V Dăncilă: Az államfő úgy beszél, mintha lenne egy brüsszeli bíróság, amely ítélkezik fölöttünk
Utoljára módositva: 2019-05-15 13:58:24

Klaus Iohannis államfő úgy beszél, mintha lenne egy brüsszeli bíróság, amely ítélkezik fölöttünk – jelentette ki szerdán Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Nem hiszem, hogy jót tesz az országnak ez az állandóan ismételt szöveg, hogy ‘rosszul vezeti az országot a kormány’, miközben a számok teljesen mást mutatnak.(…) Klaus Iohannis államfő úgy beszél, mintha lenne egy brüsszeli bíróság, amely ítélkezik fölöttünk, hogy mit teszünk jól és mit rosszul. Mi az Európai Unió tagállama vagyunk, és az állam elnökének méltóságról kellene tanúbizonyságot tennie, hogy a többi országgal egyenlő bánásmódban részesüljünk’ – nyilatkozta a miniszterelnök Prahova megyében.

Viorica Dăncilă hozzátette, hogy a kormány ‘teljes nyitottsággal’ viszonyul ahhoz, hogy megvitassák az európai intézményekkel azokat a dolgokat, amelyek nem mennek jól, de ragaszkodik ahhoz, hogy egyenlő félként kezeljék az országot.

‘Úgy vélem, hogy Romániát egyenlő jogú államként kell kezelni, amely jelen van a döntéseknél, és ami jó Romániának, az legyen jó más államok számára is, és amit megkövetelnek Romániától, azt kérjék a többi országtól is’ – szögezte le Dăncilă.

Klaus Iohannis elnök kedden azt nyilatkozta, hogy kizárólag a Szociáldemokrata Pártot (PSD) terheli a felelősség azért, hogy Románia nem része a schengeni övezetnek, valamint azért, hogy még mindig nem szüntették meg az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (MCV).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...