Utcaszínház-fesztivál
Utoljára módositva: 2013-09-06 18:59:00

Egynapos fesztivál keretében kóstolhat bele a nagykárolyi közönség az utcaszínház világába október 5-én. Kiss Zita főszervezőt kérdeztük.

Kiss Zita kulturális referens

Hagyományteremtő jelleggel szervezik az első Vándor Utcaszínház Fesztivált Nagykárolyban. A rendezvény helyszíne a Károlyi-kastély parkja lesz, tudtuk meg az ötletgazdától, Kiss Zitától, a Kulturális Központ referensétől.

Október 5-én, 14.30 órától kezdődik a rendezvény, ünnepélyes megnyitóval. Ezt követően 15 órától a Vándorok elnevezésű helyi magyar amatőr színjátszó csoport mutatja be A lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját.

15.30-tól a Kulturális Központ zenetanárának, Szűcs Józsefnek a tanítványai — Vitéz Júlia, Nagy Anita és Altfater Andrea — utcazenélése következik. Előreláthatóan 16 órától a mátészalkai Komédiás színkör tagjai mutatják be A Zördög című vásári komédiájukat.

A félórás előadást követően ismét Szűcs József tanítványai énekelnek, majd 17 órától a debreceni Kuckó művésztanya szerepel egy vásári játékkal. 17.30 órátó, a budapesti utcazenész, WYQ-Thor koncertje következik. Előadásában kortárs erdélyi magyar költők megzenésített verseit, illetve angol nyelvű dalokat hallhat a közönség.

18.30 órától ismét a Komédiás színkör lép felk egy hetvenperces kamaradarabbal, Adásszünet címmel. A fesztivál 20 órától a sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy együttes koncertjével zárul.

Kiss Zita elmondta, nagyon szeretné, ha sikerülne hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel, s a jövőben többnapos utcaszínházi fesztivállá alakítani ezt a rendezvényt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...