Utcazene Fesztivál 2017 — avagy hogyan töltjük meg a várost zenével
Utoljára módositva: 2017-09-13 17:51:42

Pénteken kezdődik a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. Három napon át öt színpadon több mint 25 utcai művész tesz majd azért, hogy a fesztivál továbbra is Románia legszínvonalasabb utcazene eseménye legyen. A street music-hoz idén street art és street food is társul.

Öt színpadon több mint 25 utcai művész lép fel a Szatmárnémeti Utcazene Fesztiválon

Zenei felhozatal szempontjából rengeteg új zenekar, művész érkezik Szatmárnémetibe: a zsűri 15 zenekart/utcai művészt választott ki, akik egyedi előadásaikkal és stílusukkal színesíteni fogják a programot; velük együtt összesen 25 produkció lép fel a színpadokon. Valódi nemzetközi kavalkádként olasz, angol és hazai művészek, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek találkozópontja lesz Szatmárnémeti: El Bechin, Lorenzo Galli, Social Salto, Vodoo Papa Duo, CeZar, Alex Torres, ToSoda Project, UkustiQ — csak egy pár név, akik biztos itt lesznek az Utcazene Fesztiválon. Sajátos zenei világok, tradicionális világzenei produkciók, latin ritmusok biztosítják a különleges szatmári hétvégét. „A dalokat, amiket szívesen hallgatunk, műfaji korlátok nélkül akusztikusan dolgozzuk fel, saját világunkra formáljuk” — meséli például magáról a tatabányáról érkező Bohemian Acoustic.

Teret kapnak a szatmári fiatal tehetségeknek is, hiszen ugyanúgy mint minden évben, idén is fellépnek az Utcazene programjában a feltörekvő tehetséges szatmári zenészek. Idén 7 zenekar mérkőzik meg egy külön kategóriában: Inedit, Outdoor 5, Rares Jucan, Teodora Opre & Matuz János, The Light, Two Drops, Francz Erik. A zenei verseny összdíjazása 3000 euró, a zsűri elnöke Muraközy Péter, a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, a Sziget és Volt fesztiválok programigazgatója.

Nem csak utcazene: a színvonalas zenei felhozatal mellett számos kiegészítő program várja az érdeklődőket. A Streetháromság jegyében, idén a street music-hoz társul a street art és a street food mozgalom/kezdeményezés is. Jelen lesz a Taco Fresh, a Fries & Go utcai étkezde, akik az igazi street food ízeket és hangulatot hozzák el városunkba és a hétvégén olyan sajátos ízvilágot tapasztalhatnak majd meg a szatmáriak, amelyekkel eddig csak más városokban, nagyobb fesztiválokon találkoztak; ugyanakkor jelen lesz a Jägermeister Caravan és a Crush Wine Bar is, akik úgyszintén az utcai ízvilág különlegességeit hozzák el.

Átvarázsolják a köztereket: a főszínpad a Coposu sétányon található rendezvénygödörben lesz felállítva, az utcai színpadokat a központi parkban, a Coposu sétányon, a Redhat Yardban lehet megtalálni, illetve egy különleges helyszínnel is készültek a szervezők: sok nagyváros mintájára, megtöltik élettel a Szamos-partot — a Transilvania sugárúton a töltés és a folyó közötti színpadon is az Utcazene Fesztivál fellépőit hallgathatják az érdeklődők.

A rendezvény főtámogatója a Dräxlmaier Group, nyílt pályázati kiírás útján pedig Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Szatmár Megyei Tanács is finanszírozza az eseményt. A Szatmári Utcazene Fesztivál támogatói: a Zes Zollner Electronic és a TransPink, akik a Dräxlmaier Group-pal együtt a színpadok névadói és a Gotec Rom, amely városi épületek fényfestését támogatja, a szervezője pedig a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

Friss hírek, információk a rendezvény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/streetmusic.ro/), a részletes program pedig a FestivApp-on is megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...