Utcazene három napon át
Utoljára módositva: 2018-07-16 08:39:14

A szabad ég alatti zenélésről szólt a hétvége Szatmárnémetiben, három napon át az elérhető legjobb utcai zenekarok, énekesek és utcai művészek lepték el a városközpont tereit.

Vasárnap éjfélkor a Street Brass Jam, a Street Jam és Pete the Temp koncertjeivel ért véget a szatmárnémeti StreetMusic Festival, kiadós hosszú hétvégével ajándékozva meg a szabadtéri rendezvények és a könnyűzenei szórakozás kedvelőit.

Teljesen más közönséget mozgatott meg az utcazene-fesztivál, mint amilyet például a városnapok szokott, olyan társaságokat is látni lehetett a rendezvény helyszínein, amilyeneket más hasonló rendezvény nem tud kicsalni a térre. Egyértelművé válhatott a szervezők számára, hogy van igény nemcsak a zenei produkciókra, de az egyéb utcai művészetekre is, népes nézősereget vonzottak ezek, bármilyen stílusúak voltak is. Ugyanúgy élvezte a közönség az argentin balettpáros előadását, mint a főleg a gyerekeket lenyűgöző koreai bűvész mutatványait, sokan megnézték az ír kardnyelőt, és jól szórakoztak a Social Salto művésznév alatt futó magyar akrobatán is. Volt közönségdíj is a zenészeket összesen négyezer eurós díjcsomaggal kecsegtető utcazenészversenyen, a művészek ellenében sokkal többen szavaztak a zenei együttesekre, mint a nem színpadi produkciókra.

Utcai ételekkel is várták a szervezők az idei fesztiválozókat, szász, olasz, spanyol, indiai ételek és a nemzetközi gyorsétel-konyha készítményei várták a megéhezetteket. Az utcazene-fesztiválok egy másik jellemzője is visszaköszönt a hét végén Szatmárnémetiben: az utcán spontán megállva vagy a Szamosra épített színpadnál motorcsónakban kellették magukat az előadók, néhány perces bemutatóval csalogatták később kezdődő fellépésükre a közönséget. Ami hiányzott a szintén utcazenei jellemzők közül, az a táncoló közönség volt, hiába például a szombat esti Band of Streets közismert táncdalfeldolgozásai, szinte senki nem kezdett el ezekre táncolni, pedig az utcai táncolás épp úgy része egy-egy ilyen fesztiválnak, mint az alkalmi örömzenélés valahol a járda szélén. Nem baj, talán majd jövőre.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...