Ütemterv szerint haladnak
Utoljára módositva: 2019-08-08 12:16:01

 

Befejeződött a régi kultúrotthon felújítása Mezőfényen, így teljesen megszépült a település egyik régi, de annál jelentősebb épülete.

Több munkaponton is zajlanak beruházások Mezőfényen, nemrég sikerült befejezni a régi kultúrotthon épületének teljes felújítását és a Csanálosi utca újraaszfaltozását, jelenleg járdatérkövezésen és vízvezetékcserén dolgoznak a településen.

Brém László polgármester szerint minden az ütemterv szerint történik, abban a ritmusban, ahogy azt korábban eltervezték. A kis kultúrként emlegetett régi mezőfényi kultúrotthon teljes felújítása még a falunapok előtt befejeződött, a munkálatok során volt tetőcsere, új vakolatot és festést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, de új bútorokat is sikerült vásárolni. Ami a mellékhelyiségeket illeti, a régi, kinti illemhelyeket új, modern benti mosdók váltották fel.

Az elmúlt napokban sikerült befejezni a kinti járdák térkövezését is, így gyakorlatilag teljesen megszépült a falu egyik régi, de annál jelentősebb épülete. A polgármester szerint egyelőre konkrét célt még nem határoztak meg, viszont abban biztosak, hogy továbbra is a közösség javát és a helyi kultúrát fogja szolgálni az épület. Várhatóan kisebb rendezvények, szórakozási lehetőségek helyszíne lesz a jövőben is a felújított kultúrotthon.

Jelen pillanatban két fronton zajlanak a beruházások: a Csanálosi út leaszfaltozásának befejeztével elkezdődött az utcában a szegélykövek elhelyezése és a járda térkövezése. A munkát az utca végéről kezdték meg, s a polgármester szerint a hét végére már jócskán lesz látszatja a munkálatnak.

Ez a beruházás része annak a vidékfejlesztési pályázatnak, amely révén az elkövetkező két évben teljesen új arculatot kap a település, ami az utakat, a járdákat és a kocsibejárókat illeti.

Ezzel párhuzamosan elkezdték ugyanakkor a vízvezeték-hálózat felújítását is, a mezőfényi 9 kilométeres ivóvízhálózatból mintegy 6 kilométeren kicserélik a vezetéket. Ezt a beruházást az utak és a járdák felújításával egy időben végzi majd az önkormányzat, így nagyjából két évet vesz majd igénybe a vezetékek cseréje is.

Ami a nyár végére és az őszre vonatkozó terveket illeti, augusztusban elkezdődik a mezőfényi szabadidőközpont piknikövezetének kialakítása. Egy-két héten belül kezdődik a grillezők felszerelése és a gomba formájú filagóriák megépítése, ugyanakkor az ősz végére öltözőt és illemhelyeket is építtetne a szabadidőközpontban az önkormányzat.

Végezetül Brém László polgármester elmondta, hogy készülnek az idei lovasnapok megszervezésére, hiszen szeptember 8-án ismét megtartják a népszerű rendezvényt, sőt, az ősz folyamán elkezdenék a főút aszfaltozását is a faluban; betömik a kátyúkat, és új aszfaltréteg is kerül az útra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...