Utcazene Fesztivál 2017 — avagy hogyan töltjük meg a várost zenével
Utoljára módositva: 2017-09-13 17:51:42

Pénteken kezdődik a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. Három napon át öt színpadon több mint 25 utcai művész tesz majd azért, hogy a fesztivál továbbra is Románia legszínvonalasabb utcazene eseménye legyen. A street music-hoz idén street art és street food is társul.

Öt színpadon több mint 25 utcai művész lép fel a Szatmárnémeti Utcazene Fesztiválon

Zenei felhozatal szempontjából rengeteg új zenekar, művész érkezik Szatmárnémetibe: a zsűri 15 zenekart/utcai művészt választott ki, akik egyedi előadásaikkal és stílusukkal színesíteni fogják a programot; velük együtt összesen 25 produkció lép fel a színpadokon. Valódi nemzetközi kavalkádként olasz, angol és hazai művészek, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek találkozópontja lesz Szatmárnémeti: El Bechin, Lorenzo Galli, Social Salto, Vodoo Papa Duo, CeZar, Alex Torres, ToSoda Project, UkustiQ — csak egy pár név, akik biztos itt lesznek az Utcazene Fesztiválon. Sajátos zenei világok, tradicionális világzenei produkciók, latin ritmusok biztosítják a különleges szatmári hétvégét. „A dalokat, amiket szívesen hallgatunk, műfaji korlátok nélkül akusztikusan dolgozzuk fel, saját világunkra formáljuk” — meséli például magáról a tatabányáról érkező Bohemian Acoustic.

Teret kapnak a szatmári fiatal tehetségeknek is, hiszen ugyanúgy mint minden évben, idén is fellépnek az Utcazene programjában a feltörekvő tehetséges szatmári zenészek. Idén 7 zenekar mérkőzik meg egy külön kategóriában: Inedit, Outdoor 5, Rares Jucan, Teodora Opre & Matuz János, The Light, Two Drops, Francz Erik. A zenei verseny összdíjazása 3000 euró, a zsűri elnöke Muraközy Péter, a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, a Sziget és Volt fesztiválok programigazgatója.

Nem csak utcazene: a színvonalas zenei felhozatal mellett számos kiegészítő program várja az érdeklődőket. A Streetháromság jegyében, idén a street music-hoz társul a street art és a street food mozgalom/kezdeményezés is. Jelen lesz a Taco Fresh, a Fries & Go utcai étkezde, akik az igazi street food ízeket és hangulatot hozzák el városunkba és a hétvégén olyan sajátos ízvilágot tapasztalhatnak majd meg a szatmáriak, amelyekkel eddig csak más városokban, nagyobb fesztiválokon találkoztak; ugyanakkor jelen lesz a Jägermeister Caravan és a Crush Wine Bar is, akik úgyszintén az utcai ízvilág különlegességeit hozzák el.

Átvarázsolják a köztereket: a főszínpad a Coposu sétányon található rendezvénygödörben lesz felállítva, az utcai színpadokat a központi parkban, a Coposu sétányon, a Redhat Yardban lehet megtalálni, illetve egy különleges helyszínnel is készültek a szervezők: sok nagyváros mintájára, megtöltik élettel a Szamos-partot — a Transilvania sugárúton a töltés és a folyó közötti színpadon is az Utcazene Fesztivál fellépőit hallgathatják az érdeklődők.

A rendezvény főtámogatója a Dräxlmaier Group, nyílt pályázati kiírás útján pedig Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Szatmár Megyei Tanács is finanszírozza az eseményt. A Szatmári Utcazene Fesztivál támogatói: a Zes Zollner Electronic és a TransPink, akik a Dräxlmaier Group-pal együtt a színpadok névadói és a Gotec Rom, amely városi épületek fényfestését támogatja, a szervezője pedig a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

Friss hírek, információk a rendezvény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/streetmusic.ro/), a részletes program pedig a FestivApp-on is megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...