Ütemterv szerint halad a sztrádaépítés
Utoljára módositva: 2019-09-13 19:21:34

Az észak-erdélyi autópálya 3C3 jelzésű, Bihar–Bors szakaszának román kivitelezőjének rekordidő alatt sikerült felépítenie a sztráda töltését, jelentette ki Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

„Kifogástalanul dolgozik” az észak-erdélyi autópálya 3C3 jelzésű, Bihar–Bors szakaszának román kivitelezője, jelentette ki Răzvan Cuc szállításügyi miniszter pénteken, hangsúlyozva, ha a munkálatok ebben az ütemben haladnak tovább, hamarabb érheti el a román fél a román-magyar határt az építkezéssel, mint a magyar oldalon dolgozó kivitelezők.

„Rendezett építőtelepet találtam a helyszínen, amelyen éjszaka dolgoznak. A kivitelezőnek rekordidő alatt sikerült felépítenie a sztráda töltését, és erre románként nagyon büszke vagyok, mivel folyton azt hallottam, hogy a magyarországiak előttünk érnek el autópályájukkal a határra, és mi még nem leszünk készen. Úgy gondolom, hogy meglepetésben lehet részünk, és mi fogunk hamarabb a határhoz érni a sztrádánkkal. A kivitelező kifogástalanul dolgozik” — jelentette ki a Szászsebes–Torda autópálya építőtelepén a miniszter, aki előző (csütörtök – szerk. megj.) este be nem jelentett látogatást tett az épülő Bihar–Bors sztrádaszakaszon.

A Szászsebes–Torda sztráda 1-es és 2-es szakaszára ellenőrzésre kiszálló miniszter azt mondta az ott dolgozó külföldi kivitelezőknek, hogy „meg kellene tanulniuk” a romániai vállalkozóktól, hogy mi a „siker kulcsa” az autópálya-építésben, a munkálatok normális ütemben való végzésében. Răzvan Cuc a Bihar–Bors szakasz kivitelezőjét, a Trameco vállalatot említette többek közt pozitív példaként.

Kifejtette, bár ezek a külföldi vállalkozók megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, miután más országokban autópályákat, hidakat, vasutat építettek már, „de nálunk valahogy elakadtak”.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...