Utcaszínház-fesztivál
Utoljára módositva: 2013-09-06 18:59:00

Egynapos fesztivál keretében kóstolhat bele a nagykárolyi közönség az utcaszínház világába október 5-én. Kiss Zita főszervezőt kérdeztük.

Kiss Zita kulturális referens

Hagyományteremtő jelleggel szervezik az első Vándor Utcaszínház Fesztivált Nagykárolyban. A rendezvény helyszíne a Károlyi-kastély parkja lesz, tudtuk meg az ötletgazdától, Kiss Zitától, a Kulturális Központ referensétől.

Október 5-én, 14.30 órától kezdődik a rendezvény, ünnepélyes megnyitóval. Ezt követően 15 órától a Vándorok elnevezésű helyi magyar amatőr színjátszó csoport mutatja be A lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját.

15.30-tól a Kulturális Központ zenetanárának, Szűcs Józsefnek a tanítványai — Vitéz Júlia, Nagy Anita és Altfater Andrea — utcazenélése következik. Előreláthatóan 16 órától a mátészalkai Komédiás színkör tagjai mutatják be A Zördög című vásári komédiájukat.

A félórás előadást követően ismét Szűcs József tanítványai énekelnek, majd 17 órától a debreceni Kuckó művésztanya szerepel egy vásári játékkal. 17.30 órátó, a budapesti utcazenész, WYQ-Thor koncertje következik. Előadásában kortárs erdélyi magyar költők megzenésített verseit, illetve angol nyelvű dalokat hallhat a közönség.

18.30 órától ismét a Komédiás színkör lép felk egy hetvenperces kamaradarabbal, Adásszünet címmel. A fesztivál 20 órától a sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy együttes koncertjével zárul.

Kiss Zita elmondta, nagyon szeretné, ha sikerülne hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel, s a jövőben többnapos utcaszínházi fesztivállá alakítani ezt a rendezvényt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...