Útravaló ballagótarisznyák
Utoljára módositva: 2019-05-30 13:27:08

Szombaton ballagnak a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai. Az ezt megelőző időszaknak minden évben felemelő és megható jelenete az, amikor a Szatmári Református Egyházmegye Nőszövetsége tarisznyákat készít a ballagóknak.

 

Kedden délelőtt a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának Tanácstermében került átadásra az idén is szívvel és szívből készített munka.

Elek Kinga, a gimnázium aligazgatónője köszöntésében így biztatott: „Amit elrejtettél, elvész, amit odaadtál, a tied marad. Adjunk és kapjunk, legyünk emberségesek, még ha olykor nehéz is!”

Varga Szilárd Csaba a 25. Zsoltár néhány versét hozta útravalóként, majd Nagy Erika egyházmegyei nőszövetségi elnök, missziói előadó köszöntésében elmondta: „Útravalóul belevarrtuk szívünket, szeretetünket, imádságainkat és jó kívánságainkat.” Ezt ebben az évben nemcsak missziósként és lelkészként mondta el, hanem mint édesanya is, akinek a kisebbik fia szintén ballag.

Bogya Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök, aki 22 éve indította útnak ezt a szokást, beszédében megemlékezett Jékelné Pándi Zsuzsannáról, aki még a kezdetekben vállalta fel ezt a szolgálatot. A végző csoportok osztályfőnökei idén is örömmel vették át az ajándékot.

Tizennyolc esztendeje évről évre Szász Éva németi nőszövetségi tag fogja össze azokat a munkákat, amelyeket több asszony végez, így készül el évről évre a jelképes ajándék. Az asszonyok igyekeznek, hogy minden évben más-más színű és mintájú tarisznyákat varrjanak, különböző motívumokat használva. Idén magyar népmesei motívumokat ábrázolnak a tarisznyák, amelyeket az alábbi református gyülekezetek nőszövetségi tagjai dolgoztak össze: Szatmár-Németi, Szatmárpálfalva, Szatmár-Kültelek, Szatmár-Láncos, Lázári, Szatmár-Szamos-negyed, Szatmár-Szigetlanka, Sárközújlak, Szatmárgörbed, azaz kilenc gyülekezetből tizenhat asszony közös munkája volt ez. Pénzbeli adományokkal támogatták az akciót Pusztadaróc, Szatmár-Németi, Láncos, Apa és Szamosdob nőszövetségei.

Így készült tehát el 77 végzős, 35 nyolcadikosok és 35 ovis ballagó tarisznyája.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...