Ütemterv szerint halad a kivitelező
Utoljára módositva: 2019-09-19 09:19:10

A terveknek megfelelően haladnak a kivitelezők a munkálatokkal a kastélykert hátsó részében.

Mint több alkalommal is beszámoltunk róla, harminc méter hosszú akácos árkád alatt bandukolhatnak rövidesen a nagykárolyiak, illetőleg a városba látogatók a kastélykert hátsó részén, a víztorony, illetve a pár éve kialakított sportpályák közelében. A növény ölelte boltív nyolc méter széles lesz, illetőleg négy méter magas. Számos akác alkotja majd — persze csak azután, hogy odanőnek. Az ültetéseket akár már ezen a héten elkezdik. Picit odébb kiemelt dendrológiai értéket képviselő növényekben — egész pontosan magyar nősziromban (Iris aphylla subsp. hungarica) gyönyörködhetünk majd, a kör alakú terecske közepén pedig egy szökőkút vizében ragyoghatnak a napsugarak.

A város lakói persze vélhetően leginkább a jégpályának örülnek, ugyanis a Nyíradonnyal közös RO–HU-s projekt keretében úgynevezett mobil jégpályára tesz szert a város, amely értelemszerűen télen fog működni, míg nyáron növényritkaságok szabadtéri kiállítását lehet majd ott megtekinteni.

Információink szerint a munkálatokkal bőven az ütemtervnek megfelelően haladnak, azaz amint az időjárás lehetővé teszi, elkészülhet a korcsolyapálya. Úgy tudjuk, hogy idén télen bizonyosan lehet majd ott siklani. A földhöz képest mindösszesen 20 centiméter magas lesz a jégpálya, amely már 10 Celsius-fok alatt üzemkész lesz, azaz akár már novemberben is lehet majd korcsolyázni a nagykárolyi kastélykertben.

Nagykároly egyébként a magyarországi Nyíradonnyal közösen pályázott, s a RO–HU határon átívelő projekt keretében mintegy 300 ezer euró érkezik a partiumi városba. Február hónap utolsó napján írták alá a kivitelezési szerződést. Jelenleg a kivitelezés zajlik, méghozzá jó ütemben.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 3.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...