Utcazene-fesztivál: kortárs idők rendezvénye
Utoljára módositva: 2018-07-13 20:49:19

Péntek délután elkezdődött Szatmárnémetiben az utcazene-fesztivál, amelyik vasárnap estig fog tartani. Idén már a Szamoson úszó színpadra is szerveztek koncerteket, de még több utcai rendezvényekre való kuriózummal és utcai ételekkel is várnak mindenkit.

A rohanó hétköznapokhoz szokott közösségek tagjaihoz szólnak az utóbbi időkben világszerte divatossá váló utcazene-fesztiválok, ebbe a trendbe illeszkedik a pénteken kezdődött szatmárnémeti fesztivál is. Rövid, intenzív tempójú, a városon át igyekvők vagy a csak néhány percre megállni tudók számára is élvezhető előadásokkal van tele a város, de azok is megtalálják a szórakoztató időtöltés lehetőségét, akiknek van idejük leülni valamelyik színpad elé.

Péntek délután öt helyszínen, egyazon időben elkezdődtek az első koncertek, vasárnap éjfélig minden délután lesz látni- és hallgatni való a megyeszékhely központi terein és a parkokban. Tavaly volt színpad a Szamos-ártérben, most beljebb tolták ezt a szervezők, és a Szamoson úszó színpadon muzsikálnak az utcazenészek, az első napon főleg a helyi együttesek összpontosultak ide. Harmincegy zenei vagy művészeti fellépés volt tegnap, utcai happeningekkel is találkozhattak a fesztiválozók, a Coposu sétány elején például aranyszínű emberszobor nyitotta tágra a szemeket, a Someşul üzletház előtt kőszobroknak álcázott lányok okoztak vizuális élményt. A zenei stíluskínálat is bővült idén, akadt végre utcai körülmények között is zenélni tudó, sok újat mutató gépzenész, aki a rendezvénygödörben kapott lehetőséget. Koreai, bolgár, szatmárnémeti, argentin, francia és belföldi együttesek és utcai művészek is felléptek tegnap, öt helyszín várta a zene és az utcai művészetek kedvelőit, mint ahogyan szombaton és vasárnap is ennyi helyszínen lépnek fel művészek.

Beüzemelték pénteken a mobil étkezdéket a streetfoodosok is, húsos és szószos szendvicsek, limonádék, kávék, koktélok és olyan egzotikusnak számító étel is várja az ínyenceket, mint egy spanyol pásztorok által készített fánkszerű édesség, a churros.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...