Útfelújítások Mezőpetriben
Utoljára módositva: 2017-10-04 17:19:57

Tizennégy kilométer mezei utat köveztek le Mezőpetri községben, de jövőre újabb tizennégy kilométer rendebtételét kezdi meg az önkormányzat, két egymillió eurós uniós pályázat jóvoltából.

Uniós pályázatok révén bővíti a község infrastruktúráját a Mezőpetri Polgármesteri Hivatal. Az elmúlt hónapban befejezték annak a 14 kilométer mezei útnak a lekövezését, amit még tavasszal kezdett meg a polgármesteri hivatal — tájékoztatta lapunkat Karádi Csaba polgármester.

Egy másik uniós pályázat révén 8 kilométer utcát aszfaltozna le a polgármesteri hivatal Mezőpetriben, a csárdai bekötőutat a főúttól a falu bejáratáig, valamint 2 csárdai utcát is felújítanának. Ez a pályázat 1,5 millió eurós uniós finanszírozásból fog megvalósulni. A tavalyi év végén megnyert pályázat már túl van a sikeres liciten is, így a közeljövőben ezt a munkálatot is megkezdhetik a községben.

Szintén pozitív elbírálásban részesült egy kormánytámogatásból finanszírozandó pályázat is, amelyből a polgármesteri hivatal felújítását tervezi az önkormányzat. Karádi Csaba elmondta, hogy a beruházás magába foglalja az épület tetőcseréjét, belső festését, a nyílászárók cseréjét, valamint a központi fűtés felújítását is. A tervek szerint a kivitelezés jövőre esedékes.

A polgármester továbbá elmondta, hogy egy 40 000 euró értékű pályázat előkészítése van folyamatban, amelyből a községi szabadidőközpontban eszközölnének bővítéseket. Mivel évről évre a nagyobb rendezvények esetén gondot okoz a sátrak beszerzése, például a német néptánccsoportok találkozójának lebonyolításakor, a polgármesteri hivatal a LEADER-program keretében szeretne építeni egy fa szerkezetű, fedett, járólapokkal ellátott csarnokot, amely 250–300 személy befogadására lenne alkalmas.

Mellette egy kisebb bárt is kialakítanának, grillezési, sütögetési, bográcsozási lehetőséggel.

Ugyanebből a pályázatból szeretnék befedni a szabadtéri színpadot is, nem feltétlenül az eső, inkább az erős napsütés miatt, ami a nyári rendezvények idején éri a fellépőket.

Összevonták az óvodákat

Az idei tanévtől központosították az óvodákat Mezőpetriben. A néhány éve felújított Mezőpetri Általános Iskola egyik épülete ad most otthon a mezőpetri és csárdai összevont óvodának, ugyanis az iskola épülete sokkal jobb körülményeket tud biztosítani a gyermekek számára, mint azok az épületek, amelyekben eddig működött a két óvoda, illetve nem utolsósorban a tanügyre fordított költségeit is gazdaságosabban tudja ezek után rendezni az önkormányzat.

A mezőpetri óvoda helyén pedig egy közösségi házat szeretne beüzemelni a polgármesteri hivatal, mivel három korosztályos tánccsoporttal és fúvós zenekarral is rendelkezik a község. Ebben az épületben két nagy teremet kapnának meg az ifjak, az egyiket étkezőként, a másikat pedig próbateremként használhatnák. Ebben az épületben van még három másik terem is, itt vendégszobákat szeretnének létrehozni. Ugyanakkor nagy udvar is tartozik hozzá, ahová grillezőket tervez kialakítani az önkormányzat.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...