V. Dăncilă: 4-es miniszterelnök voltam az 1-től 5-ig terjedő skálán
Utoljára módositva: 2019-11-22 09:25:02

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje miniszterelnöki teljesítményét 4-esnek értékelte egy 1-től 5-ig terjedő skálán.

 

‘Nem mondhatom, hogy maximális jegyet érdemeltem, mert szerintem is vannak olyan dolgok, amelyeket lehetett volna jobban is csinálni. Azt mondtam, hogy legyen 4-es, mert jó dolgokat hagytam hátra’ – hangoztatta a volt miniszterelnök a parlamentben tartott csütörtök esti sajtóértekezletén.

Kifejtette: ha elnökké választják, megpróbál konszenzusra jutni a liberális kormánnyal, mert véget kell vetni az állami intézmények közötti ‘állandó botránynak”.

 

Azt mondta, hogy nem esik a Klaus Iohannis által elkövetett hibába, aki ‘minidig csak egy párt nevében nyilatkozott’, ő valamennyi román állampolgár és minden román párt elnöke lesz.

 

A volt miniszterelnök úgy vélte, hogy Románia nem azért nem kapta meg a szükséges szavazatszámot, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagja legyen, mert ő bejelentette, hogy Románia Tel-Avivból Jeruzsálembe szándékszik áthelyezni izraeli nagykövetségét, hanem Klaus Iohannis államfő a felelős ezért, mert “semmilyen tárgyalást nem folytatott” ennek érdekében.

 

Az augusztus 10-ei eseményekről azt mondta: ‘az elején államcsínynek tűntek, de utólag kiderült, hogy nem az volt’. Ami a hatóságok fellépését illeti, hagyni kell, hogy az igazságszolgáltatás végezze a munkáját és hozzon ítéletet – jelentette ki Dăncilă.

AGERPRES / (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Antonia NIŢĂ, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...