Utcazene három napon át
Utoljára módositva: 2018-07-16 08:39:14

A szabad ég alatti zenélésről szólt a hétvége Szatmárnémetiben, három napon át az elérhető legjobb utcai zenekarok, énekesek és utcai művészek lepték el a városközpont tereit.

Vasárnap éjfélkor a Street Brass Jam, a Street Jam és Pete the Temp koncertjeivel ért véget a szatmárnémeti StreetMusic Festival, kiadós hosszú hétvégével ajándékozva meg a szabadtéri rendezvények és a könnyűzenei szórakozás kedvelőit.

Teljesen más közönséget mozgatott meg az utcazene-fesztivál, mint amilyet például a városnapok szokott, olyan társaságokat is látni lehetett a rendezvény helyszínein, amilyeneket más hasonló rendezvény nem tud kicsalni a térre. Egyértelművé válhatott a szervezők számára, hogy van igény nemcsak a zenei produkciókra, de az egyéb utcai művészetekre is, népes nézősereget vonzottak ezek, bármilyen stílusúak voltak is. Ugyanúgy élvezte a közönség az argentin balettpáros előadását, mint a főleg a gyerekeket lenyűgöző koreai bűvész mutatványait, sokan megnézték az ír kardnyelőt, és jól szórakoztak a Social Salto művésznév alatt futó magyar akrobatán is. Volt közönségdíj is a zenészeket összesen négyezer eurós díjcsomaggal kecsegtető utcazenészversenyen, a művészek ellenében sokkal többen szavaztak a zenei együttesekre, mint a nem színpadi produkciókra.

Utcai ételekkel is várták a szervezők az idei fesztiválozókat, szász, olasz, spanyol, indiai ételek és a nemzetközi gyorsétel-konyha készítményei várták a megéhezetteket. Az utcazene-fesztiválok egy másik jellemzője is visszaköszönt a hét végén Szatmárnémetiben: az utcán spontán megállva vagy a Szamosra épített színpadnál motorcsónakban kellették magukat az előadók, néhány perces bemutatóval csalogatták később kezdődő fellépésükre a közönséget. Ami hiányzott a szintén utcazenei jellemzők közül, az a táncoló közönség volt, hiába például a szombat esti Band of Streets közismert táncdalfeldolgozásai, szinte senki nem kezdett el ezekre táncolni, pedig az utcai táncolás épp úgy része egy-egy ilyen fesztiválnak, mint az alkalmi örömzenélés valahol a járda szélén. Nem baj, talán majd jövőre.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...