Utcazene három napon át
Utoljára módositva: 2018-07-16 08:39:14

A szabad ég alatti zenélésről szólt a hétvége Szatmárnémetiben, három napon át az elérhető legjobb utcai zenekarok, énekesek és utcai művészek lepték el a városközpont tereit.

Vasárnap éjfélkor a Street Brass Jam, a Street Jam és Pete the Temp koncertjeivel ért véget a szatmárnémeti StreetMusic Festival, kiadós hosszú hétvégével ajándékozva meg a szabadtéri rendezvények és a könnyűzenei szórakozás kedvelőit.

Teljesen más közönséget mozgatott meg az utcazene-fesztivál, mint amilyet például a városnapok szokott, olyan társaságokat is látni lehetett a rendezvény helyszínein, amilyeneket más hasonló rendezvény nem tud kicsalni a térre. Egyértelművé válhatott a szervezők számára, hogy van igény nemcsak a zenei produkciókra, de az egyéb utcai művészetekre is, népes nézősereget vonzottak ezek, bármilyen stílusúak voltak is. Ugyanúgy élvezte a közönség az argentin balettpáros előadását, mint a főleg a gyerekeket lenyűgöző koreai bűvész mutatványait, sokan megnézték az ír kardnyelőt, és jól szórakoztak a Social Salto művésznév alatt futó magyar akrobatán is. Volt közönségdíj is a zenészeket összesen négyezer eurós díjcsomaggal kecsegtető utcazenészversenyen, a művészek ellenében sokkal többen szavaztak a zenei együttesekre, mint a nem színpadi produkciókra.

Utcai ételekkel is várták a szervezők az idei fesztiválozókat, szász, olasz, spanyol, indiai ételek és a nemzetközi gyorsétel-konyha készítményei várták a megéhezetteket. Az utcazene-fesztiválok egy másik jellemzője is visszaköszönt a hét végén Szatmárnémetiben: az utcán spontán megállva vagy a Szamosra épített színpadnál motorcsónakban kellették magukat az előadók, néhány perces bemutatóval csalogatták később kezdődő fellépésükre a közönséget. Ami hiányzott a szintén utcazenei jellemzők közül, az a táncoló közönség volt, hiába például a szombat esti Band of Streets közismert táncdalfeldolgozásai, szinte senki nem kezdett el ezekre táncolni, pedig az utcai táncolás épp úgy része egy-egy ilyen fesztiválnak, mint az alkalmi örömzenélés valahol a járda szélén. Nem baj, talán majd jövőre.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...