagy Anita és Altfater Andrea — utcazenélése következik. Előreláthatóan 16 órától a mátészalkai Komédiás színkör tagjai mutatják be A Zördög című vásári komédiájukat.

A félórás előadást követően ismét Szűcs József tanítványai énekelnek, majd 17 órától a debreceni Kuckó művésztanya szerepel egy vásári játékkal. 17.30 órátó, a budapesti utcazenész, WYQ-Thor koncertje következik. Előadásában kortárs erdélyi magyar költők megzenésített verseit, illetve angol nyelvű dalokat hallhat a közönség.

18.30 órától ismét a Komédiás színkör lép felk egy hetvenperces kamaradarabbal, Adásszünet címmel. A fesztivál 20 órától a sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy együttes koncertjével zárul.

Kiss Zita elmondta, nagyon szeretné, ha sikerülne hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel, s a jövőben többnapos utcaszínházi fesztivállá alakítani ezt a rendezvényt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...